Siltais ābolu pīrāgs ar mannu

2024-06-14 Receptes autors Worldrecipes.lv

Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
Siltie rudens vakari un ābolu ražas laiks ir klāt, un nav labāka veida, kā svinēt šo sezonu, kā pagatavot gardu silto ābolu pīrāgu ar mannu. Šī recepte ir īpaši piemērota tiem, kas vēlas baudīt desertu bez smagas mīklas un taukvielām, kā arī tiem, kuriem patīk vienkārši un ātri pagatavojami gardumi. Āboli, kas ir galvenā sastāvdaļa šajā receptē, ir ne tikai garšīgi, bet arī ļoti veselīgi. Tie ir bagāti ar šķiedrvielām, vitamīniem un antioksidantiem, kas palīdz uzlabot gremošanu un stiprināt imūnsistēmu.

Ābolu nozīme cilvēka uzturā:

Āboli ir lielisks šķiedrvielu avots, kas palīdz uzturēt veselīgu gremošanas sistēmu un nodrošina ilgstošu sāta sajūtu. Tie satur arī daudz C vitamīna, kas stiprina imūnsistēmu un palīdz cīnīties pret saaukstēšanos. Turklāt āboli satur antioksidantus, kas aizsargā šūnas no brīvo radikāļu kaitīgās ietekmes, samazinot sirds slimību un vēža risku.

Sastāvdaļu alternatīvas:

Ja vēlaties variēt šo recepti, varat aizstāt dažas sastāvdaļas. Piemēram, miltus var aizstāt ar pilngraudu miltiem, lai palielinātu šķiedrvielu daudzumu. Cukuru var samazināt vai aizstāt ar medu vai kļavu sīrupu, lai iegūtu dabīgāku saldumu. Ja vēlaties piešķirt desertam vēl interesantāku garšu, varat pievienot nedaudz muskatriekstu vai ingveru.

Sastāvdaļas

    • 1 glāze miltu
    • 1 glāze mannas
    • 1 glāze cukura
    • 1 tējkarote kanēļa
    • 1 tējkarote cepamā pulvera
    • 2 tējkarotes kartupeļu cietes
    • āboli

    Pagatavošana

  1. 1. Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas: miltus, mannu, cukuru, cepamo pulveri, kanēli un cieti.
  2. 2. Nomizo un sarīvē ābolus uz rupjās rīves.
  3. Reklāma
  4. 3. Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru un plānā kārtā iekaisa sausā maisījuma daļu. Pa virsu liek daļu sarīvēto ābolu, tad atkal pārkaisa ar sauso maisījumu un atkārto procesu, līdz visas sastāvdaļas ir izmantotas. Beigās visu kārtīgi saspiež, lai augšējā daļa samirkst ar ābolu sulu.
  5. 4. Cep 180 grādu temperatūrā apmēram 40-45 minūtes. Pēc cepšanas ļauj atdzist vai pasniedz siltu ar saldējumu.
  6. 5. Šis pīrāgs ir ideāli piemērots, lai baudītu to gan kā siltu desertu, pievienojot saldējumu vai vaniļas mērci, gan arī atdzesētu kā uzkodu. Jo vairāk ābolu, jo sulīgāks būs pīrāgs.
  7. 6. Šī recepte ir lielisks veids, kā izmantot rudens ābolu ražu un iepriecināt ģimeni un draugus ar garšīgu un veselīgu desertu​.
Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
Kaucmindes ābolkūka
(1)
Fiksā ābolkūka
(1)
Ābolzaftes pīrāgs
(1)
Bānānu-ābolkūka
(1)
Ātrā kefīra ābolkūka
(1)