Vistas krēmzupa

2022-08-25 Receptes autors Worldrecipes.lv

Vistas krēmzupa
Šodien sakārojās zupiņu. Tādu biezu, tumīgu vienvārdsakot, krēmzupu. Ilgi domāju, ko un kā gatavot, līdz tomēr paliku pie vistas. Intereses pēc palūkoju receptes, taču neviena līdz galam tā arī neuzrunāja. Nu ko, jāsadomā pašai tā lai garšu kārpiņas gavilētu.

Sanāca laba, akurāt tāda, kādu vēlējos.

Sastāvdaļas

    • 1 vistas ragu vai citas vistas daļas buljonam
    • 2 vistas filejas
    • 5 vidēji kartupeļi
    • 2 vidēji burkāni
    • 1/2 paprikas
    • 1 tomāts
    • 1 vidējs sīpols
    • 3 ķiploku daivas
    • 250ml saldais krējums
    • 50gr sviests
    • garšvielas(sāls, pipari, kaltēti zaļumi, karijs)

    Pagatavošana

  1. 1. Vistas ragu noskalo un liek katlā, es pielēju 2.5l ūdens. Pieber sāli un liek vārīties.
  2. 2. Kamēr buljons vāras, nomizo 1 sīpolu, 2 ķiploku daivas un visu smalki sakapā. Notīra 2 burkānus un sarīvē. Pannā izkausē apmēram 25gr sviesta un liek sautēties sīpolus ar burkāniem.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam sagriež 1 tomātu un pusīti paprikas un pievieno klāt pannas saturam. Uz lēnas uguns turpina sautēt, līdz tiek noputots vistas buljons.
  5. 4. Kad vistas buljons sāk vārīties to kārtīgi noputo, pievieno zaļumus un piparus un pievieno pannas saturu.
  6. 5. Tad nomizo 5 vidējus kartupeļus, sagriež un pievieno zupai. Un vāra līdz kartupeļi mīksti.
  7. 6. Tikmēr diezgan smalki sagriež vistas fileju. Uzkarsē pannu un izkausē 25gr sviesta. Liek vistas fileju, apber ar sāli un šķipsnu karija un viegli apcep.
  8. 7. Kad kartupeļi mīksti, griež uguni nost. Izķeksē vistas ragū, pēc tam lielā bļodā nokāš zupu.
  9. 8. Buljonu lej atpakaļ katlā, bet biezumus sablenderē. No vistas ragū nokasa gaļu un arī to sablenderē un liek atpakaļ pie buljona.
  10. 9. Tad liek katlu uz mazas uguns sildīt. Pievieno apcepto vistas fileju un pagaršo vai pēc garšas - sāls/pipars/cukurs ok. Tad pievieno saldo krējumu, uzkarsē, bet nevāra. Vēlreiz nogaršo, vai pēc garšas ok. tad piespiež 1 ķiploku daivu un griež uguni nost. Ļauj zupai nedaudz ievilkties. Un viss. Krēmīga zupa gatava. Ne pārāk šķidra, ne pārāk bieza, tieši laikā.
  11. 10. Saldā krējuma vietā var izmantot kausēto sieru. Var droši lik klāt svaigus zaļumus. Man mājās tie nebija, tapēc iztiku. Var sagrauzdēt klāt baltmaizes grauzdiņus. Arī ar pašām zupas sastāvdaļām var variēt. Man pamatā kartupelis-burkāns. Viss pārējais, kas prasījās izlietoties! Labu apetīti!
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Vistas krēmzupa
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
(2)
Soļanka ar liellopu gaļu
(1)
Skābeņu zupa ar gaļu un olām
(1)
Pupiņu soļanka ar burkāniem
(1)
Rabarberu zupa ar klimpām
(1)
Dievīgā ķirbja krēmzupa
(1)
Tomātu zupa ar frikadelēm
(1)
Spinātu - siera krēmzupa
(1)
Aukstā kefīra zupa ar garnelēm
(1)