Mīdijas kokosriekstu piena mērcē (Āzijas)

2023-05-06 Receptes autors Worldrecipes.eu

Mīdijas kokosriekstu piena mērcē (Āzijas)
Middie vienmēr ir īsti svētki manā ģimenē, un īpaši ar šo recepti. Esmu izmēģinājusi visdažādākos pagatavošanas veidus, bet šis nenoliedzami ir numur viens, un mērce ir tik garšīga, ka var turēties pie karotes. Ja jūs nekad iepriekš neesat gatavojuši gliemenes un domājāt, ka tā ir sarežģīta lieta, tagad varu jūs uzmundrināt - pat iesācējs to var izdarīt, gliemenes ir viena no visvieglāk pagatavojamajām jūras veltēm. Šīs gliemenes ir vērts ēst ne tikai to lieliskās garšas dēļ, bet arī tāpēc, ka tās sniedz daudz priekšrocību cilvēka organismam. Gliemenes ir īpaši bagātas ar olbaltumvielām, dzelzi, visām neaizstājamajām aminoskābēm, dažādiem mikroelementiem (nātriju, cinku, jodu, mangānu, varu u. c.), B grupas vitamīniem, kā arī E un D vitamīniem, omega 3 skābēm un citām labām vielām.

Svaigas gliemenes var iegādāties gandrīz visos lielākajos lielveikalos visu gadu, bet citi pārtikas eksperti apgalvo, ka vislabāk tās ēst mēnešos, kuru nosaukumā angļu valodā ir burts r, t. i., no septembra un maija.

Tagad aicinu izmēģināt šo fantastisko gliemeņu recepti un noteikti neaizmirstiet tās pagatavošanas gaitā turpināt lasīt piezīmes:)Tad aicinu jūs izmēģināt šo fantastisko gliemeņu recepti un noteikti neaizmirstiet lasīt piezīmes:)

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • svaigas gliemenes: 1 kg
    • Ingvera sakne: ~ 18-20 g
    • Ķiploki: 2 daiviņas
    • šalotes: 1 (vai 1 mazs sīpols)
    • smalki sagriezti svaigi koriandra kātiņi: 2 ēdamkarotes (nav obligāti)
    • citronzāle: 1 vidēja
    • sarkanais čili pipari: 1 (nav nepieciešams)
    • kaltētas kafīra laima lapas: 2 (nav nepieciešams)
    • tomāti: 2-3 vidēja lieluma
    • sarkanā karija pasta: 1 tējkarote
    • kokosriekstu piens: 400 mililitri (17 % tauku)
    • Cukurs: 1 tējkarote
    • zivju mērce: 1 ēdamkarote 
    • sojas mērce: 1 ēdamkarote
    • pārtikas eļļa: 1 ēdamkarote (vislabākā ir kokosriekstu eļļa, bet var izmantot arī olīveļļu vai saulespuķu eļļu).
    • svaigi spiesta laima sula: 1 tējkarote.
    • sāls
    • svaigi malti melnie pipari
    • svaigas koriandra lapas un sīpolu lapas (pasniegšanai).

