Biešu zupa ar skābiem kāpostiem

2024-07-19 Receptes autors Worldrecipes.lv

Biešu zupa ar skābiem kāpostiem
Biešu zupa ar skābiem kāpostiem ir tradicionāls latviešu ēdiens, kas lieliski piemērots aukstajiem ziemas mēnešiem. Šī zupa ir bagāta ar vitamīniem un minerālvielām, pateicoties tās galvenajām sastāvdaļām - bietēm un skābiem kāpostiem. Bietes ir lielisks antioksidantu un šķiedrvielu avots, kas veicina gremošanas sistēmas veselību un palīdz cīnīties ar iekaisumiem. Skābie kāposti ir bagāti ar C vitamīnu, kas stiprina imūnsistēmu un uzlabo ādas stāvokli.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja nevarat atrast cūkgaļu, varat izmantot vistas gaļu vai veģetāru buljonu. Skābie kāposti var tikt aizvietoti ar svaigiem kāpostiem un nelielu daudzumu etiķa, lai piešķirtu skābumu.

Receptes padomi

Zupu var papildināt ar kartupeļiem vai burkāniem, lai padarītu to vēl sātīgāku. Pasniegšanai var pievienot krējumu vai svaigus zaļumus, piemēram, dilles vai pētersīļus.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Veselības ieguvumi: Augsts šķiedrvielu un antioksidantu saturs, kas veicina sirds un gremošanas sistēmas veselību. Trūkumi: Iespējams augsts sāls saturs, ja tiek izmantoti komerciāli skābie kāposti.

Kalorijas

  • Kopā: 600 kalorijas
  • Vienā porcijā: 150 kalorijas 

Sastāvdaļas

    • Cūkgaļa: 300 g
    • Vidēji liela biete (vārīta): 1 gab.
    • Skābie kāposti: 3 saujas
    • Vidēji liels sīpols: 1 gab.
    • Miežu putraimi: 2 ēd.k.
    • Ķiploku daivas: 2 gab.
    • Garšvielas: pēc garšas (sāls, pipari, kaltēti zaļumi)

    Pagatavošana

  1. 1. Noskalojiet cūkgaļu, lieciet katlā, pārlejiet ar ūdeni, pievienojiet sāli un uzvāriet. Kad parādās putas, tās rūpīgi noputojiet.
  2. 2. Sagrieziet sīpolu un pievienojiet to buljonam kopā ar garšvielām. Vāriet uz mazas uguns apmēram 25-30 minūtes.
  3. Reklāma
  4. 3. Kad gaļa ir pusmīksta, pievienojiet miežu putraimus un ļaujiet tiem uzbriest. Pēc tam pievienojiet skābos kāpostus un turpiniet vārīt, līdz gaļa kļūst mīksta.
  5. 4. Izņemiet gaļu no zupas, sarīvējiet vārītu bieti un pievienojiet to zupai. Vāriet uz lēnas uguns vēl 20 minūtes.
  6. 5. Pievienojiet sasmalcinātas ķiploku daivas, pagaršojiet un pēc nepieciešamības pievienojiet vēl garšvielas. Sagaidiet, līdz zupa uzvārās, tad izslēdziet uguni un ļaujiet zupai ievilkties 5-10 minūtes.
  7. 6. Pasniedziet zupu ar krējumu un svaigiem zaļumiem, ja vēlaties.
  8. 7. Kopsavilkums: Biešu zupa ar skābiem kāpostiem ir garšīgs un barojošs ēdiens, kas lieliski iederas ziemas sezonā. Tā piedāvā daudzus veselības ieguvumus, pateicoties bietēm un skābiem kāpostiem, un ir viegli pielāgojama ar dažādām sastāvdaļām pēc izvēles. Lai labi garšo!
Biešu zupa ar skābiem kāpostiem
Biešu zupa ar skābiem kāpostiem
Biešu zupa ar skābiem kāpostiem
Biešu zupa ar skābiem kāpostiem
Biešu zupa ar skābiem kāpostiem
Biešu zupa ar skābiem kāpostiem
Biešu zupa ar skābiem kāpostiem
Biešu zupa ar skābiem kāpostiem
Biešu zupa ar skābiem kāpostiem
Biešu zupa ar skābiem kāpostiem
Biešu zupa ar skābiem kāpostiem
Biešu zupa ar skābiem kāpostiem
Biešu zupa ar skābiem kāpostiem
Biešu zupa ar skābiem kāpostiem
Biešu zupa ar skābiem kāpostiem
Šķelto zirņu zupa ar tomātiem un burkāniem
(3)
Pikantā Tom Kha zupa ar garnelēm
(2)
Pikantā meksikāņu zupele ar malto gaļu, pupiņām un kukurūzu
(1)
Visgaršīgākā Tom Yum Goong zupa ar tom yum pastu
(1)
Aukstā kefīra zupa ar garnelēm
(1)
Dārzeņu krēmzupa ar desu
(1)
Skābeņu zupa ar gaļu un olām
(1)