Vainadziņa salāti ar garnelēm un mocarellu

2024-10-07 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Vainadziņa salāti ar garnelēm un mocarellu
Vainadziņa salāti ar garnelēm un mocarellu ir elegants un svaigs ēdiens, kas lieliski papildinās jūsu svētku galdu. Garneles ir lielisks proteīna un veselīgo tauku avots, kas palīdz uzturēt ķermeni spēcīgu un veselīgu. Turklāt tās satur omega-3 taukskābes, kas labvēlīgi ietekmē sirds un smadzeņu veselību. Salātu sastāvā ir arī mocarellas siers, kas sniedz organismam kalciju un proteīnu, padarot šos salātus par veselīgu un garšīgu izvēli.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja vēlaties, garneles var aizstāt ar grilētiem vistas gabaliņiem vai tofu, lai radītu veģetāru versiju. Mocarellas sieru var aizstāt ar fetas sieru, lai iegūtu asāku garšu, vai arī ar kazas sieru maigākam akcentam. Ja neesat olīveļļas cienītājs, mērcei var izmantot avokado eļļu, lai saglabātu tās veselīgo īpašību, bet sniegtu citādu garšas niansi.

Receptes padomi

Lai iegūtu kraukšķīgāku tekstūru, salātiem var pievienot ceptu bekonu vai riekstus, piemēram, mandeles vai valriekstus. Tāpat varat izmantot dažādas salātu lapas, piemēram, rukolu, spinātus vai romiešu salātus, lai papildinātu garšas paleti un piešķirtu salātiem daudzveidīgu struktūru.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Garneles ir augsts olbaltumvielu un vitamīnu avots, bet tās satur arī holesterīnu, tāpēc cilvēkiem ar paaugstinātu holesterīna līmeni jālieto mēreni. Mocarellas siers ir bagāts ar kalciju, bet satur piesātinātos taukus, tāpēc tas jāpievieno ar mēru, lai saglabātu veselīgu uztura līdzsvaru.

Kalorijas

  • Kopējais kaloriju daudzums: 320 kcal
  • Kalorijas uz porciju: 80 kcal 

Sastāvdaļas

    • Salātu mix: pēc izvēles
    • Garneles (vārītas): 200g
    • Ķiršu tomāti: 100g
    • Mocarellas siers (mini bumbiņas): 100g
    Mērcei:
    • Olīveļļa: 1 ēdamkarote
    • Citronu sula: 1 ēdamkarote
    • Sāls: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Salātu lapas izkārto uz šķīvja apkārt glāzei, lai izveidotu vainadziņa formu. Pēc tam uzmanīgi izņem glāzi.
  2. 2. Garneles uzkarsē uz pannas apmēram 1 minūti no abām pusēm, līdz tās ir viegli zeltainas.
  3. Reklāma
  4. 3. Ķiršu tomātus sagriež uz pusēm.
  5. 4. Sagatavo mērci, sajaucot olīveļļu, citronu sulu un sāli.
  6. 5. Uz salātu lapām kārto ķiršu tomātus, mocarellas bumbiņas un garneles. Pārlej ar sagatavoto mērci.
  7. 6. Kopsavilkums: Šie vainadziņa salāti ar garnelēm un mocarellu ir ideāls risinājums, lai piešķirtu galdam krāšņumu un garšu, saglabājot vieglumu un svaigumu. Ar plašu garšas variāciju iespēju, šie salāti būs gardēžu favorīts jebkuros svētkos.
Vainadziņa salāti ar garnelēm un mocarellu
Vainadziņa salāti ar garnelēm un mocarellu
Recepto autorius jauna_tu
Kartupeļu salāti ar kūpinātu zivi
(1)
Kreptīgie atmiņu salāti no Vācijas ar kartupeļiem
(1)