Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem

2024-07-17 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem ir klasisks un vienkāršs ēdiens, kas īpaši piemērots aukstām dienām. Tas ne tikai sasilda ķermeni, bet arī sniedz daudz veselības ieguvumu. Vistas buljons ir bagāts ar minerālvielām un proteīniem, kas stiprina imūnsistēmu un veicina ātru atveseļošanos no saaukstēšanās un gripas. Turklāt tas ir lielisks veids, kā izmantot vistas kaulus, kuri citādi varētu tikt izmesti, padarot šo ēdienu ne tikai garšīgu, bet arī ekonomisku.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja vēlaties, varat izmantot citas dārzeņu kombinācijas, piemēram, selerijas sakni, sīpolus vai pētersīļus. Grauzdiņu vietā var izmantot arī melno rudzu maizi vai pilngraudu maizi, kas piešķirs papildus šķiedrvielas.

Receptes padomi

Lai buljons būtu īpaši dzidrs, vārīšanas beigās var izmantot olu baltumu, kas palīdzēs noņemt atlikušās duļķes. Buljonu var izmantot arī kā pamatu citām zupām un mērcēm, tā pagarinot tā lietošanas iespējas.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Vistas buljons ir lielisks šķidruma avots, kas palīdz uzturēt hidratāciju. Tas satur kolagēnu, kas ir svarīgs locītavu veselībai, un aminoskābes, kas veicina muskuļu atjaunošanos. Tomēr jāievēro mērenība ar sāls pievienošanu, lai izvairītos no pārmērīga nātrija uzņemšanas.

Kalorijas

Kopējās kalorijas: aptuveni 800 kcal Kalorijas vienā porcijā: aptuveni 200 kcal 

Sastāvdaļas

    • Vistas kauli: 1 kg
    • Paprika: 2 gab.
    • Puravs: 1 gab.
    • Burkāns: 1 gab.
    • Ķiploka galviņa: 1 gab.
    • Baltmaize: 4 šķēles
    • Zaļumu sviests: 50 g
    • Siers: 50 g
    • Čili mērce: 1 ēd.k.
    • Sāls: pēc garšas
    • Pipari: pēc garšas
    • Sviests: 2 ēd.k.
    • Garšvielas (kaltēti zaļumi, smaržīgie pipari, lauru lapas): pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Vistas kaulus liek katlā un uzvāra ūdeni. Noņem putas, pievieno kaltētos zaļumus, sāli, lauru lapas un smaržīgos piparus. Vāra uz lēnas uguns, lai ūdens viegli virmo.
  2. 2. Kamēr buljons vāras, sagriež papriku, puravu, burkānu un ķiploku. Izkausē sviestu pannā un lēni sautē dārzeņus līdz tie ir mīksti.
  3. Reklāma
  4. 3. Baltmaizes šķēles sasmērē ar zaļumu sviestu, sagriež kubiņos un grauzdē cepeškrāsnī līdz kraukšķīgi.
  5. 4. Pēc 45 minūšu vārīšanās, izņem kaulus no buljona un pievieno sautētos dārzeņus. Pievieno čili mērci un pārbauda garšu.
  6. 5. Buljonu uzvāra un izslēdz uguni. Pievieno grauzdiņus un sarīvētu sieru.
  7. 6. Cepeškrāsnī uz 10 minūtēm ieliek zupu, lai siers izkūst.
  8. 7. Pasniedzot, baudiet sildošo buljonu ar gardajiem grauzdiņiem. Lai labi garšo!
  9. 8. Kopsavilkums: Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem ir ne tikai garšīgs un sildošs ēdiens, bet arī bagāts ar uzturvielām. Tas ir viegli pagatavojams un lieliski piemērots aukstām dienām. Neaizmirstiet eksperimentēt ar sastāvdaļām un baudīt šo veselīgo un gardo ēdienu.
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
Harira - tradicionālā Marokas zupa
(1)
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
(2)
Fiksā siera zupa ar dārzeņiem
(1)
Pikantā Tom Kha zupa ar garnelēm
(2)
Vjetnamiešu zupa PHO
(1)
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
(2)
Taizemes pikantā vistas zupa
(1)