Ķirbja krēmzupa ar ingveru un svaigais krēmsiers

2024-06-19 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Ķirbja krēmzupa ar ingveru un svaigais krēmsiers
Ķirbja krēmzupa ar ingveru un svaigais krēmsiers ir izcils rudens un ziemas vakaru ēdiens, kas ne tikai silda, bet arī bagātina organismu ar svarīgiem vitamīniem un minerālvielām. Ķirbis ir lielisks beta-karotīna, vitamīna A un šķiedrvielu avots, kas veicina redzes veselību, uzlabo ādas stāvokli un stiprina imūnsistēmu. Ingvers, savukārt, ir pazīstams ar savām pretiekaisuma un gremošanas sistēmu uzlabojošām īpašībām. Šo zupu var viegli pielāgot pēc garšas, pievienojot dažādus dārzeņus un garšvielas.

Kaloriju saturs

Kopējais kaloriju daudzums zupā ir aptuveni 1200 kcal, bet vienā porcijā (izdalot zupu 4 daļās) - aptuveni 300 kcal.

Alternatīvas sastāvdaļas

- Saldā krējuma vietā var izmantot kokosriekstu pienu vai mandeļu pienu, kas piešķirs zupai eksotiskāku garšu.
- Krēmsiera vietā var izmantot mīksto kazas sieru vai tofu, lai padarītu zupu vegānisku.
- Ingvera vietā var pievienot citrona zāli, lai iegūtu citādu garšu niansi.

Sastāvdaļas

    • Ķirbis: 1 neliels (apmēram 600 g)
    • Burkāns: 1 paliels (apmēram 100 g)
    • Krēmsiers: 1 paciņa (200 g)
    • Ingvera sakne: īkšķa lieluma gabaliņš (apmēram 20 g)
    • Saldais krējums: 400 ml
    • Sviests: 2-3 ēdamkarotes
    • Baltmaize (grauzdiņiem): dažas šķēles
    • Cietais siers (rīvēts): nedaudz (apmēram 50 g)
    • Melnie pipari: pēc garšas
    • Sāls: pēc garšas
    • Kaltēts timiāns: pēc garšas
    • Muskatrieksts (malts): pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Dārzeņu sagatavošana: Nomizo un sagriež burkānu un ķirbi šķēlēs vai gabaliņos.
  2. 2. Cepšana: Pannā izkausē sviestu un pievieno dārzeņus, sagrieztu ķiploku, melnos piparus, timiānu un muskatriekstu. Cep līdz ķirbis kļūst mīksts.
  3. Reklāma
  4. 3. Ingvera pievienošana: Pārceļ dārzeņus uz katlu un pievieno no sarīvēta ingvera iegūto sulu. Karsē minūti.
  5. 4. Vārīšana: Pievieno saldo krējumu un ūdeni (apmēram 1-2 krūzes), vāra uz lēnas uguns līdz burkāni ir mīksti. Visu sablendē līdz gludai masai.
  6. 5. Krēmsiera pievienošana: Atpakaļ uzliek uz uguns, pievieno sāli un krēmsieru, maisot, līdz tas izkūst.
  7. 6. Pasniegšana: Zupu pasniedz ar grauzdētām baltmaizes šķēlēm un rīvētu cieto sieru.
  8. 7. Šī zupa ir ne tikai garšīga, bet arī bagāta ar uzturvielām, kas ir būtiskas veselībai. Tās maigā konsistence un sildošās īpašības padara to par ideālu maltīti aukstajām dienām.
Ķirbja krēmzupa ar ingveru un svaigais krēmsiers
Ķirbja krēmzupa ar ingveru un svaigais krēmsiers
Ķirbja krēmzupa ar ingveru un svaigais krēmsiers
Ķirbja krēmzupa ar ingveru un svaigais krēmsiers
Ķirbja krēmzupa ar ingveru un svaigais krēmsiers
Ķirbja krēmzupa ar ingveru un svaigais krēmsiers
Ķirbja krēmzupa ar ingveru un svaigais krēmsiers
Ķirbja krēmzupa ar ingveru un svaigais krēmsiers
Ķirbja krēmzupa ar ingveru un svaigais krēmsiers
Ķirbja krēmzupa ar ingveru un svaigais krēmsiers
Ķirbja krēmzupa ar ingveru un svaigais krēmsiers
Ķirbja krēmzupa ar ingveru un svaigais krēmsiers
Ķirbja krēmzupa ar ingveru un svaigais krēmsiers
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
(1)
Harira - tradicionālā Marokas zupa
(1)
Fiksā siera zupa ar dārzeņiem
(1)
Ķirbju zupa ar krēmsieru
(1)
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
(2)
Lēču - pupiņu zupa
(1)