Šokolādes tortes pagatavošana brokastīs šķiet kā deserts, taču, izmantojot banānus, kakao bez cukura, un rikotas sieru, tā pārvēršas par veselīgu un enerģiju sniedzošu brokastu iespēju. Banāni ir bagāti ar kāliju, kas palīdz regulēt asinsspiedienu un uzlabot sirds veselību. Tāpat tie satur dabiskos cukurus, kas nodrošina ilgstošu enerģiju. Kakao bez cukura ir lielisks antioksidantu avots, kas palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem organismā un var uzlabot garastāvokli. Tāpēc šī recepte ir ideāls sabalansēts variants tiem, kas vēlas baudīt kaut ko saldu un vienlaikus veselīgu.
Alternatīvas sastāvdaļas
Ja vēlaties eksperimentēt ar recepti, ir vairāki alternatīvi risinājumi. Piemēram, miltu vietā var izmantot mandeles vai auzu pārslas, kas palielinās šķiedrvielu saturu un padarīs torti vēl veselīgāku. Olas vietā var izmantot linsēklu vai čia sēklu maisījumu ūdenī, lai padarītu recepti piemērotu vegāniem. Rikotas sieru var aizstāt ar biezpienu vai grieķu jogurtu, bet eritritola vietā var izvēlēties medu vai kļavu sīrupu.
Receptes padomi
Lai šokolādes torte būtu īpaši gaisīga, banānus ieteicams samīcīt ar dakšu līdz viendabīgai konsistencei un sastāvdaļas labi sajaukt. Cepot mikroviļņu krāsnī, pārbaudiet, vai torte ir gatava, ar kociņu – ja tas iznāk tīrs, torte ir gatava. Krēma sastāvdaļas var saputot, lai iegūtu vieglāku un krēmīgāku tekstūru.
Veselības ieguvumi un trūkumi
Šī torte ir lielisks šķiedrvielu, proteīna un kālija avots, kas veicina muskuļu un sirds darbību. Tomēr jāpatur prātā, ka kakao un krēmsiers satur taukus, tāpēc ieteicams šo torti baudīt mērenībā. Šokolāde arī var izraisīt asins cukura līmeņa svārstības, ja to ēd pārāk daudz.
Reklāma
Kalorijas
- Kopā: aptuveni 350 kalorijas.
- Vienā porcijā: 350 kalorijas.