Rabarberu zupa ar klimpām

2022-08-24 Receptes autors Solo mājai

Rabarberu zupa ar klimpām
Pirmais, ar ko man asociējas vārds “rabarberi” – skābs un kraukšķīgs. Bērnībā viens no gardākajiem našķiem bija dārzā norauts rabarbera kāts, pamērcēts cukurā. Vēl viens no rabarberu sezonas kārumiem atmiņā ir rabarberu zupa – atsvaidzinoša un saldi skāba.

Sastāvdaļas

    zupai uz 1 litru ūdens:
    • 5-6 ēdamkarotes cukura
    • 2 kāti rabarberu
    • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
    klimpām:
    • 1 ola
    • šķipsniņa sāls
    • milti
    • ūdens vai piens

    Pagatavošana

  1. 1. Nomizo rabarberus, sagriež gabaliņos un pārkaisa ar cukuru, lai nedaudz atsulojas, kamēr katliņā vārās ūdens.
  2. 2. Kad ūdens uzvārījies, pieber cukuru un sagrieztos rabarberus. Vāra kamēr tie mīksti.
  3. Reklāma
  4. 3. Nelielā daudzumā auksta ūdens atšķaida kartupeļu cieti, ar to iebiezina rabarberu zupu. Kamēr zupa atdziest, pagatavo klimpas. Traukā sakuļ olu, pielej mazliet ūdens vai piena, pieber šķipsniņu sāls, kārtīgi sajauc.
  5. 4. Pamazām iesijā miltus, līdz mīkla sasniedz samērā bieza krējuma konsistenci. Mīklu ar karoti liek vārošā sālsūdenī.
  6. 5. Klimpas izvārās diezgan ātri, tik, kad mīkla ielikta ūdenī, vajadzētu klimpas uzmanīgi apmaisīt, lai nepierauj.
Dārzeņu krēmzupa ar kokosriekstu pienu
(1)
Soļanka ar liellopu gaļu
(1)
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
(1)
Vistas krēmzupa
(1)
Siera zupa ar grauzdiņiem
(1)
Meksikāņu soļanka ar malto gaļu
(1)
Visgaršīgākā Tom Yum Goong zupa ar tom yum pastu
(1)