Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī

2022-09-15 Receptes autors Worldrecipes.lv

Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Neskatoties uz to, ka šodien biju pie savas mammas ciemos un pieēdos kā ruksis. Vēl ilgi tusnīju pa māju un domāju, ka atdošu galus. Taču pagāja brītiņš un nolēmu uzcept ābolu klafutī.

Kādu laiku atpakaļ biju cepusi persiku klafutī. Tad nu šoreiz sadomāju uzcept ābolu.

Vakar braucot mājās no sēņošanas, iegriezāmies klusākā ceļmalā un pielasījām pilnas kules ar dzidrajiem āboliem. Ēšanai un arī kādam gardumam.
Uzcepu savu versiju ābolu klafutī un noēdu veselus 2!! gabalus. Kur man tas ielīda, neprasiet! Bet arī vairs nav tā nospiedošā sajūta.

Sastāvdaļas

    • 5-6  vidēji lielus ābolus
    • 3 olas
    • 270gr. cukura
    • 150gr. miltu
    • 150ml. saldā krējuma(10%)
    • 2 ēd.k. brendija
    • 1 tēj.k. cepamā pulvera
    •  dažas piles vaniļas esences

    Pagatavošana

  1. 1. Āboliem izgriež "ziediņu" un liek katlā. Pielej ūdeni, tā lai tikko nosedz un pieber 200gr. cukura. Liek vārīties. Tiklīdz āboli sāk vārīties uzņem laiku. Vāra ne ilgāk par 5 minūtēm. Savādāk āboli izšķīdīs. Kad pagājušas 5 minūtes, ābolus ķeksē laukā un ļauj atdzist.
  2. 2. Kamēr āboli dziest, gatavo mīklu.
  3. Reklāma
  4. 3. Katliņā ielej 150ml. saldā krējuma, piepilina dažas piles vaniļas esences, var aizstāt ar cukuru un liek karsēties, bet neuzvāra!
  5. 4. 3 olu dzeltenumu atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno 70gr. cukura un sakuļ kārtīgā gogelmogelī.
  6. 5. Pēc tam pievieno 150gr. miltus un maisot pievieno uzkarsēto saldo krējumu(kas ir nedaudz padzisis). Samaisa viendabīgā masā. Masai jābūt bieza krējuma konsistencē.
  7. 6. Tad pievieno 2 ēdmakarotes brendija un tējkaroti cepamā pulvera un visu kārtīgi samaisa.
  8. 7. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un pēc tam iecilā mīklā.
  9. 8. Tad, kad mīkla gatava, ķeramies klāt āboliem. Novelkam mizu, izņemam serdeni un kārtojam cepamajā formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Pēc tam lej virsū mīklu un liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī cepties.
  10. 9. Cep kādas 30-40 minūtes 190grādos, līdz kūka kļūst zeltaini brūna un iedurot kociņu, tas paliek saus. Gatavu apkaisa ar pūdercukuru un servē galdā. Pasniedz karstu - ideālā variantā ar saldējumu.
  11. 10. Nu lūk, karstā ābolu desertkūka jebšu mana versija par klafutī! Labu apetīti!
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Karstā ābolu desertkūka jebšu ābolu klafutī
Kaucmindes ābolkūka
(1)
Ātrā kefīra ābolkūka
(1)
Bānānu-ābolkūka
(1)