Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem

2024-06-19 Receptes autors Worldrecipes.lv

Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem ir ne tikai garšīgs, bet arī uzturvielām bagāts ēdiens, kas sniedz daudz labumu cilvēka veselībai. Siera galvenā sastāvdaļa ir kalcijs, kas ir svarīgs kaulu un zobu stiprināšanai. Kefīrs un krēmsiers satur probiotikas, kas veicina zarnu mikrofloras līdzsvaru un uzlabo gremošanas sistēmas darbību. Saulē kaltēti tomāti ir lielisks antioksidantu avots, īpaši likopēna, kas palīdz cīnīties pret brīvajiem radikāļiem un veicina sirds veselību.

Papildus uzturvērtībai, šis kēkss ir arī ļoti sātīgs un barojošs, kas nozīmē, ka tas var būt lieliska uzkoda vai viegla maltīte. Kopējais kaloriju daudzums šajā receptē ir aptuveni 2500 kalorijas, kas nozīmē, ka vienā porcijā (ja kēksu sadalām 10 daļās) būs aptuveni 250 kalorijas.

Alternatīvas sastāvdaļas

Šo recepti var pielāgot dažādām gaumēm un uztura vajadzībām. Ja nevēlaties izmantot krēmsieru, to var aizstāt ar grieķu jogurtu. Cieto sieru var aizstāt ar fetu vai parmezānu, lai iegūtu nedaudz citādu garšu. Saulē kaltētus tomātus var aizstāt ar svaigiem ķiršu tomātiem vai sagrieztiem sarkanajiem pipariem.

Sastāvdaļas

    • Kefīrs: 2 glāzes
    • Olas: 4
    • Krēmsiers (piemēram, Rasas ar papriku un tomātiem): 1 paciņa
    • Cietais siers (piemēram, trikantālers ar papriku): 250g
    • Miltu: 300g
    • Cepamais pulveris: 2 tējk.
    • Sviests: 2-3 ēd.k.
    • Saulē kaltēti tomāti: saujiņa
    • Ķimenes: pēc garšas
    • Sāls: pēc garšas
    • Cukurs: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Bļodā iesit olas, pievieno izkausētu sviestu, sāli un sakuļ līdz viendabīgai masai.
  2. 2. Pievieno krēmsieru un kefīru, un turpina kult, līdz viss ir labi sajaukts.
  3. Reklāma
  4. 3. Pievieno sakapātus saulē kaltētus tomātus un sarīvē cieto sieru, atstājot daļu vēlākam.
  5. 4. Pievieno ķimenes un cepamo pulveri, un visu rūpīgi samaisa.
  6. 5. Beigās pievieno miltus un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla.
  7. 6. Sagatavo kēksa formu, ietaukojot to vai izklājot ar cepamo papīru. Ielej mīklu formā, uzliek nelielas sviesta piciņas, ja vēlas, un cep 200 grādos apmēram stundu. 10 minūtes pirms cepšanas beigām pārkaisa ar atlikušo sarīvēto sieru.
  8. 7. Pēc tam ļauj kēksam atdzist un servē.
  9. 8. Kēkss ir gardāks, kad tas ir silts. Lai pilnībā izbaudītu garšu, to sagriež maksimāli plānās šķēlēs.
  10. 9. Lai labi garšo!
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
Kēkss no paciņas ar šokolādi
(1)
Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
(1)
Šokolādes mafini ar cepamo pulveri
(1)
Rabarberu mafini
(2)