Viegli pagatavojams ābolu pīrāgs bez olām, ar sviestu

2023-05-15 Receptes autors Worldrecipes.eu

Viegli pagatavojams ābolu pīrāgs bez olām, ar sviestu
Esmu atradusi visdažādākos šā ābolu pīrāga nosaukumus - daži to sauc par Ungārijas ābolu pīrāgu, citi - par Varšavas ābolu pīrāgu. Visinteresantākais šajā receptē ir tas, ka to cep bez mīklas! Varbūt citi to ir izmēģinājuši, bet es personīgi to cepu pirmo reizi. Man patika ne tikai garša, bet arī tas, ka viss, kas jādara, ir jāieliek sastāvdaļas cepamajā plānā! Ja vienmēr esat teikuši, ka neprotat cept kūkas, noteikti varēsiet izcept vienu bez problēmām! Es varu jums to apsolīt. Izmēģiniet. :)

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • Milti: 1 glāze (200 ml)
    • mannas putraimi: 1 glāze (200 ml)
    • cukurs: 2/3 glāzes (~ 140 ml)
    • cepamais pulveris: 1 tējkarote
    • āboli: 5-7 (mazi)
    • sviests: 100 g
    • kanēlis: 1 tējkarote
    • sāls: šķipsniņa

    Recipe Directions

  1. 1. Vispirms bļodā samaisiet visas sausās sastāvdaļas.
  2. 2. Rīvējiet ābolus ar biešu rīvētāju, samaisiet kanēli.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam cepšanas formas apakšdaļu izklājiet ar cepamo papīru. Izkaisiet 2/3 sausā maisījuma, pievienojiet kārtu ābolu, atkal pārkaisiet ar sauso maisījumu un tā tālāk. Pēdējā kārta jāveido no sausā maisījuma.
  5. 4. Pēc tam uz virspusē izkārtojiet mazos gabaliņos sagrieztu sviestu.
  6. 5. Cepiet cepeškrāsnī 190 grādu temperatūrā apmēram 30-40 minūtes, līdz apbrūnina virsu.
  7. 6. Pēc cepšanas pilnībā atdzesējiet. Izbaudiet kūku :)
  8. 7. Tip: Ēdiet ar saldējuma gabaliņu. Kūka garšoja patiešām ļoti neparasti - tā bija kraukšķīga, mitra un salda.
  9. 8. Sighting: YouTube es atradu līdzīgu recepti (angļu valodā), kas patika mūsu ģimenei. Ja vēlaties to pagatavot paši, beigās esmu pievienojusi video.


Bānānu-ābolkūka
(1)
Ābolzaftes pīrāgs
(1)
Fiksā ābolkūka
(1)
Kaucmindes ābolkūka
(1)