Napoleona kūka ar citronu kondensēta piena krēmu

2023-05-02 Receptes autors Worldrecipes.lv

Napoleona kūka ar citronu kondensēta piena krēmu
Napoleona kūka ir desertu karalis. Šī recepte nav standarta, jo tā tiek gatavota ar citronu iebiezināta piena krēmu, bet tas to padara vēl gardāku!

Šoreiz piedāvāju jums Napoleona kūku ar citronu iebiezināta piena krēmu. Internetā ir tik daudz šīs tortes variantu, ar dažādām mīklām un krēmiem, ka jūs noteikti atradīsiet sev tīkamu. Tātad šis Napoleona kūka ir no seniem laikiem, kad kūkas tika gatavotas tikai lielām svinībām, un tās vienmēr bija visgaršīgākās un perfektākās. :)
 
"Napoleona" plātsmaizes gatavo ar lielu daudzumu sviesta vai margarīna. Var cept ar abiem, bet seni avoti vēsta, ka īsto "Napoleonu" gatavo ar margarīnu.

Ja gan lielākā daļa cilvēku domā, ka šī kūka ir kaut kā saistīta ar Napoleonu Bonapartu, bet, cik esmu lasījusi internetā, tas ir mīts. :) 

Sastāvdaļas

    Loksnēm:
    • Margarīns maizes izstrādājumiem: 340 grami.
    • milti: 460 grami
    • skābais krējums: 50 grami
    • olas: 1
    • auksts ūdens: 40 mililitri
    • sāls: šķipsniņa
    Krējumam: 1:
    • Sviests: 340 grami.
    • saldināts iebiezināts piens: 250 grami
    • pūdercukura: 70 grami
    • citronu sula: no 1 gab.
    • Rozīnes: 3 saujas

    Pagatavošana

  1. 1. Grūbas: Vispirms lielā bļodā ieberiet miltus, gabaliņos sagrieztu aukstu margarīnu, olu, skābo krējumu un sāli.
  2. 2. Pēc tam visu sasmalcini ar lāpstiņu, līdz margarīns kļūst nelielos gabaliņos (vari visu salikt uz galda un sasmalcināt ar nazi, bet bļodā tas ir vieglāk).
  3. Reklāma
  4. 3. Tad pievienojiet ūdeni un turpiniet mīcīt ar rokām, līdz iegūstiet viendabīgu mīklu. Sadaliet to septiņās daļās un ievietojiet ledusskapī uz aptuveni 1-2 stundām (es to turēju tikai stundu, bet jo ilgāk atdzesēsiet, jo labāk.).
  5. 4. Tad izvelciet septiņas loksnes, kuru diametrs ir nedaudz lielāks par 22 cm.
  6. 5. Loksni novietojiet uz 22 cm diametra kūkas veidnes dibena un ap to izgrieziet griezumu; ar dakšiņu dūriet pa visu loksni, lai cepšanas laikā tā pārāk neizceltos.
  7. 6. Tad no visiem mīklas atlikumiem izvelciet vēl vienu loksni un saberiet to drupatās (kūkas dekorēšanai).
  8. 7. Pēc tam lapas cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta 220 grādu temperatūrā, apmēram 7 minūtes, līdz tās kļūst brūnas (cepšanas laiks ir atkarīgs no cepeškrāsns karstuma). Pēc cepšanas atdzesējiet.
  9. 8. Krējums: Visiem produktiem jābūt istabas temperatūrā. Sviestu saputo ar putukrāsni, līdz tas kļūst pūkains un palielina savu tilpumu. Pievieno pūdercukuru, vairākas reizes sakratot.
  10. 9. Pēc tam samaziniet putukrāsas ātrumu un, vairākas reizes kratot, pievienojiet saldināto iebiezināto pienu. Pievienojiet citrona sulu, viegli sakratot, lai tā iemaisītos krēmā. Atstājiet apmēram vienu piektdaļu krējuma tortes pārziešanai. Krēmam pievieno ūdenī iemērktās rozīnes.
  11. 10. Salikt: Uzliec uz loksnes 2-3 ēdamkarotes krējuma (pietiek visiem slāņiem), izklāj. Šādi izklāj visas loksnes. Krēmu uz tortes virspuses nesmērējiet. Pēc tam uzlieciet šķīvi vai kūkas formas dibenu un pārklājiet ar kaut ko smagāku.
  12. 11. Atdzesējiet kūku ledusskapī apmēram 3-4 stundas (vai ilgāk, līdz kūka ir labi nostādināta). Nogrieziet nostrādājušās kūkas malas, lai tās būtu gludas.
  13. 12. Pēc tam apsmērē ar atvēlēto krēmu un pārkaisi ar drupatām no pēdējās lapas. Izbaudiet!
Napoleona kūka ar citronu kondensēta piena krēmu
Magoņu sēklu kūka ar maskarponi
(1)
Karameļu maskarpones krēma kūka ar āboliem
(1)