Šokolādes banānu torte ar rikotas krēmu

2024-10-23 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Šokolādes banānu torte ar rikotas krēmu
Šokolādes tortes pagatavošana brokastīs šķiet kā deserts, taču, izmantojot banānus, kakao bez cukura, un rikotas sieru, tā pārvēršas par veselīgu un enerģiju sniedzošu brokastu iespēju. Banāni ir bagāti ar kāliju, kas palīdz regulēt asinsspiedienu un uzlabot sirds veselību. Tāpat tie satur dabiskos cukurus, kas nodrošina ilgstošu enerģiju. Kakao bez cukura ir lielisks antioksidantu avots, kas palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem organismā un var uzlabot garastāvokli. Tāpēc šī recepte ir ideāls sabalansēts variants tiem, kas vēlas baudīt kaut ko saldu un vienlaikus veselīgu.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja vēlaties eksperimentēt ar recepti, ir vairāki alternatīvi risinājumi. Piemēram, miltu vietā var izmantot mandeles vai auzu pārslas, kas palielinās šķiedrvielu saturu un padarīs torti vēl veselīgāku. Olas vietā var izmantot linsēklu vai čia sēklu maisījumu ūdenī, lai padarītu recepti piemērotu vegāniem. Rikotas sieru var aizstāt ar biezpienu vai grieķu jogurtu, bet eritritola vietā var izvēlēties medu vai kļavu sīrupu.

Receptes padomi

Lai šokolādes torte būtu īpaši gaisīga, banānus ieteicams samīcīt ar dakšu līdz viendabīgai konsistencei un sastāvdaļas labi sajaukt. Cepot mikroviļņu krāsnī, pārbaudiet, vai torte ir gatava, ar kociņu – ja tas iznāk tīrs, torte ir gatava. Krēma sastāvdaļas var saputot, lai iegūtu vieglāku un krēmīgāku tekstūru.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Šī torte ir lielisks šķiedrvielu, proteīna un kālija avots, kas veicina muskuļu un sirds darbību. Tomēr jāpatur prātā, ka kakao un krēmsiers satur taukus, tāpēc ieteicams šo torti baudīt mērenībā. Šokolāde arī var izraisīt asins cukura līmeņa svārstības, ja to ēd pārāk daudz.
Reklāma

Kalorijas

  • Kopā: aptuveni 350 kalorijas. 
  • Vienā porcijā: 350 kalorijas. 

Sastāvdaļas

    Biskvītam:
    • Banāns: 1 neliels
    • Ola: 1
    • Milti (kukurūzas un kokosriekstu): 40 g
    • Kakao bez cukura: 10 g
    • Cepamais pulveris: 1/2 tējkarotes
    Krēmam:
    • Rikotas siers: 100 g
    • Krēmsiers bez piedevām: 70 g
    • Saldinātājs (eritritols): pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Banānu ar dakšiņu samīca viendabīgā masā.
  2. 2. Pievieno olu, miltus, kakao un cepamo pulveri. Visu rūpīgi samaisa.
  3. Reklāma
  4. 3. Mīklu ielej piemērotā traukā un cep mikroviļņu krāsnī ar maksimālo jaudu 3-4 minūtes.
  5. 4. Alternatīvi, cep cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 10-15 minūtes.
  6. 5. Kad biskvīts ir atdzisis, sagriež to horizontāli 3-4 daļās.
  7. 6. Krēmam saputo rikotas sieru, krēmsieru un saldinātāju līdz viendabīgai masai.
  8. 7. Katra biskvīta kārtu pārziež ar krēmu un saliek torti. Dekorē ar ogām un rīvēto šokolādi.
  9. 8. Kopsavilkums: Šokolādes banānu torte ar rikotas krēmu ir ideāla brokastu izvēle tiem, kas vēlas baudīt gardu un veselīgu ēdienu. Banāni un kakao piešķir enerģiju, savukārt rikota un krēmsiers pievieno vieglumu un krēmīgumu. Tas ir lielisks variants gan veselībai, gan garšas baudījumam.
Šokolādes banānu torte ar rikotas krēmu
Šokolādes banānu torte ar rikotas krēmu
Šokolādes banānu torte ar rikotas krēmu
Šokolādes banānu torte ar rikotas krēmu
Recepto autorius jauna_tu
Magoņu sēklu kūka ar maskarponi
(1)
Karameļu maskarpones krēma kūka ar āboliem
(1)
Torte (mājas torte ar vārīto krēmu)
(0)