Magoņu sēklu kūka ar maskarponi

2023-05-02 Receptes autors Worldrecipes.lv

Magoņu sēklu kūka ar maskarponi
Varu teikt, ka esmu ļoti viegli traks uz magoņu sēklām. Šī magoņu kūka ar maskarponi ir tik fantastiski garšīga! Man tas ir patiešām kaut kas nereāls. Tā ir mitra, nevainojama un ļoti magoņu sēkliņām bagāta.

Zjauks fakts: no četrām kūkām, kas tika gatavotas mana mazā zēna 4. dzimšanas dienā, šī tika gatavota 2 reizes. Tas daudz ko pasaka. Un es to noteikti cepšu vēlreiz vairāk nekā vienu reizi, ja būs iespēja. 

Mūsu norādītie daudzumi ir paredzēti kūkai ar diametru 21 centimetrs. 

Sastāvdaļas

    Makūku cepumiem:
    • Lāgaugi: 150 grami
    • ūdens (magoņu sēklām)
    • kolas: 4
    • Cukurs: 130 grami
    • Mannāna mannas putraimi: 2 ēdamkarotes
    • mīklas drupatas: 1 ēdamkarote (es pievienoju arī 2 ēdamkarotes mandeļu miltu; oriģinālā to nav, bet bez tiem man sanāk šķidra masa, bet tas droši vien atkarīgs no manas spējas labi notecināt ūdeni no izmērcētām magoņu sēklām);
    • cepamais pulveris: Sastāvdaļas: 1/4 tējkarotes
    Biskvīta glazūrai:
    • apelsīnu liķieris vai sīrups: 25 mililitri (vai rums, vai kāds cits garšīgs šķidrums; der arī ūdens un cukurs)
    • ūdens: 1 ēdamkarote
    krēmam: 1 ēdamkarote:
    • Mascarpone: 250 grami (der arī rikota vai krējuma biezpiens)
    • putošanas krēms: 150 grami
    • cukurs: 2 ēdamkarotes
    • vanillu cukurs
    • citronu sula: 2 ēdamkarotes

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms magoņu sēklas aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uzbriest vismaz vienu stundu.
  2. 2. Tad noskalojiet ūdeni un labi sasmalciniet magoņu sēklas.
  3. Reklāma
  4. 3. Atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem un labi saputojiet ar cukuru līdz baltumam, lai ievērojami palielinātu tilpumu.
  5. 4. Iejauc magoņu sēklas, mannas putraimus, rīvmaizi un cepamo pulveri.
  6. 5. Olu baltumus saputojiet līdz stingrai masai un uzmanīgi iemaisiet magoņu sēklu maisījumā.
  7. 6. Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta 175 grādos, 45 minūtes.
  8. 7. Pēc cepšanas pilnībā atdzesējiet un sagrieziet 3 gabalos.
  9. 8. Samaisiet apelsīnu liķieri ar ūdeni, lai aplejiet cepumus.
  10. 9. Krēmam istabas temperatūras maskarponi saputojiet ar citrona sulu, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Labi atdzesētu krējumu saputojiet līdz stingrai mascarpone masai un uzmanīgi iemaisiet to mascarpone masā.
  11. 10. Kūku veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru (ar vaļējām malām), ielieciet vienu biskvītu, aplejiet ar sīrupu, pārlejiet ar trešdaļu krēma (pāris ēdamkarotes atstājiet kūku malām), tad atkal biskvītu, pārlejiet ar krēmu un atkārtojiet to pašu.
  12. 11. Ļaujiet nostāvēties vismaz uz nakti. Izbaudiet!
  13. Magoņu sēklu kūka ar maskarpones krēmu
Karameļu maskarpones krēma kūka ar āboliem
(1)