Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem ir ne tikai garšīgs, bet arī uzturvielām bagāts ēdiens, kas sniedz daudz labumu cilvēka veselībai. Siera galvenā sastāvdaļa ir kalcijs, kas ir svarīgs kaulu un zobu stiprināšanai. Kefīrs un krēmsiers satur probiotikas, kas veicina zarnu mikrofloras līdzsvaru un uzlabo gremošanas sistēmas darbību. Saulē kaltēti tomāti ir lielisks antioksidantu avots, īpaši likopēna, kas palīdz cīnīties pret brīvajiem radikāļiem un veicina sirds veselību.
Papildus uzturvērtībai, šis kēkss ir arī ļoti sātīgs un barojošs, kas nozīmē, ka tas var būt lieliska uzkoda vai viegla maltīte. Kopējais kaloriju daudzums šajā receptē ir aptuveni 2500 kalorijas, kas nozīmē, ka vienā porcijā (ja kēksu sadalām 10 daļās) būs aptuveni 250 kalorijas.
Alternatīvas sastāvdaļas
Šo recepti var pielāgot dažādām gaumēm un uztura vajadzībām. Ja nevēlaties izmantot krēmsieru, to var aizstāt ar grieķu jogurtu. Cieto sieru var aizstāt ar fetu vai parmezānu, lai iegūtu nedaudz citādu garšu. Saulē kaltētus tomātus var aizstāt ar svaigiem ķiršu tomātiem vai sagrieztiem sarkanajiem pipariem.