Šokolādes kūka ar karameļu krēmu

2023-05-22 Receptes autors Worldrecipes.lv

Šokolādes kūka ar karameļu krēmu
Šodien jums vēl viens šokolādes kārums - brīnišķīga šokolādes karameļu kūka. Ļoti pieprasīta, ilgi kavēta un beidzot izmēģināta. Es tiešām domāju, ka šī kūka varētu kļūt par manu mīļāko, jo tā skanēja un izskatījās tik kārdinoši. Un tā patiešām ir ļoti garšīga, bet man nedaudz par saldu. Bet manam vīram ļoti patika.

Kūku gatavoju sev bez jebkāda gadījuma, tāpēc nekādi īpaši to nepapildināju. Starp citu, es eksperimentēju ar "ale kūkas izsmidzinātāju", un man izdevās kūku izklāt uz galda otrādi. Nekas. Kūka izdzīvoja. Sānu malā bija neliela iedobīte, bet to bija diezgan viegli salabot.

Ieteikumi. Es kūku apsmērēju ar taukvielu un turēju uz nakti, nobaudīju nākamajā dienā. Pirmajā dienā es pat nespēju nobaudīt pirmo šķēli. Sirds bija ļoti auksta. Es jau biju nedaudz vīlusies, ka man tā būs pilnīgi par saldu. Nākamajā dienā kūka bija uzsūktāka, mitrāka, ne tik ļoti ļoti salda. Noteikti daudz garšīgāka. Tāpēc es noteikti iesaku ļaut šai kūkai nogatavoties. 

Es cepu vienu biskvīta kūku 18 cm kūkas formā un pēc tam sagriezu to četrās daļās. Man bija neliels kuprītis, tāpēc viena biskvīta kārta nebija ļoti skaista, bet, kad tā bija ietaukota, vispār neko nevarēja redzēt.

Ja cepat lielākā veidnē, es iesaku palielināt biskvīta daudzumu atkarībā no izmantotās veidnes. Internetā var atrast kalkulatorus, kas bez lielas piepūles pārrēķina daudzumus dažāda izmēra cepešpannām. :)

Sastāvdaļas

    • mīksts sviests: 125 grami
    • cukura: 220 grami
    • olas: 2
    • milti: 200 grami
    • kakao: 40 grami
    • cepamais pulveris: 1,25 tējkarotes
    • sāls: šķipsniņa
    • sagatavota stipra kafija: 2 ēdamkarotes (samaisiet kafijas granulas ar karstu ūdeni).
    • piens: 175 mililitri
    Krējuma pagatavošanai:
    • Krēms: 500 gramu mascarpone: 500 gramu.
    • vārīts saldināts iebiezināts piens: 1 burka - 400 gramu (karamele, piemēram, Rududu)
    Kafijas sīrupam:
    • Sīrups: 150 mililitri (samaisiet kafijas granulas ar karstu ūdeni).
    • cukura: 75 grami
    Dekorēšanai:
    • Šokolādes skaidiņas

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms samaisiet miltus, cepamo pulveri, kakao un sāli un izsijājiet tos kopā. Pienu sajauc ar sagatavoto kafiju. Sviestu un cukuru saputo līdz baltumam.
  2. 2. Ievietojiet olas pa vienai, katru reizi labi saputojot. Kopumā putukrāso vismaz 5 minūtes. Pievienojiet pusi no miltu maisījuma sviestam un viegli samaisiet.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam pievieno pusi piena pa druskai, viegli maisot. Pievienojiet atlikušos miltus un pārējo pienu, maisot, līdz viss ir sajaukts.
  5. 4. Tad cepeškrāsni uzkarsē līdz 170 grādiem. Ielieciet mīklu 18 cm diametra kūkas formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep apmēram 40-50 minūtes (vai līdz brīdim, kad biskvīta centrā iebāzts koka dadzis ir tīrs un sauss). Pēc cepšanas biskvītu atdzesē un sagriež četros gabalos.
  6. 5. Tad pagatavojiet kafijas sīrupu no stipras kafijas, sajauciet to ar cukuru un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam atdzesē. Krēmam mascarpone sajauc ar karameli.
  7. 6. Salikt kūku. Ielieciet vienu cepumu kūku veidnē, aplejiet ar kafijas sīrupu, pārlejiet ar krēmu, ielieciet otru cepumu un atkārtojiet, līdz visi cepumi ir pārklāti. Pārklājiet arī virsu ar krēmu.
  8. 7. Ielieciet kūku ledusskapī vismaz uz dažām stundām, vēlams uz nakti.
  9. 8. Rotājiet ar šokolādes skaidiņām. Es pataupīju dažas karotes krēma tortes malām.
Šokolādes kūka ar karameļu krēmu
Šokolādes kūka ar karameļu krēmu
Magoņu sēklu kūka ar maskarponi
(1)
Karameļu maskarpones krēma kūka ar āboliem
(1)