Uzbeku plosts ar vistu

2023-05-03 Receptes autors Worldrecipes.eu

Uzbeku plosts ar vistu
Šis ir ļoti garšīgs jasmīna rīsu un vistas plosts, kura recepte nāk no Uzbekistānas. Es ceru, ka arī jums garšos. :)

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • vistas krūtiņa: 500 grami
    • Jasmīna rīsi: 500 grami
    • burkāni: 500 grami
    • sīpolu galviņas: 300 grami
    • ķiploku galviņas: 2
    • garšvielas plovam: 1 tējkarote.

    Recipe Directions

  1. 1. Vispirms nomazgājiet un sagrieziet vistas gaļu gabaliņos. Dziļā pannā vai katlā ielej saulespuķu eļļu un uzkarsē to. Eļļā apcep šķēlēs sagrieztus sīpolus.
  2. 2. Tad pārkaisa vistas gaļu ar sāli un pipariem, ievieto to pannā un cep uz liela karstuma. Pēc tam samaziniet karstumu līdz minimumam un vāriet apmēram 30 minūtes.
  3. Reklāma
  4. 3. Uz rīves sarīvējiet burkānus ar vidēju rīvēšanas rīvi un vienmērīgā slānī pievienojiet tos vistas gaļai, un vāriet apmēram 20 minūtes uz lēnas uguns.
  5. 4. Tad pārlejiet rīsus ar ūdeni. Rīsiem pievieno arkla garšvielas un divas nelobītas ķiploku galviņas (labi nomazgājiet un nomizojiet netīro slāni).
  6. 5. Rīsus vienmērīgā slānī uz vistas gaļas. Uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un pārlej to pār rīsiem tā, lai tas pārklāj rīsus 5-7 cm dziļumā.
  7. 6. Tad pannu pārklājiet ar vāku un vāriet apmēram 30 minūtes. Pēc vāka noņemšanas rīsus kārtīgi samaisa.
  8. 7. Vāra vēl apmēram 30 minūtes. Izslēdziet karstumu, visu samaisiet. Visbeidzot ļaujiet nostāvēties vēl 15-20 minūtes. Garša ir pārsteidzoša!
Atkaulots cālis rīsos
(1)
Teriyaki Stir-Fry vista ar dārzeņiem
(1)
Vistas šmoris ar kanēli, tomātiem un vīnu
(1)
Vista ābolu-sojas-medus mērcē
(1)
Vistas gaļas pīrāgs ar dubulto sieru
(1)
Vistu aknas ar jaunajiem kartupeļiem
(1)
Vistas fileja ar zaļumu sviestu
(1)
Vistas salāti tako stilā ar pupiņām un kukurūzu
(1)