Rabarberu mafini

2022-08-25 Receptes autors Worldrecipes.eu

Rabarberu mafini
Rabarberu sezona turpinās! 

Ingredients

    • rabarberi - 300 g (2 kāti)
    • milti - 300 g
    • olas – 2
    • sviests – 100 g
    • piens – 200 ml
    • cukurs - 100 g + 3 ēd.kar.
    • kanēlis – 1 tējkarote.
    • cepamais pulveris – 1 tējkarote.
    • demerara cukurs - pārkaisīšanai

    Recipe Directions

  1. 1. Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, ber ugunsdrošā traukā, pārkaisa ar 3 ēdamkarotēm cukura un liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200C uz 10 -15 minūtēm līdz rabarberi mīksti. Ik pa laikam apmaisa.
  2. 2. Gataviem notecina izdalījušos sulu un izklāj uz papīra dvieļa nosusināt un atdzesēt.
  3. Reklāma
  4. 3. Kamēr rabarberi atdziest, pagatavo mīklu. Izkausē sviestu. Sajauc miltus ar cukuru, kanēli un cepamo pulveri. Olas sakuļ ar pienu, pielej kausēto sviestu, iesijā miltu maisījumu.
  5. 4. Uzmanīgi iejauc atdzisušos rabarberus. Mīklu liek formiņās, pārkaisa ar demerara cukuru un cep 25-30 minūtes 180C.
  6. 5. Lai gan oriģinālreceptē teikts, ka iznāk 12 mafini, man nez kāpēc sanāca 18!
Šokolādes kēkss ar jogurtu un margarīnu
(1)
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
(1)
Kēkss no paciņas ar šokolādi
(1)
Šokolādes mafini ar cepamo pulveri
(1)