    Recipe Directions

  1. 1. Mīdiju sagatavošana: Mīdijas nomazgā zem auksta tekoša ūdens, maigi noslauka ar sūkli, ja uz tām ir pielipušies kādi netīrumi, un noņem tā saukto "bārdu" čaulu savienojuma vietā. Mīdiju tīrīšanai nepieciešamais laiks ir ļoti atkarīgs no piegādātāja, dažkārt tās ir tikai jānoskalo, bet dažkārt to tīrīšanai ir vajadzīgs ilgāks laiks. Bojātās (saplaisājušās) čaulas bez žēlastības izmetiet, uzspiediet dažas reizes spēcīgāk uz atvērtajām čaulām, un, ja tās aizveras, tās ir labas, ja nē, tad arī tās ir beigušās. Vēl viens veids, kā pārbaudīt gliemeņu svaigumu, ir norādīts receptes beigās pievienotajos padomos.
  2. 2. Smalki sagrieziet šalotes, ingveru, ķiplokus, koriandra kātiņus, čilli piparus (ja izmantojat) un pievienojiet tos vienā traukā. Nogrieziet citronzāles stublāja apakšējo daļu (apmēram 0,5 cm), noņemiet stingrās ārējās lapas (2-3 slāņus), sagrieziet gareniski, smalki sagrieziet un pievienojiet tai pašai bļodai.
  3. Reklāma
  4. 3. Atsevišķā bļodā pievieno kubiņos sagrieztus tomātus.
  5. 4. Ielej kokosriekstu pienu bļodā un saputo ar putukrāsni līdz gludai masai (tas nepieciešams krēmīgai mērcei).
  6. 5. Uzkarsējiet katlu, vēlams, ar biezām sienām, uz vidēji lēnas uguns (bez eļļas!).
  7. 6. Pievienojiet katlam vienu tējkaroti sarkanās karija pastas un, laiku pa laikam maisot, vāriet apmēram 60 sekundes, līdz aromāts izplatās un tā tikko sāk pielipināt pie dibena.
  8. 7. Tagad pievienojiet eļļu un pievienojiet sasmalcinātu ingveru, ķiplokus, sīpolus, koriandra kātiņus, čilli piparus un citronzāli. Laiku pa laikam maisot, cep apmēram 8-10 minūtes. Procesam jābūt lēnam, lai garšaugi "nodotu" visu savu aromātu un garšu, jo tā ir šīs mērces pamatā. Tiklīdz viss sāk apcepties, pāriet pie nākamā posma.
  9. 8. Palieliniet temperatūru līdz vidējai un katliņā pievienojiet tomātus, cukuru un kafīra laima lapas (ja izmantojat). Maisot un nokasot no katla dibena apbrūnojušos gabaliņus, vāriet apmēram 2-3 minūtes, līdz tomāti ir gandrīz sadalījušies.
  10. 9. Pievienojiet kokosriekstu pienu, zivju mērci, sojas mērci, laima sulu un uz vidēji lielas uguns uzkarsējiet mērci līdz vārīšanās temperatūrai. Vāra apmēram 2-3 minūtes, līdz mērce sabiezē.
  11. 10. Pievienojiet melnos piparus un nogaršojiet mērci. Ja jūsu gaumei tā šķiet pārāk sāļa, pievienojiet šķipsniņu sāls, bet esiet ļoti uzmanīgi, jo gliemenēs ir dabīgā jūras sāls un mērce joprojām ir sāļa. Ja mērce jūsu gaumei ir pārāk skāba, pievienojiet nedaudz cukura, samaisiet un vēlreiz nogaršojiet.
  12. 11. Palieliniet karstumu līdz pārāk lielam (bet ne pārāk lielam), pievienojiet gliemenes un ātri, bet uzmanīgi iemaisiet mērcē. Apklājiet ar vāku un vāriet 6 minūtes vai 5 minūtes, ja gliemenes ir ļoti mazas. Gatavošanas laikā, turot vāku ar dvieli, dažas reizes sakratiet katlu, lai mērce sadalītos starp gliemenēm.
  13. 12. Kad vārīto gliemeņu čaulas ir atvērtas, tās, kas palikušas aizvērtas, tiek izmestas, un mēs neriskējam ar savu veselību.
  14. 13. Apkaisiet ar smalki sagrieztām sīpolu lapām un koriandra lapiņām un ēdiet ar baltmaizi (itāļu Ciabatta, franču bagete u. c.) vai ceptiem kartupeļiem. Garšīgi!
  15. 14. Padoms: Gatavojot svaigas gliemenes, atcerieties tikai vienu noteikumu: pirms gatavošanas izmetiet visas bojātās (saplaisājušas, ar saplaisājušu čaulu) gliemenes, kā arī visas gliemenes, kas nav atvērušās un atvērušās pēc gatavošanas. Ir vēl viens veids, kā pārbaudīt, vai mums piegādātās gliemenes ir svaigas: kad tās ir nomazgātas, ielieciet tās lielā bļodā ar aukstu ūdeni un, ja čaumala neiegrimst, bet peld virspusē, izmetiet. Ja iegādājaties saldētas, nevis svaigas gliemenes, jums jāzina, ka pirms vārīšanas tās ir jāatkausē, un to vislabāk izdarīt, atstājot tās ledusskapī uz nakti, lai tās lēnām atkausētos. Kad gliemenes ir mērcē, tās vārīt ne ilgāk kā 2 minūtes, lai tās uzsildītu, jo, gatavojot ilgāk, tās kļūst gumijotas un nav īsti ēdamas.
  16. 15. Tips: Citronzāli var atrast lielākajos lielveikalos, un parasti to pārdod 15 gramu iepakojumos. Ja nevarat to atrast, aizstāt ar 1 tējkaroti smalki sarīvētas laima mizas (laima).
  17. 16. Tips: Ja jums nepatīk pikanti ēdieni vai ja ballītē ir bērni, čilli piparus varat izlaist, bet labāk tos aizstāt ar līdzīga lieluma, smalki sagrieztu sarkanā čilli gabaliņu.
  18. 17. Priekšlikums: Kaltētas kafīra laima lapas var atrast lielpilsētu veikalos Livin un Assorti, taču, ja jums tās nav pieejamas, tas nav problēma, jo mērces garša bez tām būtiski nemainīsies.
  19. 18. Tips: Sarkano karija pastu atradīsiet visos lielākajos lielveikalos vai veikalos, kuros ir Āzijas sadaļas. Šī pasta ir nedaudz pikanta, taču no tās nav jābaidās, jo visai mērcei ir nepieciešama tikai viena tējkarote, kas piešķirs vairāk garšas nekā pikantuma. Mani bērni nepieskaras pikantiem ēdieniem, un, ēdot šīs gliemenes, jautājums par "čilli" ne reizi nebija aktualizējies.
  20. 19. Sighting: YouTube (angļu valodā) es atradu vēl vienu gliemeņu recepti, kas mūsu ģimenei ļoti patika. Ja jūs interesē to pagatavošana, es pievienoju video ierakstu beigās.


Garneles spinātos
(1)
Pikantā Tom Kha zupa ar garnelēm
(2)
Aukstā kefīra zupa ar garnelēm
(1)
Makaroni ar garnelēm kaloriju bagātā mērcē
(1)
Pasta ar spinātiem un garnelēm
(1)
Garneles saldskābajā mērcē
(1)