Napoleona kūka ir desertu karalis. Šī recepte nav standarta, jo tā tiek gatavota ar citronu iebiezināta piena krēmu, bet tas to padara vēl gardāku!
Šoreiz piedāvāju jums Napoleona kūku ar citronu iebiezināta piena krēmu. Internetā ir tik daudz šīs tortes variantu, ar dažādām mīklām un krēmiem, ka jūs noteikti atradīsiet sev tīkamu. Tātad šis Napoleona kūka ir no seniem laikiem, kad kūkas tika gatavotas tikai lielām svinībām, un tās vienmēr bija visgaršīgākās un perfektākās. :)
"Napoleona" plātsmaizes gatavo ar lielu daudzumu sviesta vai margarīna. Var cept ar abiem, bet seni avoti vēsta, ka īsto "Napoleonu" gatavo ar margarīnu.
Ja gan lielākā daļa cilvēku domā, ka šī kūka ir kaut kā saistīta ar Napoleonu Bonapartu, bet, cik esmu lasījusi internetā, tas ir mīts. :)