Makaroni ar garnelēm kaloriju bagātā mērcē

2024-06-14 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Makaroni ar garnelēm kaloriju bagātā mērcē
Makaroni ar garnelēm un saldo krējumu kaloriju bagātā mērcē ir izcils ēdiens, kas apvieno Vidusjūras garšas un sātīgus, barojošus komponentus. Garneles ir lielisks proteīna avots, kas palīdz muskuļu atjaunošanā un stiprināšanā. Tās satur arī daudz joda, kas ir būtisks vairogdziedzera darbībai. Makaroni nodrošina organismam nepieciešamos ogļhidrātus, kas ir galvenais enerģijas avots, savukārt kamambēra siers piešķir ēdienam krēmīgumu un bagātīgu garšu. Šī recepte ir piemērota ne tikai svētku reizēm, bet arī ikdienas maltītēm, jo tā ir vienkārša un ātri pagatavojama.

Alternatīvas sastāvdaļas
Ja vēlaties mainīt dažas sastāvdaļas, varat izmantot Brie sieru kamambēra vietā. Saldā krējuma vietā varat izmantot kokosriekstu krēmu, lai iegūtu vieglāku un eksotiskāku garšu. Tāpat, ja neesat liels garneļu cienītājs, šajā receptē var izmantot vistas gabaliņus vai jūras velšu kokteili.

Sastāvdaļas

    • 1 paka makaronu
    • 400 ml saldā krējuma
    • 200 g garneles
    • 2 lielas bundžas sagriezti tomāti savā sulā
    • 200 g kamambēra siera (vai jebkurš cits mīkstais siers)
    • 2-3 ķiploku daiviņas
    • Vidusjūras garšvielas
    • sāls, pipari pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms lieciet katlu uz uguns un uzvāriet ūdeni priekš makaroniem. Tikmēr lielā un dziļā pannā sākiet gatavot mērci. Uz sakarsētas pannas lieciet tomātus, nedaudz notecinot sulu, pievienojiet Vidusjūras garšvielas un ļaujiet burbuļot apmēram 5 minūtes.
  2. 2. Pievienojiet saldo krējumu un ļaujiet burbuļot vēl 1 minūti. Tikmēr sagrieziet sieru mazos kubiciņos.
  3. Reklāma
  4. 3. Pievienojiet sieru pannā un maisiet, līdz tas izkūst, veidojot krēmīgu mērci.
  5. 4. Kad siers ir izkusis un mērce kļuvusi viendabīga, pievienojiet garneles. Varat izmantot gan atsaldētas, gan saldētas garneles. Ļaujiet mērcei vēlreiz uzmest burbuli un noņemiet no uguns.
  6. 5. Pagaršojiet mērci, lai pārliecinātos, vai nav nepieciešams pievienot vēl garšvielas, un pievienojiet saspiestu ķiploku. Kamēr mērce ievelkas, nokāšiet uzvārītos makaronus.
  7. 6. Pievienojiet mērci makaroniem, kārtīgi samaisiet un ļaujiet ievilkties 10-15 minūtes.
  8. 7. Pirms pasniegšanas varat pārkaisīt ēdienu ar papildus sieru un svaigiem zaļumiem. Mērce var šķist daudz uz vienu paku makarona, bet nebaidieties – tā ir tieši laikā. Var pasniegt arī ar citiem makaroniem, piemēram, spageti.
  9. 8. Lai labi garšo!
Makaroni ar garnelēm kaloriju bagātā mērcē
Makaroni ar garnelēm kaloriju bagātā mērcē
Makaroni ar garnelēm kaloriju bagātā mērcē
Makaroni ar garnelēm kaloriju bagātā mērcē
Makaroni ar garnelēm kaloriju bagātā mērcē
Makaroni ar garnelēm kaloriju bagātā mērcē
Makaroni ar garnelēm kaloriju bagātā mērcē
Makaroni ar garnelēm kaloriju bagātā mērcē
Spagetti ar "bolognese" mērci
(1)
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
(1)