Tako ar malto gaļu ir lielisks piektdienas vakara ēdiens, kas patiks gan bērniem, gan pieaugušajiem. Tako ir populārs Tex-Mex ēdiens, kurā tiek izmantotas kraukšķīgas tako laiviņas, kas pildītas ar aromātisku malto liellopu gaļu, svaigiem dārzeņiem, gvakamoli, rīvētu sieru un maigām tako mērcēm. Šī ēdiena popularitāte slēpjas tā vienkāršajā pagatavošanā un garšu bagātībā.
Alternatīvas sastāvdaļas
Ja nevēlaties izmantot malto liellopu gaļu, to var aizstāt ar maltu vistas gaļu, tītara gaļu vai pat veģetāro alternatīvu, piemēram, maltiem valriekstiem vai sojas proteīnu. Tako mērci var aizvietot ar salsu, bet gvakamoles vietā var izmantot svaigu avokado krēmu.
Receptes padomi
Lai piešķirtu tālākas garšas nianses, pievienojiet papildu dārzeņus, piemēram, papriku vai kukurūzu. Tāpat varat eksperimentēt ar dažādām sieru šķirnēm, piemēram, Čedaras vai Monterejas Džeka sieru.
Veselības ieguvumi un trūkumi
Malta liellopu gaļa ir lielisks olbaltumvielu avots, kas palīdz muskuļu veidošanā un organisma atjaunošanā. Tā satur arī dzelzi un cinku, kas ir būtiski imūnsistēmas stiprināšanai. Tomēr liellopu gaļa var būt arī tauku un holesterīna avots, tāpēc ieteicams izvēlēties liesāku gaļas variantu vai veģetāro alternatīvu, lai samazinātu kaloriju un piesātināto tauku daudzumu.
Kalorijas
Visa ēdiena kopējais kaloriju daudzums ir aptuveni 1200 kalorijas. Vienā porcijā ir aptuveni 300 kalorijas.