Šodien jums vēl viens šokolādes kārums - brīnišķīga šokolādes karameļu kūka. Ļoti pieprasīta, ilgi kavēta un beidzot izmēģināta. Es tiešām domāju, ka šī kūka varētu kļūt par manu mīļāko, jo tā skanēja un izskatījās tik kārdinoši. Un tā patiešām ir ļoti garšīga, bet man nedaudz par saldu. Bet manam vīram ļoti patika.
Kūku gatavoju sev bez jebkāda gadījuma, tāpēc nekādi īpaši to nepapildināju. Starp citu, es eksperimentēju ar "ale kūkas izsmidzinātāju", un man izdevās kūku izklāt uz galda otrādi. Nekas. Kūka izdzīvoja. Sānu malā bija neliela iedobīte, bet to bija diezgan viegli salabot.
Ieteikumi. Es kūku apsmērēju ar taukvielu un turēju uz nakti, nobaudīju nākamajā dienā. Pirmajā dienā es pat nespēju nobaudīt pirmo šķēli. Sirds bija ļoti auksta. Es jau biju nedaudz vīlusies, ka man tā būs pilnīgi par saldu. Nākamajā dienā kūka bija uzsūktāka, mitrāka, ne tik ļoti ļoti salda. Noteikti daudz garšīgāka. Tāpēc es noteikti iesaku ļaut šai kūkai nogatavoties.
Es cepu vienu biskvīta kūku 18 cm kūkas formā un pēc tam sagriezu to četrās daļās. Man bija neliels kuprītis, tāpēc viena biskvīta kārta nebija ļoti skaista, bet, kad tā bija ietaukota, vispār neko nevarēja redzēt.
Ja cepat lielākā veidnē, es iesaku palielināt biskvīta daudzumu atkarībā no izmantotās veidnes. Internetā var atrast kalkulatorus, kas bez lielas piepūles pārrēķina daudzumus dažāda izmēra cepešpannām. :)