Pupiņu salāti ar kūpinātu vistu

2024-10-03 Receptes autors Egija Šteinberga - food_life_style_lv

Pupiņu salāti ar kūpinātu vistu
Pupiņu salāti ar kūpinātu vistu ir ātri pagatavojams un sātīgs ēdiens, kas ir ideāli piemērots gan vieglai vakariņai, gan pusdienām darbā. Galvenā sastāvdaļa šajā receptē ir pupiņas, kas ir bagātas ar šķiedrvielām, olbaltumvielām un dzelzi, kas ir būtiskas cilvēka organismam, jo tās palīdz uzturēt enerģiju, līdzsvarot cukura līmeni asinīs un veicina labu gremošanas sistēmas darbību. Kūpināta vista papildina šo ēdienu ar proteīnu devu un piešķir salātiem izsmalcinātu garšu. Šāda kombinācija ir piemērota cilvēkiem, kuri vēlas baudīt vieglāku ēdienu, kas vienlaikus nodrošina organismam svarīgas uzturvielas.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja nevēlaties izmantot kūpinātu vistu, alternatīvi varat izvēlēties kūpinātu tītaru vai pat sojas produktus, piemēram, kūpinātas tofu šķēles, kas sniegs līdzīgu kūpinātas garšas efektu un padarīs šo recepti piemērotu veģetāriešiem. Pupiņas var aizstāt ar citām pākšaugu sugām, piemēram, lēcām vai aunazirņiem, kas arī ir lielisks proteīnu un šķiedrvielu avots. Majonēzes vietā varat izmantot jogurtu vai augu bāzes majonēzi, ja vēlaties veselīgāku alternatīvu vai izvairīties no dzīvnieku izcelsmes produktiem.

Receptes padomi

  • Lai salātiem piešķirtu papildu svaigumu, varat pievienot sagrieztu avokado vai svaigu baziliku.
  • Gurķus un tomātus var nedaudz saspiest pirms pievienošanas, lai izceltu to sulīgumu un garšas intensitāti.
  • Šie salāti var tikt pasniegti ar dažādiem grauzdiņiem vai pat uz rupjmaizes šķēlītēm kā uzkoda.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Pupiņas ir lielisks augu izcelsmes olbaltumvielu un šķiedrvielu avots, kas palīdz ilgstoši uzturēt sāta sajūtu un veicina gremošanas veselību. Kūpināta vista sniedz būtiskas olbaltumvielas, bet jāņem vērā, ka kūpināti produkti bieži vien satur vairāk nātrija, tādēļ šos salātus nevajadzētu pārāk bieži iekļaut ikdienas uzturā, ja rūpējaties par sāls patēriņu. Skābais krējums un majonēze nodrošina patīkamu krēmīgu tekstūru, taču var palielināt tauku un kaloriju daudzumu.
Reklāma

Kalorijas

  • Kopējais kaloriju daudzums salātos: aptuveni 850 kcal
  • Kalorijas vienā porcijā: aptuveni 213 kcal 

Sastāvdaļas

    • Konservētas pupiņas: 2 kārbas
    • Kūpināta vista: 300 g
    • Mazsālīti gurķi: 3 gab.
    • Ķirštomāti: 200 g
    • Neliels sīpols: 1 gab.
    • Majonēze: 2 ēdamkarotes
    • Skābais krējums: 2 ēdamkarotes
    • Sāls: pēc garšas
    • Pipari: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Noskalo pupiņas zem tekoša ūdens un nolej šķidrumu.
  2. 2. Sagriez kūpināto vistu un mazsālītos gurķus gabaliņos.
  3. Reklāma
  4. 3. Pārgriez ķirštomātus uz pusēm, lai atklātu to sulīgumu.
  5. 4. Smalki sakapā sīpolu, lai tas vienmērīgi izkļūtu starp citām sastāvdaļām.
  6. 5. Liek visas sastāvdaļas bļodā, pievieno sāli, piparus, skābo krējumu un majonēzi. Rūpīgi samaisa līdz vienmērīgai konsistencei, un pupiņu salāti ir gatavi baudīšanai!
  7. 6. Kopsavilkums: Pupiņu salāti ar kūpinātu vistu ir lielisks veids, kā ātri pagatavot sātīgu un barojošu maltīti, kas apvieno pupiņu uzturvērtību ar kūpinātas vistas garšu. Šī recepte ir elastīga, ļaujot izmēģināt dažādas alternatīvas sastāvdaļas, lai atbilstu gan jūsu gaumei, gan uztura vajadzībām.
Pupiņu salāti ar kūpinātu vistu
Pupiņu salāti ar kūpinātu vistu
Pupiņu salāti ar kūpinātu vistu
Kuskusa salāti ar dārzeņiem
(1)
Siļķe kažokā
(1)
Taizemes siltie salāti ar liellopa gaļu
(1)