Pieredze. Stāsts par šo jogurta un zemeņu kūku ir tāds, ka visi draugi man apkārt gatavoja jogurta un zemeņu kūkas, un es gribēju arī kaut ko pagatavot.
Šo recepti atradu internetā, un man patika tas, ka tā tiek gatavota nedaudz savādāk, ar puto no zemenēm - pīrāgu. Oreo cepumu pamatni es izdomāju pati (lai eksperimentētu ar to, ko atradu), lai gan es neesmu lielākā cepumu pamatnes cienītāja. Man skapī bija palicis tikai šo cepumu iepakojums, tāpēc es to izmēģināju. Un es tiešām priecājos, ka to izdarīju, jo bāze man ļoti patika: plāna, nesaldena, bez sviesta mutē. Ideāli! Kopumā pati kūka ir ļoti viegla, nav salda, atsvaidzinoša.
Pagatavošanas process. Ļoti vienkārša un ātra. Es jau iepriekš rakstīju par saviem nodomiem un pārdomām iegādāties pārtikas smalcinātāju, un tagad beidzot man tāds ir mājās! Es nevaru būt vairāk sajūsmā. Viens, divi, un cepumi ir sasmalcināti. Ļoti ātri un bez lielas piepūles. Tagad ir īsts prieks gatavot šādas kūkas.
Sākotnējā receptē bija ieteiktas 4 tējkarotes želatīna, bet es pievienoju par vienu tējkaroti vairāk. Baidījos tikai, ka tā nebūs labi sastingusi un man neizdosies to skaisti izņemt no skārda. Tā patiešām ļoti labi nostrādāja (konsistence ir kā siera kūkas), un tā iznāca ārā bez jebkādām problēmām.
Garša. Ļoti viegla, garšīga, zemeņu, nesaldena, atsvaidzinoša, nedaudz skābena kūka ar ļoti garšīgu Oreo cepumu pamatni.
Kūkas konsistence atgādināja siera kūku - mīksta, viegla.
Ko es nākamreiz darītu citādi? Varbūt es pievienotu nedaudz vairāk cukura, lai kūka būtu saldāka (par karoti vairāk), bet tas nav īpaši nepieciešams.
Sastāvdaļas ir dotas 20 cm kūkai.