Middie vienmēr ir īsti svētki manā ģimenē, un īpaši ar šo recepti. Esmu izmēģinājusi visdažādākos pagatavošanas veidus, bet šis nenoliedzami ir numur viens, un mērce ir tik garšīga, ka var turēties pie karotes. Ja jūs nekad iepriekš neesat gatavojuši gliemenes un domājāt, ka tā ir sarežģīta lieta, tagad varu jūs uzmundrināt - pat iesācējs to var izdarīt, gliemenes ir viena no visvieglāk pagatavojamajām jūras veltēm. Šīs gliemenes ir vērts ēst ne tikai to lieliskās garšas dēļ, bet arī tāpēc, ka tās sniedz daudz priekšrocību cilvēka organismam. Gliemenes ir īpaši bagātas ar olbaltumvielām, dzelzi, visām neaizstājamajām aminoskābēm, dažādiem mikroelementiem (nātriju, cinku, jodu, mangānu, varu u. c.), B grupas vitamīniem, kā arī E un D vitamīniem, omega 3 skābēm un citām labām vielām.
Svaigas gliemenes var iegādāties gandrīz visos lielākajos lielveikalos visu gadu, bet citi pārtikas eksperti apgalvo, ka vislabāk tās ēst mēnešos, kuru nosaukumā angļu valodā ir burts r, t. i., no septembra un maija.
Tagad aicinu izmēģināt šo fantastisko gliemeņu recepti un noteikti neaizmirstiet tās pagatavošanas gaitā turpināt lasīt piezīmes:)Tad aicinu jūs izmēģināt šo fantastisko gliemeņu recepti un noteikti neaizmirstiet lasīt piezīmes:)