Franču kartupeļu biezeni un sīpolu zupa ar krējumu

2023-05-08 Receptes autors Worldrecipes.lv

Franču kartupeļu biezeni un sīpolu zupa ar krējumu
Jāatzīst, ka sākumā šī franču kartupeļu biezeni un sīpolu zupa mani nemaz nevilināja. Es aizrautīgi patērēju vienu franču recepšu grāmatu, bet pēdējo ar riebumu izlaidu, jo tā šķita pārāk vienkārša. Un tomēr kādu dienu, kad man bija slinkums doties uz pārtikas veikalu, man nācās gatavot no tā, kas bija manā virtuvē. Nu, vairuma cilvēku mājās droši vien var atrast kartupeļus un sīpolus. 

Un tomēr, par laimi, es mazliet papētīju internetā, izlasīju visdažādākos komentārus, un, protams, cilvēki gatavo šo franču biezputru zupu, un viņiem tā ļoti garšo, tāpēc nolēmu pamēģināt arī es. 

Varbūt tā nav pati garšīgākā zupa, ko gatavoju, bet tā noteikti ir ļoti garšīga. Es vēlreiz pārliecinājos par franču ģenialitāti, kā no vienkāršām un lētām sastāvdaļām pagatavot kaut ko garšīgu.

Lai gan zupa ir bieza un sātīga, es tomēr pagatavoju pie tās grauzdiņus (sagriež pāris kuplus kubiņus saldo kartupeļu, aplej ar olīveļļu, daudz iecienītākajām garšvielām un iemet karstā krāsnī uz apmēram 10-15 minūtēm). 

Dodamies gatavot. Es domāju, ka jūs būsiet pārsteigti!

Sastāvdaļas

    • kartupeļi: 500 grami (mizoti un sasmalcināti)
    • sīpols: 500 g (smalki sagriezts)
    • sviests un eļļa (cepšanai)
    • buljons: ~4-5 glāzes (vai vēlamā biezuma)
    • sāls: atkarībā no buljona sāļuma pakāpes.
    • malti melnie pipari
    • muskatrieksts
    • krējums: 150 mililitri
    • siers: pasniegšanai (nav nepieciešams)

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms uzvāra buljonu, pievieno kartupeļus un uzvāra.
  2. 2. Kamēr buljons vārās, apcep sīpolu taukos (sviestā un eļļā) uz pannas, līdz tas kļūst caurspīdīgs (tas nedrīkst sākt karamelizēties).
  3. Reklāma
  4. 3. Pievienojiet buljonam apceptos sīpolus un vāriet, līdz dārzeņi kļūst pilnīgi mīksti. Pēc garšas pievienojiet garšvielas.
  5. 4. Sajauciet zupu blenderī, pirms pasniegšanas pievienojot nedaudz krējuma. Ja vēlaties, pasniedzot var pievienot sieru. Izbaudiet!
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
(2)
Vistas krēmzupa ar pupiņām
(1)
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
(2)