Indiešu maizes ir pilnīgi atšķirīgas no ierastajām lietuviešu maizēm. Nav tādu lielu klaipu kā mūsējiem, no kuriem var nogriezt platu maizes strēmelīti, iespējams, tāpēc, ka indiešiem nav tādu tradīciju cept krāsnīs. Taču plānas maizes šķēlītes var izcept, iekurinot ugunskuru, vienkārši uzliekot uz uguns skārda gabalu (tieši tā mums mēdza gatavot maizi, kad mēs devāmies pārgājienā pa Jordānijas tuksnešiem).
Kāda ir atšķirība starp
indiešu naan maizi un roti? Nedaudz - tikai izmantotie milti. Abas tiek gatavotas no ļoti vienkāršas mīklas, kas tiek mīcīta tikai no divām sastāvdaļām: ūdens un miltiem. Roti maizi gatavo nevis no kviešu miltiem, bet gan no pilngraudu miltiem vai, vēl labāk, no cietajiem miltiem (
atta indiešu valodā). Maizes krāsa ir dažāda, tāpat kā garša. Taču jūs varat viegli pagatavot vienu vai otru paši. Izmēģiniet!