Tako ar malto gaļu

2024-07-12 Receptes autors Santa Maria LV

Tako ar malto gaļu
Tako ar malto gaļu ir lielisks piektdienas vakara ēdiens, kas patiks gan bērniem, gan pieaugušajiem. Tako ir populārs Tex-Mex ēdiens, kurā tiek izmantotas kraukšķīgas tako laiviņas, kas pildītas ar aromātisku malto liellopu gaļu, svaigiem dārzeņiem, gvakamoli, rīvētu sieru un maigām tako mērcēm. Šī ēdiena popularitāte slēpjas tā vienkāršajā pagatavošanā un garšu bagātībā.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja nevēlaties izmantot malto liellopu gaļu, to var aizstāt ar maltu vistas gaļu, tītara gaļu vai pat veģetāro alternatīvu, piemēram, maltiem valriekstiem vai sojas proteīnu. Tako mērci var aizvietot ar salsu, bet gvakamoles vietā var izmantot svaigu avokado krēmu.

Receptes padomi

Lai piešķirtu tālākas garšas nianses, pievienojiet papildu dārzeņus, piemēram, papriku vai kukurūzu. Tāpat varat eksperimentēt ar dažādām sieru šķirnēm, piemēram, Čedaras vai Monterejas Džeka sieru.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Malta liellopu gaļa ir lielisks olbaltumvielu avots, kas palīdz muskuļu veidošanā un organisma atjaunošanā. Tā satur arī dzelzi un cinku, kas ir būtiski imūnsistēmas stiprināšanai. Tomēr liellopu gaļa var būt arī tauku un holesterīna avots, tāpēc ieteicams izvēlēties liesāku gaļas variantu vai veģetāro alternatīvu, lai samazinātu kaloriju un piesātināto tauku daudzumu.

Kalorijas

Visa ēdiena kopējais kaloriju daudzums ir aptuveni 1200 kalorijas. Vienā porcijā ir aptuveni 300 kalorijas. 

Sastāvdaļas

    • Santa Maria laiviņas: 1 iepakojums
    • Santa Maria Tako mērce maigā: 1 burciņa
    • Santa Maria Gvakamoles dip mērce: 1 kārba
    • Tomāti: 120 g
    • Skābs krējums: 120 g
    • Rīvēts siers: 60 g
    • Salātu lapas: 240 g
    Tako pildījums:
    • Santa Maria Tako garšvielu maisījums: 1 paciņa
    • Maltā gaļa: 400 g
    • Augu eļļa: 4 ēd.k.
    • Ūdens: 100 ml

    Pagatavošana

  1. 1. Pannā uzkarsējiet augu eļļu un apcepiet malto gaļu līdz tā ir viegli brūna.
  2. 2. Pievienojiet tako garšvielu maisījumu un ūdeni. Kārtīgi samaisiet un vāriet bez vāka apmēram 5-10 minūtes, līdz šķidrums ir nedaudz iztvaikojis.
  3. Reklāma
  4. 3. Uzkarsējiet tako laiviņas atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma.
  5. 4. Sagatavojiet piedevas: sagrieziet tomātus, rīvējiet sieru un nomazgājiet salātu lapas.
  6. 5. Pildiet siltas tako laiviņas ar malto gaļu un pievienojiet izvēlētās piedevas.
  7. 6. Pasniedziet ar gvakamoli, skābo krējumu un tako mērci.
  8. 7. Kopsavilkums: Tako ar malto gaļu ir vienkāršs un ātri pagatavojams ēdiens, kas lieliski iederas jebkurā nedēļas vakarā. Šī recepte ir bagāta ar olbaltumvielām un dārzeņiem, nodrošinot pilnvērtīgu un garšīgu maltīti. Eksperimentējiet ar dažādām sastāvdaļām, lai pielāgotu tako savai gaumei un uztura vajadzībām.
Mājas burgers - hamburgers recepte ar gaļu
(1)
Viltotais zaķis
(2)
Belaši ar malto gaļu
(1)
Ar malto gaļu pildīti baklažāni
(1)
Pupiņu un maltās gaļas sautējums a la mexicano style
(2)
Kotletes kotletītes
(1)
Pankūkas ar gaļu
(1)
Tefteļi no maltas gaļas
(1)