Šis ir ļoti garšīgs jasmīna rīsu un vistas plosts, kura recepte nāk no Uzbekistānas. Es ceru, ka arī jums garšos. :)
Sastāvdaļas
vistas krūtiņa: 500 grami
Jasmīna rīsi: 500 grami
burkāni: 500 grami
sīpolu galviņas: 300 grami
ķiploku galviņas: 2
garšvielas plovam: 1 tējkarote.
Pagatavošana
1. Vispirms nomazgājiet un sagrieziet vistas gaļu gabaliņos. Dziļā pannā vai katlā ielej saulespuķu eļļu un uzkarsē to. Eļļā apcep šķēlēs sagrieztus sīpolus.
2. Tad pārkaisa vistas gaļu ar sāli un pipariem, ievieto to pannā un cep uz liela karstuma. Pēc tam samaziniet karstumu līdz minimumam un vāriet apmēram 30 minūtes.
Reklāma
3. Uz rīves sarīvējiet burkānus ar vidēju rīvēšanas rīvi un vienmērīgā slānī pievienojiet tos vistas gaļai, un vāriet apmēram 20 minūtes uz lēnas uguns.
4. Tad pārlejiet rīsus ar ūdeni. Rīsiem pievieno arkla garšvielas un divas nelobītas ķiploku galviņas (labi nomazgājiet un nomizojiet netīro slāni).
5. Rīsus vienmērīgā slānī uz vistas gaļas. Uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un pārlej to pār rīsiem tā, lai tas pārklāj rīsus 5-7 cm dziļumā.
6. Tad pannu pārklājiet ar vāku un vāriet apmēram 30 minūtes. Pēc vāka noņemšanas rīsus kārtīgi samaisa.
7. Vāra vēl apmēram 30 minūtes. Izslēdziet karstumu, visu samaisiet. Visbeidzot ļaujiet nostāvēties vēl 15-20 minūtes. Garša ir pārsteidzoša!