Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu

2024-06-10 Receptes autors Worldrecipes.lv

Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
Arī tev mājās glabājas dažas šokolādes tāfelītes, kas jau sen sauc tikt izlietotas? Varbūt tu, tāpat kā es, ilgi nevari izdomāt, ko tieši ar tām pagatavot – kūku, mafinus, vai ko citu? Šoreiz nolēmu pagatavot ko vienkāršu un garšīgu, izmantojot sastāvdaļas, kas jau atradās mājās. Un, tā kā man traukus nav jātīra, varēju ļauties radošām izpausmēm! Rezultātā sanāca brīnišķīgs šokolādes kēkss, kas ir lielisks gan silts, gan auksts.

Šokolādes kēksa sastāvā ir jogurts, kas ir vērtīgs cilvēka organismam, jo satur daudz kalcija, proteīnu un probiotiku, kas uzlabo gremošanas sistēmas darbību. Savukārt šokolāde, bagāta ar antioksidantiem, var uzlabot garastāvokli un enerģijas līmeni. Margarīns, ko var aizstāt ar sviestu vai kokosriekstu eļļu, nodrošina kēksa maigumu un bagātīgu garšu.

Šis kēkss ir ne tikai garšīgs, bet arī viegli pagatavojams, tādēļ to varēsiet pagatavot arī ar bērniem. Iedvesmojoties no šīs receptes, varat eksperimentēt ar dažādām sastāvdaļām, piemēram, pievienot riekstus, žāvētus augļus vai pat izmantot dažādu veidu šokolādi.

Sastāvdaļas

    • 4 tāfelītes šokolādes
    • 5-6 ēd.k. kakao
    • 270 ml jogurta
    • 200 g margarīna
    • 5 olas
    • 1 (200 ml) glāze cukura
    • 2 (200 ml) glāzes miltu
    • Nepilna ēd.k. cepamā pulvera
    • Vaniļas esence
    • Rums

    Pagatavošana

  1. 1. Sākumā ūdens peldē izkausē margarīnu un pievieno 2 tāfelītes šokolādes. Man bija piena šokolāde ar sojas piejaukumu, bet šeit noteikti var izvēlēties ko kvalitatīvāku. Kad šokolāde ir izkususi, pievieno labi daudz kakao, es liku kādas 6 ēdamkarotes, un beigās pievienoju rumu. Lēju uz aci - kādus 70 ml pilnīgi noteikti. Pēc tam to atliek malā.
  2. 2. Bļodā iesit piecas olas un pievieno glāzi cukura. Man bija 200 ml glāze, bez kaudzes. Sakuļ gaiši dzeltenā masā. Tad pievieno jogurtu. Šeit var izmantot jebkuru jogurtu, kāds ir pieejams. Man bija 2 x 135 ml mazie Valmieras jogurti ar persikiem. To tad liku klāt. Samaisu un leju klāt šokolādes masu. Kārtīgi samaisu, pievienoju nedaudz vaniļas esences un 2 glāzes, jau atkal 200 ml, bez kaudzes miltu un nepilnu ēdamkaroti cepamā pulvera.
  3. Reklāma
  4. 3. Mīkla sanāk krējuma konsistencē. Pēc tam sadrupinu atlikušo šokolādi un iemaisu iekšā mīklā. Leju ietaukotā kēksa formā un cep 200 grādos kādu stundu. Gatavības pārbaudi veicot ar kociņu - ja tas ir sauss, tātad kēkss ir gatavs.
  5. 4. Var servēt galdā karstu vai aukstu. Es nenocietos un nogriezu gabalu karstu. Pietrūka vien vaniļas mērces vai saldējuma, ar ko šo kēksu baudīt. Sajūta, ka ēd karstu šokolādi. Auksts lieliski garšo tāpat, bez papildus izvirtībām. Lai labi garšo!
  6. 5. Iesakām šo kēksu papildināt ar dažādiem piedevām, piemēram, vaniļas saldējumu, putukrējumu vai svaigām ogām, lai iegūtu vēl pilnīgāku garšas baudījumu. Bon appétit!
Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
Rabarberu mafini
(2)
Kēkss no paciņas ar šokolādi
(1)
Šokolādes mafini ar cepamo pulveri
(1)
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
(1)