Ķirbja-siera krēmzupa

2022-09-18 Receptes autors Worldrecipes.lv

Ķirbja-siera krēmzupa
Man ir besis.... Milzonīgs besis. Nezinu, vai rudens pie vainas, vai kārtējā lazarete mūsmājās, taču jūtos ne savā ādā. Lai arī pirmdiena sākās daudzsološi, pret vakaru šis daudzsolīgums pazuda.

Lai nu kā, bet neskatoties uz vispārējo noskaņu jāgatavo pusdienas. Doma par pagatavošanu uzdzina vēl lielāku besi, jo pēdējā laikā ir pazudusi mana iedvesma. Taču vakar vakarā bija dikti svētīga saruna ar Milēdiju un viņa ieminējās par ķirbja krēmzupu. Vakar kā reiz tiku pie paprāva ķirbja.

Sākumā ķirbja krēmzupa tā kā uzdzina šermuļus. Ķirbim dodu priekšroku tikai vienā veidā - marinētu. Taču zupā?! Bet jo vairāk par to domāju, jo lielāka bija mana pārliecība, ka jāpagatavo.

Ķēros pie recepšu pētīšanas - to gan ir miljoniem, nolēmu, ka paļaušos uz čujs, ņuhs un poņa. Zupai klāt liku gan kartupeli gan burkānu, gan arī divus piemirstus tomātus. Zupa sanāca dievīga un ieteicama tiem, kas nejūtas pārliecināti par savām attiecībām ar ķirbi.

Sastāvdaļas

    • ķirbi
    • kartupeļus
    • burkānu
    • tomātu
    • sīpolu
    • ķiploku
    • saldo krējumu
    • kausēto sieru
    • sviestu
    • garšvielas
    • bekonu

    Pagatavošana

  1. 1. Ar daudzumiem - katram individuāli. Taču uz normāla izmēra ķirbja šķēles(viss ķirbis bija +/-20kg liels) liku kādus 2 nelielus tomātus, 1 vidēji lielu burkānu, 1 palielu sīpolu, 2 ķiploku daivas, 5-6 nelielus kartupeļus, 200ml saldā krējuma, 1 paciņu Dzintara kausētā siera, sāls - cukurs pēc garšas. Klāt piekošanai - bekons.
  2. 2. ķeramies klāt pie gatavošanas. Sagriežam dārzeņus gabaliņos. Burkānu, kartupeļus un ķirbi. ķirbi iekpriekš iztīrot un nomizojot.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam sagriezu sīpolu un tomātu.
  5. 4. Katliņā, kurā gatavos zupu izkausēju sviestu, apmēram 2 ēdamkarotes. Beru klāt sīpolus un tomātus un piespiežu ķiploku, pacepu kādas 3-5minūtes.
  6. 5. Tad pievieno pārējos dārzeņus un pielej apmēram pusotru glāzi ūdens. Pieber sāli un vāra līdz dārzeņi ir mīksti.
  7. 6. Kad dārzeņi ir mīksti, atliek vien blenderēšanas vaina. visu rūpīgi sablenderejot, liekam katlu atpakaļ uz uguns. Pievieno saldo krējumu un kausēto sieru. Karsē līdz siers izkusis. Pagaršo vai pēc garšas ir ok.
  8. 7. Pirms pasniegšanas uz pannas apcepam bekonu un servē galdā ar svaigu maizi un izcepto bekonu.
  9. 8. Lūk, sātīgs paēdiens gatavs. Ģimene novērtēja atzinīgi. Lai lai garšo.
Ķirbja-siera krēmzupa
Ķirbja-siera krēmzupa
Ķirbja-siera krēmzupa
Ķirbja-siera krēmzupa
Ķirbja-siera krēmzupa
Ķirbja-siera krēmzupa
Ķirbja-siera krēmzupa
Ķirbja-siera krēmzupa
Ķirbja-siera krēmzupa
Ķirbja-siera krēmzupa
Ķirbja-siera krēmzupa
Ķirbja-siera krēmzupa
Ķirbja-siera krēmzupa
Ķirbja-siera krēmzupa
Ķirbja-siera krēmzupa
Ķirbja-siera krēmzupa
Ķirbja-siera krēmzupa
Ķirbja-siera krēmzupa
Vistas zupa ar rīsu nūdelēm
(1)
Pikantā vistas siera zupa ar pupiņām un ķiplokiem
(1)
Vjetnamiešu zupa PHO
(1)
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
(2)
Visgaršīgākā Tom Yum Goong zupa ar tom yum pastu
(1)
Pupiņu zupa ar kartupeļiem un ribām
(1)
Tomātu zupa ar pildītiem makaroniem
(1)
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
(2)
Biešu biezzupa ar kartupeļiem un burkāniem
(1)
Saldskābā tomātu zupa ar olu un vistu
(2)