Šo indiešu Naan maizi es cepu vismaz reizi mēnesī. Mūsu ģimene to ļoti mīl.
Imēģiniet arī jūs, esmu pārliecināta, ka tā ātri vien kļūs par iecienītāko maizi jūsu mājās.
Mēģiniet arī indiešu Roti maizi, kas atšķiras ar to, ka tiek gatavota no izmantotajiem miltiem.
Sastāvdaļas
Siltais ūdens: 120 mililitri
sausais raugs: 0,5 ēdamkarotes.
cukurs: 1 ēdamkarote
istabas temperatūras piens: 1,5 ēdamkarotes
1 ēdamkarote saputotu istabas temperatūras olu: 1
sāls: 1 tējkarote
milti: 500 mililitri
Pagatavošana
1. Vispirms samaisiet rauga miltus ar cukuru un siltu ūdeni, pēc tam atstājiet uz dažām minūtēm, līdz tie sacietē.
2. Tad pievieno pienu, saputotu olu un sāli.
Reklāma
3. Pievienojiet miltus pa druskai un mīciet mīklu. Iz mīcīt mīklu, izveidojiet mīkstu, gludu bumbu, ievietojiet to ietaukotā traukā, pārklājiet ar pārtikas plēvi un pagaidiet labu stundu, lai mīkla dubultotos.
4. Pēc tam mīkla tiek samīcīta un sadalīta 10-16 mazās bumbiņās. Pārklājiet tās ar tīru dvieli, lai tās neizžūtu, un ļaujiet tām pacelties apmēram 15 minūtes.
5. Pēc tam uzkarsējiet līdz augstākai temperatūrai un tūlīt samaziniet temperatūru līdz vidējai. Ja nepieciešams, pannu viegli ietaukājiet ar sviestu (es vienmēr cepu sausā pannā).
6. Katru mīklas bumbiņu plāni izrullē pankūkas formā un cep dažas minūtes no katras puses. Izbaudiet!