Bērnībā man šķita, ka vistas zupa ar klimpām ir visgardākā no zupām. Arī tagad šī zupa garšo vienreizēji labi. Šī ir "vasaras" versija - bez kartupeļiem. Aukstajos ziemas mēnešos zupai var pielikt gan kartupeļus, gan zaļos zirnīšus.
Sastāvdaļas
vistas stilbiņi
burkāni
sāls, pipari
klimpām:
milti
ūdens
1 ola
šķipsniņa sāls
Pagatavošana
1. Vistas stilbiņus vāra līdz tie gatavi, izņem no buljona un atdala gaļu no kauliem. Burkānus notīra, sagriež un liek buljonā vārīties. Pieber sāli, piparus, pievieno gaļas gabaliņus.
2. Pagatavo mīklu klimpām - bļodiņā sakuļ olu, pielej mazliet ūdens, pieber šķipsniņu sāls, kārtīgi sajauc. Pamazām iesijā miltus, līdz mīkla sasniedz samērā bieza krējuma konsistenci. Mīklu ar karoti liek buljonā. Klimpas ir gatavas, kad tās uzpeld.
Reklāma
3. Zupas pagatavošanai stilbiņu vietā var ņemt šķiņķīšus.