Karameļu maskarpones krēma kūka ar āboliem

2023-05-10 Receptes autors Worldrecipes.eu

Karameļu maskarpones krēma kūka ar āboliem
Tiklīdz ābeles augļu dārzā sāk laist augļus, jūs vēlaties cept visdažādākās kūkas un pīrāgus, gatavot ievārījumus vai citādi sadedzināt ābolu ražu. Ļoti žēl - tie aizies zudumā. Šoreiz cepu karameļu maskarpones krēma kūku ar ābolu gabaliņiem, pamatojoties uz wavykitchen ieteikto recepti, bet pārveidotu atbilstoši manai gaumei. Ļoti iesaku arī jums to izmēģināt!

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    Biskvīta kūkai (visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā):
    • Olas: 4 olas.
    • Cukurs: 150 grami
    • Skābais krējums: 250 grami (30% tauku)
    • Karamelizēts saldināts iebiezināts piens: 1 kārba (piemēram, Rududu).
    • Milti: 270 grami
    • Cepamais pulveris: 2 tējkarotes
    • sāls: 1 tējkarote
    • grauzdēti valrieksti Rieksti: 130 grami (nav obligāti, bet ir ļoti piemēroti).
    Karamelizētiem āboliem:
    • Kairākos ābolus: 2-3 lielus.
    • sviests: 40 grami
    • cukurs: 75 grami
    • sāls: ceturtdaļa tējkarotes
    • kanēlis: pēc garšas
    • citronu sula: 1 ēdamkarote
    Mascarpone krēmam:
    • Sastāvdaļas: auksts mascarpone: 600 grami
    • 500 gramu auksta 35% tauku krējuma.
    • pūdercukurs: 140 grami
    • karameļu mērce: 2 ēdamkarotes (es izmantoju to pašu, ko Rududu).

    Recipe Directions

  1. 1. Biskvīts: Bļodā saputojiet olas un pievienojiet cukuru. Ar elektrisko mikseri blietē, līdz maisījums kļūst dzeltenīgs, pūkains un trīskāršojies.
  2. 2. Tad pievienojiet skābo krējumu un karamelizētu saldināto iebiezināto pienu (es izmantoju Rududu). Vēlreiz saputojiet produktus līdz gludai masai.
  3. Reklāma
  4. 3. Citā bļodā samaisiet izsijātus miltus, cepamo pulveri un sāli.
  5. 4. Iejauc miltu maisījumu mīklā. Kad visi milti ir iejaukti, mīklu maisiet vēl dažas minūtes, līdz mīkla ir gluda un tajā vairs nav sausu miltu.
  6. 5. Apcep riekstus un smalki sasmalcini. Riekstus pievieno mīklai un ar lāpstiņu labi samaisa.
  7. 6. Pēc tam ar cepamo papīru izklājiet cepamo paplāti ar noņemamu apakšdaļu, kuras diametrs ir 22-24 cm (es izklāju tikai apakšdaļu). Izlīdziniet mīklas virsu ar mīklas lāpstiņu.
  8. 7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180-200 grādiem (atkarībā no jūsu cepeškrāsns), ievieto sagatavoto biskvītu un cep apmēram 30-40 minūtes. Pārbaudiet, vai biskvīts ir izcepts, ar koka dadzīti - kad to izņemat no kūkas vidus, tam jābūt sausam un neaplietam ar mīklu.
  9. 8. Atstājiet cepumu atdzist un ķerieties pie pārējā darba.
  10. 9. Karamelizēti āboli: Ābolus nomizo, izņem sēkliņas un sagriež mazos kubiņos.
  11. 10. Pannā izkausējiet sviestu un pievienojiet ābolus, cukuru, kanēli, sāli un citrona sulu. Uzkarsē ābolus uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, līdz tie kļūst mīksti un karamelizējušies. Tas aizņem apmēram 8 minūtes.
  12. 11. Ielieciet ābolus bļodā ar šķidrumu un atstājiet atdzist. Tikmēr pagatavojiet maskarpones krēmu.
  13. 12. Maskarpones krēms: Izvelciet maskarponi un krējumu no ledusskapja. Mascarpone, pūdercukuru un karameli īsu brīdi saputo, līdz tie apvienojas.
  14. 13. Turpinot putot, pakāpeniski pievienojiet krējumu. Palieliniet putukrējuma ātrumu un putojiet, līdz iegūstiet pūkainu, stingru krēmu. Nepārspīlēt, jo krēmā veidosies gabaliņi. Krējumu līdz lietošanai uzglabāt ledusskapī.
  15. 14. Visbeidzot, pagatavo sīrupu cepumiem, izmantojot trešdaļu glāzes (85 mililitrus) ūdens un 1 ēdamkaroti cukura.
  16. 15. Tortes pagatavošana: Atdzesēto biskvīta kūku ar asu nazi gareniski sagriež 5-6 gabaliņos - jo plānākas būs biskvīta plāksnes, jo mitrāka un garšīgāka būs kūka. Ja biskvīta virspusē, kad biskvīta kūka ir izcepusies, pirms biskvīta sagriešanas to nogrieziet (to varat sabērt, lai dekorētu kūku, vai vienkārši baudīt to ar tējas tasi).
  17. 16. Uzlieciet pirmo biskvīta kārtu uz liela, plakana šķīvja un apsmērējiet to ar sīrupu (es vienkārši apsmērēju biskvītu ar sīrupu ar otiņu).
  18. 17. Pēc tam uz biskvīta uzklāj maskarpones krēmu, uz kura uzklāj kārtu karamelizētu ābolu. Liek otru biskvīta kārtu un viegli piespiež.
  19. 18. Visas biskvīta plātsloksnes kārtojiet tādā pašā secībā, bet uz pēdējās kārtas neliksiet ābolus. Izlīdziniet kūkas virsu ar mīklas lāpstiņu.
  20. 19. Ielieciet kūku ledusskapī vismaz uz dažām stundām vai, vēlams, uz nakti. Ledusskapī ielieciet arī atlikušo krēmu (ja tāds ir).
  21. 20. Pēc dažām stundām vai nākamajā rītā izņemiet kūku no ledusskapja un pārlieciet atlikušo krēmu uz kūkas sāniem un virspuses. Izlīdzināt un dekorēt.
  22. 21. Jūs varat dekorēt ar ābolu šķēlītēm un kanēļa standziņām, riekstiem, varat apsmidzināt ar karameli vai šokolādi, varat pārkaisīt ar drupatām no tā paša biskvīta vai, tāpat kā es, varat vienkārši pārkaisīt ar smidzinātājiem. :)
  23. 22. Kad kūka ir dekorēta, atstājiet to uz pāris stundām atpūsties un pēc tam nogaršojiet. Kūka būs lieliska ar jebkuru dekorējumu - mīksta, atspirdzinoša un ātri pazudīs no galda. Izbaudiet!
Karameļu maskarpones krēma kūka ar āboliem
Karameļu maskarpones krēma kūka ar āboliem
Magoņu sēklu kūka ar maskarponi
(1)
Torte (mājas torte ar vārīto krēmu)
(2)
Šokolādes - ķiršu torte
(1)