Šobrīd man virtuvē ir pilns maiss ar āboliem, plauktā stāv dažas paciņas miltu, ledusskapī - vairākas burkas ar skābo krējumu, jogurtu, krējumu un milzīga pudele piena. Es centīšos savai ģimenei izcept pēc iespējas vairāk dažādu, interesantu vai iecienītu konditorejas izstrādājumu. Būs ļoti jautri dalīties ar jums visiem savās veiksmīgajās receptēs!
Pirmā recepte ābolu nedēļai ir perfekta Jūs varat jautāt, kāpēc, jo tas ir pavisam vienkāršs ābolu pīrāgs. Diemžēl man personīgi tas nav nekas neparasts, turklāt tas ir ļoti dārgs un pat vēsturisks. Šis ir pirmais pīrāgs, ko esmu cepusi! To man iemācīja kāda bijusī skolotāja un skolotāja pirms vairāk nekā 15 gadiem (tagad pat precīzi neatceros, droši vien apmēram pirms 18 gadiem). Tas bija pirmais pīrāgs, ko cepu vecāku mājās, un par to man bija ļoti labas atsauksmes. Starp citu, tieši ar šo kūku aizsākās mana lielā mīlestība pret konditorejas izstrādājumiem, saldumiem un desertiem. Tieši no šīs tortes es sāku apgūt cepšanas noslēpumus, un man pietika drosmes izmēģināt citus konditorejas izstrādājumus, pēc tam rauga kūkas un citas tortes. Šī ir kūka, kas mainīja mana vīra attieksmi pret konditorejas izstrādājumiem un padarīja viņu par "cukura maniaku" (iespējams, tas nav labi). Tāpēc man tā ir tik īpaša.
Šo kūku jau kādu laiku neesmu gatavojusi. Patiesībā es pat biju pazaudējusi un nedaudz aizmirsusi recepti. Tāpēc šoreiz atkārtoju viņa recepti, un tā izcepa lieliski un bija ārkārtīgi garšīga. Pat mana māsa, kura ne pārāk mīl ceptus ābolus vai ābolu pīrāgus, spēja vienā mirklī apēst pirmos dažus pīrāga gabaliņus. Viņa uzskatīja, ka tas ir brīnišķīgs, un nolēma arī pati pamēģināt.
Garša. Mitrs, mīksts, pūkains, ļoti garšīgs ābolu pīrāgs ar kanēļa piegaršu. Ne pārāk salds, fantastiska garša un tekstūra.
Reklāma
Ko es nākamreiz darītu citādi. Es noteikti neko nemainītu. Man tas ir vislabākais.