Sen neesmu nevienu kūku taisījusi. Visi saldie ir tikai saldējuma paskatā un par cepšanu vispār nevar būt ne runas, ja ārā ir +30. Taču lēnām tuvojās svētki. Maniem vecākiem jau 34tais gads, kā likumīgā laulībā. Tad nu domāju, ka ehh, uztaisīšu ko gardu. Domāju, domāju, ko tādu gardu pagatavot, kas neprasītu daudz laika un pūļu, līdz beidzot izdomāju, ka lai māsa nopērk kūku. Gudri, es jums teikšu! Ēdu gardu Austrumu kūku, kas esot cepta ceptuvē - Drusti. Taču, pirms es piezvanīju māsai un vienojos, ka viņa vedīs kūku, biju nopirkusi saldo krējumu, olas un biezpienu. Saldo krējumu un olas veiksmīgi izmantoju saldējumā - melleņu. Tad nu pa ledusskapi mētājās divas biezpiena paciņas. Ilgi domāju, ko darīt, kā darīt. Gribējās kūku, bet tādu, kas nebūtu jācep. Vēl saldētavā bija mellenes. Nu ko, šodien saņēmos un pagatavoju kūku, varētu pat teikt desertkūka, kas ideāli piemērota karstam laikam.