Cepeškrāsnī ceptas cūku ribiņas ar tumšo alu

2022-09-29 Receptes autors Worldrecipes.eu

Cepeškrāsnī ceptas cūku ribiņas ar tumšo alu
Labs vakars!

Šodien laiciņš foršs. Jūlijs iesācies visnotaļ enerģiski un pozitīvi. Metu sev izaicinājumus un tos arī izturu, kas pašai liek daudz ko pārdomāt un pārvērtēt.

Viens no tiem, kas pašai rada milzu gandarījumu par sevi, ir draudzenes apciemošana Valmierā. Pats par sevi tas nav nekas, taču nozīmīgu šo apciemojumu darīja fakts, ka es turp devos sava vellapēda mugurā. Es neesmu nekāds profesionāls velobraucējs. Tik, cik savam priekam pa vietējām ārēm esmu braukusi. Taču mani nekad nav likusi mierā doma, ka vajadzētu kaut kur tālāk. Tā nu nevienam neko neteicu, bet sevī briedināju domu par šo braucienu, jo bailes bija diezgan lielas. Taču es to paveicu, kopējais braukšanas ilgums 10 stundas ar 2 lielākām un 2 mazākām pauzītēm. Pa ceļam biju apciemot Absolūts ēd, paldies viņai par garšīgo tēju. Kopumā nominos 8h ja izņem ārā pauzes. Murjāņos ar pirmo ātrumu, trīcošu sirdi un no aizmugures braucošām fūrēm, uzminos augšā. Pēc tam jau bija kauns neuzmītos pārējos stāvākos un ne tik stāvos uzkalnos.

Nākošais, kas tagad mani sagaida ir nedēļa prom no civilizācijas, ar teltīm, bez elektrības un jūra, jūra un vēlreiz jūra. ņemšu savas atvases un braukšu padzīvot jūras krastā. Nu tā... lai pēcāk jūra ir līdz brošai. Arī laiku sola labu, tad kāpēc gan ne.

Tad nu šodien pārrunājot ar cienīto ko un kā darīties, ka šams uz nedēļu viens pats paliksies, braucām uz Centrāltirgu iepirkties. Sak, jāsagatavo cienītajam ēdiens. Uz nedēļu.

Tā nu klaiņojot pa paviljoniem, uzdūros ļoti skaistām un kārdinošām cūkas ribiņām. Nu ko? Jāņem ciet un jāšmorē ģimenei pusdienas. Sanāca kaut kas ārptātīgi gards, ka jaunākā atvase atteicās ēst kartupeļus. Ēdīšot tikai gaļu. Aha... tūlīt!

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • Cūku ribiņas
    • tumšo alu
    • krievu sinepes
    • vorčesteres mērci
    • sāls
    • pipari
    • ķiploks
    • sīpols

    Recipe Directions

  1. 1. Ar daudzumiem ir tā, ka man šis bildē redzamais gabals bija pusotru kilogramu smags. Uz tāda gaļas daudzuma ņēmu nepilnu glāzi tumšā alus (Man bija Brenguļu tumšais), 2 tējkarotes krievu sinepes, 3 ēdamkarotes Vorčesteres mērces, 1 sīpols un 4 ķiploku daiviņas. Sāls, pipari pēc katra ieskatiem.
  2. 2. Sākumā ribiņas sadala pa gabaliem. Liek bļodā un pievieno sāli, piparus, ķiplokus un sīpolu. visu samaisa, atliek malā.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam gatavo mērci. Bļodiņā sajauc, nepilnu glāzi tumšā alus ar 2 tējkarotēm krievu sinepes un 3 ēdamkarotes Vorčesteres mērces. Visu kārtīgi samaisa un lej klāt ribiņām. Visu kārtīgi samaisa, iemīca mēcri gaļā, cik nu tas ir iespējams.
  5. 4. Visu šo pēc tam liek cepammaisā, aizsien galu ciet un liek cepties 220grādos kādu stundu. Pēc stundas es atvēru maisu un liku vēl uz kādām 30 minūtēm lai gaļa apbrūninātos. Pēc tam servē galdā.
  6. 5. Lūk, pūliņus tas neprasa daudz, bet rezultāts ir perfekts. Lai labi garšo!
Cepeškrāsnī ceptas cūku ribiņas ar tumšo alu
Cepeškrāsnī ceptas cūku ribiņas ar tumšo alu
Cepeškrāsnī ceptas cūku ribiņas ar tumšo alu
Cepeškrāsnī ceptas cūku ribiņas ar tumšo alu
Cepeškrāsnī ceptas cūku ribiņas ar tumšo alu
Cepeškrāsnī ceptas cūku ribiņas ar tumšo alu
Cepeškrāsnī ceptas cūku ribiņas ar tumšo alu
Cepeškrāsnī ceptas cūku ribiņas ar tumšo alu
Cepeškrāsnī ceptas cūku ribiņas ar tumšo alu
Cepeškrāsnī ceptas cūku ribiņas ar tumšo alu
Cepeškrāsnī ceptas cūku ribiņas ar tumšo alu
Cepeškrāsnī ceptas cūku ribiņas ar tumšo alu
Cepeškrāsnī ceptas cūku ribiņas ar tumšo alu
Cūkgaļa terijaki mērcē (marinādē)
(1)
Kraukšķīga cūkgaļa ar saldskābo mērci
(1)
Cūkgaļas iesmiņš
(1)
Pildīts cūkas kakla karbonādes cepetis
(1)
Sviestmaižu cepetis
(1)
Cūkgaļa ar mango-paprikas mērci
(1)