Kraukšķīga cūkgaļa ar saldskābo mērci

2024-06-17 Receptes autors Santa Maria LV

Kraukšķīga cūkgaļa ar saldskābo mērci
Kraukšķīga cūkgaļa ar saldskābo mērci ir izcils ēdiens, kas apvieno kraukšķīgu tekstūru ar saldskābu garšu, piedāvājot autentisku Āzijas virtuves pieredzi. Šī recepte ne tikai priecēs garšas kārpiņas, bet arī nodrošinās svarīgas uzturvielas, kuras nepieciešamas veselīgam dzīvesveidam. Cūkgaļa ir bagāta ar olbaltumvielām un B grupas vitamīniem, kas ir svarīgi muskuļu attīstībai un enerģijas līmenim. Alternatīvi, šo recepti var pagatavot arī ar vistas gaļu, kas ir liesāka un satur mazāk tauku.

Sastāvdaļas

    • Olu nūdeles: 1 iepakojums
    • Kukurūzas milti: 4 ēdamkarotes
    • Cūkas muguras gabals: 400 grami
    • Eļļa cūkgaļas cepšanai: 2 decilitri
    • Eļļa dārzeņu cepšanai: 2 ēdamkarotes
    • Svaigi dārzeņi (vēlams bioloģiski audzēti): 200 grami
    • Āzijas vok mērce saldskābā: 1 paciņa

    Pagatavošana

  1. 1. Nūdeles pagatavo atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma, noskalo aukstā ūdenī, sagriež lielos gabalos un noliek malā.
  2. 2. Cūkgaļu sagriež un sajauc ar kukurūzas miltiem.
  3. Reklāma
  4. 3. Uzkarsē 200 ml eļļas vok pannā vai parastajā pannā.
  5. 4. Pievieno sakapāto gaļu un cep, līdz tā kļūst zeltaina un kraukšķīga. Gaļu notecina uz papīra dvieļa.
  6. 5. Dārzeņus sakapā pēc izvēles.
  7. 6. Pannu noslauka un uzsilda divas ēdamkarotes eļļas.
  8. 7. Pannā liek dārzeņus un cep, līdz tie kļūst mīksti.
  9. 8. Pievienojiet gaļu, nūdeles un vok mērci. Pasniedziet nekavējoties un izbaudiet!
  10. 9. Pievieno gaļu, nūdeles un vok mērci. Pasniedz nekavējoties.
  11. 10. Šis ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī uzturvielām bagāts. Cūkgaļa nodrošina organismu ar nepieciešamajiem proteīniem, bet dārzeņi piešķir šķiedrvielas un vitamīnus, kas ir svarīgi labam gremošanas procesam un vispārējai veselībai​​. Alternatīvi, jūs varat izmantot vistas gaļu vai pievienot ananasus un papriku, lai piešķirtu ēdienam vairāk garšas​.
  12. 11. Lai labi garšo!
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
(2)
Cūkgaļas gulašs ar šampinjoniem un gaišais alus
(1)
Cepta cūkas fileja uz pannas
(2)
Cūkgaļas gulašs latviešu gaumē
(2)
Krāsnī ceptas BBQ cūkgaļas ribiņas - folija
(1)