Vistas fileja dārzeņu un saldā krējuma mērcē

2024-07-08 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Vistas fileja dārzeņu un saldā krējuma mērcē
Vistas fileja ir ne tikai gardēžu iecienīts produkts, bet arī lielisks olbaltumvielu avots, kas nepieciešams muskuļu masas uzturēšanai un vispārējai ķermeņa funkcionēšanai. Dārzeņi, piemēram, burkāni un paprika, nodrošina svarīgas vitamīnu un minerālvielu devas, kas veicina imūnsistēmas stiprināšanu un ādas veselību. Šajā receptē izmantotais saldais krējums piešķir ēdienam krēmīgumu un bagātību, padarot to piemērotu īpašiem gadījumiem vai ģimenes vakariņām.

Alternatīvas sastāvdaļas: Ja nav pieejams saldais krējums, to var aizstāt ar kokosriekstu pienu vai mandeļu krējumu, kas piešķirs ēdienam jaunu garšas niansi. Vistas filejas vietā var izmantot arī tītara gaļu vai tofu, kas padarīs ēdienu piemērotu veģetāriešiem.

Receptes padomi: Lai dārzeņi saglabātu vairāk uzturvielu, tos var apcept uz zemākas liesmas un sautēt īsāku laiku. Papriku var aizstāt ar dažādām krāsainām paprikām, lai piešķirtu ēdienam interesantāku vizuālo izskatu.

Veselības ieguvumi un trūkumi: Vistas fileja ir bagāta ar olbaltumvielām un maz tauku, kas padara to par lielisku izvēli tiem, kas rūpējas par savu svaru un muskuļu veselību. Tomēr ēdiena pagatavošanai izmantotais saldais krējums palielina tauku saturu, tādēļ to nevajadzētu lietot pārāk bieži, ja cenšaties samazināt tauku patēriņu.

Kalorijas: Kopējais kaloriju daudzums: 1800 kcal Kalorijas vienā porcijā: 450 kcal 

Sastāvdaļas

    • Vistas fileja: 500 grami
    • Burkāni: 2-3 vidēja izmēra
    • Paprika: 1-2
    • Tomāti: 3-4
    • Ķiploka daivas: 3-4
    • Sīpols: 1 vidēji liels
    • Saldais krējums: 500 ml
    • Sviests: 50 grami
    • Garšvielas: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Notīri burkānus, sīpolu un ķiplokus. Sagriez tos gabaliņos un ieliec katlā. Pievieno sviestu un liec uz vidējas liesmas, lai apceptos. Pievieno nedaudz ūdens un ļauj sautēties.
  2. 2. Sagriez vistas fileju gabaliņos, apkaisi ar pipariem un kariju, samaisi un atstāj, lai garšvielas ievilktos.
  3. Reklāma
  4. 3. Pievieno burkāniem sagrieztu papriku un tomātus. Sautē minūtes 5-10 un tad pievieno vistu, pieberot sāli.
  5. 4. Sautē vēl 10 minūtes. Pievieno saldo krējumu un turpini sautēt vēl 10 minūtes. Pievieno sāli un cukuru pēc garšas. Ja vēlies, vari arī sabiezināt mērcīti.
  6. 5. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, rīsiem vai makaroniem. Lai labi garšo!
  7. 6. Kopsavilkums: Vistas fileja dārzeņu un saldā krējuma mērcē ir sātīgs un garšīgs ēdiens, kas apvieno olbaltumvielām bagātu vistas gaļu un vitamīniem bagātus dārzeņus krēmīgā mērcē. Piemērots ģimenes vakariņām vai īpašiem gadījumiem, tas nodrošina pilnvērtīgu maltīti ar sabalansētu uzturvērtību.
Vistas fileja dārzeņu un saldā krējuma mērcē
Vistas fileja dārzeņu un saldā krējuma mērcē
Vistas fileja dārzeņu un saldā krējuma mērcē
Vistas fileja dārzeņu un saldā krējuma mērcē
Vistas fileja dārzeņu un saldā krējuma mērcē
Vistas fileja dārzeņu un saldā krējuma mērcē
Vistas fileja dārzeņu un saldā krējuma mērcē
Vistas fileja dārzeņu un saldā krējuma mērcē
Vistas fileja dārzeņu un saldā krējuma mērcē
Vistas fileja dārzeņu un saldā krējuma mērcē
Vistas fileja dārzeņu un saldā krējuma mērcē
Vistas fileja dārzeņu un saldā krējuma mērcē
Vistas fileja dārzeņu un saldā krējuma mērcē
Vistas fileja dārzeņu un saldā krējuma mērcē
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
(1)
Vistas gaļas un sēņu žuljēns
(1)
Grillēta vistas fileja ar ceptiem dārzeņiem krēmīgā mērcē
(1)