Kartupeļu krēmzupa ar marinētiem gurķiem

2022-08-31 Receptes autors Worldrecipes.eu

Kartupeļu krēmzupa ar marinētiem gurķiem
Nu ko!!! No šodienas piesaku divkauju kartupelim. Jā, jā... tieši tā - divkauju. Kāpēc? Nu tapēc, ka man mājās ir 40kg liels maišelis ar kartupeļiem, kuri tāpat kā mēs, sākam just pavasari un tiecās pēc saules. Tas ir asnot. Un lai manta neiet postā atliek viens, uzcītīgi to likvidēt. Un lai to visu padarīšanu padarītu kaut cik interesantu, izdomāju, ka jāmēģina pagatavot daudz un dažādu ēdienu kur galvenā un neatņemamā sastāvdaļa ir kartupelis. Sarežģītus un ne tik sarežģītus, dīvainus un ne tik dīvainus ēdienus. Un to kā man veiksies likšu zem rubrikas - Divkauja ar kartupeli! Pie kam, arī pats blogs prasās nedaudz pēc kaut kā jauna.

Tad nu pirmais ko pagatavoju bija kartupeļu krēmzupa. Un ziniet... bija baigi labi. Bērniem vieglāk bija nolikt katlu priekšā, nekā visu laiku papildināt izēstās zupas bļodiņas. Jaunākais bērns jau vien 4!! porcijas noēda. Neticat?! Pajautājiet Milēdijai, viņa arī tur bija un to visu savām acīm redzēja.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • 1kg kartupeļi
    • 1 vidēji liels burkāns
    • 1 vidējs sīpols
    • 500ml liellopa buljons
    • 250ml saldā krējuma
    • 5-6 marinēti gurķi
    • buntīte diļļu
    • sals
    • cukurs

    Recipe Directions

  1. 1. Pagatavošana ir pagalam vienkārša. Kā jau jebkurai krēmzupai. Nomizo un sagriež kartupeļus, burkānu un sīpolu. Ber katlā, pārlej ar ūdeni lai vismaz ir 2 pirkstu platumā virs sagrieztajiem dārzeņiem, pieber sāli un liek vārīties.
  2. 2. Kad kartupeļi sak vārīties, pievieno liellopa buljonu un vāra līdz dārzeņi ir mīksti. Liellopa buljona vietā var izmantot arī buljona kubiciņi, tad iesaku ūdeni liet nedaudz vairāk.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam, kad dārzeņi ir mīksti, nokāš un sablenderē. Šeit jāpiezīmē, ka man ir blenderis - trauks kurā jāliek iekšā. Tapēc jāuzmanās, lai kartupeļus nesablenderētu klīsterī. Tapēc pievienoju daudz šķidruma.
  5. 4. Pec tam pievieno sagrieztus marinētus gurķus, dilles un saldo krējumu. Uzkarsē un pagaršo vai pēc garšas ir ok.
  6. 5. Nu lūk, zupele gatava! Ja vēļ klāt kāda desmaize, pavisam glauni. Tas nu ir fakts! Tada lūk pirmā cīņa ar kartupeli. Manuprāt 1:0 manā labā!
Kartupeļu krēmzupa ar marinētiem gurķiem
Kartupeļu krēmzupa ar marinētiem gurķiem
Kartupeļu krēmzupa ar marinētiem gurķiem
Kartupeļu krēmzupa ar marinētiem gurķiem
Kartupeļu krēmzupa ar marinētiem gurķiem
Kartupeļu krēmzupa ar marinētiem gurķiem
Kartupeļu krēmzupa ar marinētiem gurķiem
Kartupeļu krēmzupa ar marinētiem gurķiem
Kartupeļu krēmzupa ar marinētiem gurķiem
Kartupeļu krēmzupa ar marinētiem gurķiem
Kartupeļu krēmzupa ar marinētiem gurķiem
Ķiploku krēmzupa jeb pretgripas zupa
(1)
Frikadeļu zupa
(1)
Rasoļņiks ar desu
(1)
Harira - tradicionālā Marokas zupa
(1)
Soļanka ar liellopu gaļu
(1)
Dārzeņu krēmzupa ar kokosriekstu pienu
(1)
Siera zupa ar pupiņām un desu
(1)
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
(1)