Laba diena!
Tad nu tā, par kūku. Ir jau visiem zināmas šīs te burvīgās apgāztās kūkas. Parasti cep ar āboliem, zemenēm vai citiem augļiem/ogām. Tā nu vienu vakaru, kamēr bērni pa treniņiem, nodevos virtuves kaislībām un ar kritisku aci nopētīju visu, kas ledusskapī prasītos pēc izlietošanas. Nekavējoties. Tā nu man bija ledusskapī aizķērusies biezpiena masa. Sākumā domāju, ko lai dara, moška vienkārši mest laukā. Taču sirdsazpiņa neļāva un nolēmu uztaisīt biezpienmaizi. Bet... nebija visas sastāvdaļas priekš smilšu mīklas. Pati biezpiena masa nebija tik daudz, lai taisītu vienkāršu sacepumu. Un te es nolēmu izmēģināt uzcept apgāzto biksvītkūku. Un rezultāts bija tik pārsteidzoši labs, ka vakar nolēmu atkārtot. Tikai pievienojot vēl ābolus. Cepšana varbūt aizņem vairāk laika, bet pati gatavošana ir elementārāka par elementāru. Galarezultātā iegūstam gardu, sulīgu biezpienkūku ar gaisīgu pamatni.