Ķirbja krēmzupa ar ingveru un svaigais krēmsiers ir izcils rudens un ziemas vakaru ēdiens, kas ne tikai silda, bet arī bagātina organismu ar svarīgiem vitamīniem un minerālvielām. Ķirbis ir lielisks beta-karotīna, vitamīna A un šķiedrvielu avots, kas veicina redzes veselību, uzlabo ādas stāvokli un stiprina imūnsistēmu. Ingvers, savukārt, ir pazīstams ar savām pretiekaisuma un gremošanas sistēmu uzlabojošām īpašībām. Šo zupu var viegli pielāgot pēc garšas, pievienojot dažādus dārzeņus un garšvielas.
Kaloriju saturs
Kopējais kaloriju daudzums zupā ir aptuveni 1200 kcal, bet vienā porcijā (izdalot zupu 4 daļās) - aptuveni 300 kcal.
Alternatīvas sastāvdaļas
- Saldā krējuma vietā var izmantot kokosriekstu pienu vai mandeļu pienu, kas piešķirs zupai eksotiskāku garšu.
- Krēmsiera vietā var izmantot mīksto kazas sieru vai tofu, lai padarītu zupu vegānisku.
- Ingvera vietā var pievienot citrona zāli, lai iegūtu citādu garšu niansi.