Roti - indiešu maize

2023-05-08 Receptes autors Worldrecipes.eu

Roti - indiešu maize
Indiešu maizes ir pilnīgi atšķirīgas no ierastajām lietuviešu maizēm. Nav tādu lielu klaipu kā mūsējiem, no kuriem var nogriezt platu maizes strēmelīti, iespējams, tāpēc, ka indiešiem nav tādu tradīciju cept krāsnīs. Taču plānas maizes šķēlītes var izcept, iekurinot ugunskuru, vienkārši uzliekot uz uguns skārda gabalu (tieši tā mums mēdza gatavot maizi, kad mēs devāmies pārgājienā pa Jordānijas tuksnešiem).

Kāda ir atšķirība starp indiešu naan maizi un roti? Nedaudz - tikai izmantotie milti. Abas tiek gatavotas no ļoti vienkāršas mīklas, kas tiek mīcīta tikai no divām sastāvdaļām: ūdens un miltiem. Roti maizi gatavo nevis no kviešu miltiem, bet gan no pilngraudu miltiem vai, vēl labāk, no cietajiem miltiem (atta indiešu valodā). Maizes krāsa ir dažāda, tāpat kā garša. Taču jūs varat viegli pagatavot vienu vai otru paši. Izmēģiniet!

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • Pilngraudu kviešu milti: ~2 tasītes (var būt nepieciešams nedaudz vairāk, ja mīkla lipīs pie rokām).
    • silts ūdens: 1 glāze
    • smalkā sāls: 1 tējkarote
    Pasniegšanai:
    • Izkausēts sviests (vai gī)

    Recipe Directions

  1. 1. Vispirms samaisiet miltus ar sāli, ieberiet tos lielā bļodā un ielejiet siltu ūdeni.
  2. 2. Tad ar pirkstu galiem maisījumu samaisiet, lai veidotos drupatas.
  3. Reklāma
  4. 3. Tad mīciet mīklu apmēram 10 minūtes, līdz tā kļūst mīksta, elastīga un nelīp pie rokām.
  5. 4. Atstāj nostāvēties apmēram 30 minūtes.
  6. 5. Pēc tam uzkarsē smagu, tīru un sausu pannu (vislabāk smaili).
  7. 6. Atveriet nelielu mīklas gabaliņu un izvelciet to plānā pīrādziņā. Ja mīkla pielipusi pie rokām vai rullīša, to var pārkaisīt ar nedaudz miltu vai samitrināt ar nedaudz eļļas.
  8. 7. Tad ielieciet plācenīšus karstā pannā un cepiet, līdz plācenīši ir uzpūsti un apbrūnējuši.
  9. 8. Pēc tam apgrieziet un cepiet otru pusi.
  10. 9. Pa to laiku atlikušās plācenīšus turiet apsegtus, vēlams siltā cepeškrāsnī, līdz tie izcepas.
  11. 10. Pasniedziet, kamēr vēl silts, un pirms pasniegšanas apsmērējiet ar izkausētu sviestu. Izbaudiet!
Zitinjas adventes cepumiņi ar karameļu krēmu
(1)
Indijas Naan maize
(1)
Mandeļu un lazdu riekstu cepumi
(1)
Vecrīgas - cepumi ar biezpienu un krējumu
(1)
Siera cepumi ar olīvām
(1)