Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem ir klasisks un vienkāršs ēdiens, kas īpaši piemērots aukstām dienām. Tas ne tikai sasilda ķermeni, bet arī sniedz daudz veselības ieguvumu. Vistas buljons ir bagāts ar minerālvielām un proteīniem, kas stiprina imūnsistēmu un veicina ātru atveseļošanos no saaukstēšanās un gripas. Turklāt tas ir lielisks veids, kā izmantot vistas kaulus, kuri citādi varētu tikt izmesti, padarot šo ēdienu ne tikai garšīgu, bet arī ekonomisku.
Alternatīvas sastāvdaļas
Ja vēlaties, varat izmantot citas dārzeņu kombinācijas, piemēram, selerijas sakni, sīpolus vai pētersīļus. Grauzdiņu vietā var izmantot arī melno rudzu maizi vai pilngraudu maizi, kas piešķirs papildus šķiedrvielas.
Receptes padomi
Lai buljons būtu īpaši dzidrs, vārīšanas beigās var izmantot olu baltumu, kas palīdzēs noņemt atlikušās duļķes. Buljonu var izmantot arī kā pamatu citām zupām un mērcēm, tā pagarinot tā lietošanas iespējas.
Veselības ieguvumi un trūkumi
Vistas buljons ir lielisks šķidruma avots, kas palīdz uzturēt hidratāciju. Tas satur kolagēnu, kas ir svarīgs locītavu veselībai, un aminoskābes, kas veicina muskuļu atjaunošanos. Tomēr jāievēro mērenība ar sāls pievienošanu, lai izvairītos no pārmērīga nātrija uzņemšanas.
Kalorijas
Kopējās kalorijas: aptuveni 800 kcal Kalorijas vienā porcijā: aptuveni 200 kcal