Cukini cupcake ar magoņu sēklām un šokolādes glazūru

2023-05-12 Receptes autors Worldrecipes.eu

Cukini cupcake ar magoņu sēklām un šokolādes glazūru
No kabačiem var pagatavot visdažādākos ēdienus, tostarp desertus. Viens no tiem varētu būt kabaču smalkmaizītes (vai kūka). Lai kā jūs to sauktu, jūs nevarat neko nepareizi izdarīt. Tas ir nedaudz veselīgāks nekā vairums citu. Vai vismaz tā gribētos domāt, jo tajā tiek izmantoti gandrīz 500 grami cukini! Patiesībā šajā kūkā cukini vispār nav. Protams, ņemot vērā to, ka cukini vispār nav nekādas īpašas garšas, tas tiešām ir normāli. Aromātu kūkai piešķirs citrons vai apelsīns (atkarībā no tā, kuru izvēlēsieties izmantot, jo abi ir ideāli). Tāpēc ir iespējams izvēlēties, vai kūka būs ar citronu vai apelsīnu garšu. Es pati vienreiz esmu gatavojusi cukini cupcake ar citronu un otru reizi ar apelsīnu, un abas bija ļoti garšīgas.

Protams, šokolādes glazūra, kas, kā redzams, ir šīs kūkas galvenā sastāvdaļa, piešķir gan papildu garšu, gan saldumu. Tiem, kuri interesējas, vai kēksiņš ir ļoti mitrs, atbilde ir noliedzoša. Tas ir tieši pa vidu - ne ļoti mitrs, ne ļoti sauss. Tas ir fantastiski mērcēts kakao vai tējā. Un šo kēksiņu varat cept savā iecienītākajā veidnē, tikai paturiet prātā, ka seklās veidnēs cepšanai nepieciešams nedaudz mazāk laika. Tātad, dodamies uz dārzu vai veikalu meklēt kabačus un pagatavot brīnišķīgu saldu kārumu!:)

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • jaunas cukini: 400 grami
    • milti: 300 grami
    • cukurs: 200 grami
    • olas: 2
    • saulespuķu eļļa: 100 mililitri
    • sviests: 50 grami
    • magoņu sēklas: 2 ēdamkarotes
    • citronu vai apelsīnu sula: 2 ēdamkarotes
    • smalki sarīvēta citrona vai apelsīna miziņa: 2 tējkarotes.
    • vaniļas esence: 1,5 tējkarotes (vai vaniļas cukurs)
    • cepamais pulveris: 1,5 tējkarote
    • cepamā soda: 0,5 tējkarote
    • sāls: šķipsniņa
    Šokolādes glazūrai:
    • 200 g tumšās šokolādes
    • sviests: 50 grami

    Recipe Directions

  1. 1. Kukīni ar magoņu sēklām: Sviestu izkausē mikroviļņu krāsnī un atstāj atdzist.
  2. 2. Nomizojiet kabačus, rupji sarīvējiet, ievietojiet tos sietā un atstājiet, lai notecina.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam labi izspiediet, lai noņemtu pēc iespējas vairāk šķidruma.
  5. 4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem.
  6. 5. Vienā bļodā saputojiet olas ar cukuru un vaniļas cukuru, tad pievienojiet sviestu un eļļu.
  7. 6. Sodu sajauc ar citrona (vai apelsīna) sulu un sajauc ar olu maisījumu.
  8. 7. Vienā bļodā samaisiet miltus ar sāli un cepamo pulveri. Tad pakāpeniski iemaisa olu maisījumu.
  9. 8. Pievienojiet citrona (vai apelsīna) miziņu, magoņu sēklas, nosusinātās cukini un samaisiet ar karoti.
  10. 9. Labi ietaukiet ar sviestu, pārkaisiet ar miltiem un ielejiet mīklu veidnē, kurā gatavojaties cept kēksiņus.
  11. 10. Cep kēksu iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 50-60 minūtes. Kad pagājušas 50 minūtes, ar koka zobu bakstekli pārbaudiet, vai kēksiņš ir izcepts, ja nav, tad cepiet vēl 5-10 minūtes (atkarībā no cepeškrāsns).
  12. 11. Izņemiet izcepto kēksu no cepeškrāsns un atstājiet to atdzist, pēc tam uzmanīgi izņemiet to no cepamās kārbas.
  13. 12. Šokolādes glazūra: Šokolādi un sviestu ielieciet vienā traukā un izkausējiet mikroviļņu krāsnī.
  14. 13. Labi samaisiet un pārlejiet pār cepto cupcake. Izbaudiet!
Cukini cupcake ar magoņu sēklām un šokolādes glazūru
Šokolādes mafini ar cepamo pulveri
(1)
Rabarberu mafini
(2)
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
(1)
Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
(1)
Kēkss no paciņas ar šokolādi
(1)