Labs vakars!
Šodien visu dienu pa māju, nekur negribējās ne iet, ne darīt. Galvenais šīs dienas uzdevums bija paprikas pastas jeb gulaša krēma gatavošana. Sanāca te dažas dienas atpakaļ iepirkt smukas, mazas Latvijā audzētas paprikas, tad nu šodien liku lietā, lai vēlāk varētu priecāties par garšīgiem ēdieniem. Vismaz pagājušo gadu šī pasta aizgāja uz urrā, gan pie zupām, mērcēm vai tomātu mērces vietā.
Gatavojot pastu atcerējos, ka nedēļas sākumā tiku pie apmēram 1kg lauku biezpiena. Tas nu būtu jāizlieto un es to nobēdzināju ledusskapī ar tieši tādu domu. Uzcept to garšīgu. Tā kā darba dienās nav ne laika, ne vēlmes, šodien neļāvu izvairīties no atbildības un cepu augšā. Tikai ko? Gribas biezpienmaizi, bet tādu kā tirgo veikalos. Mīkla un biezpiena masa kurai klāt mannā. Sāku lūkot pēc receptes un saprotu, ka vairumā ir recepšu ne veikala biezpienmaizēm. Ar rauga mīklas pamatni, bet man netīk saldajās plātsmaizēs likt rauga mīklu. Dodu priekšroku smilšu mīklai, tāpēc paļāvos uz un cepu augšā. Manuprāt, man izdevās. Cienītais gan teica, ka negaršojot kā veikalā pirktās, man esot labāk. Nu nez... atdzisīs tad jau redzēs.
Daudzumi norādīti uz 1kg biezpiena. Man sanāca 2 pannas 26cm diametrā, jo tā kā cepamā plāts nav ar augstām malām, lai masa nenotecētu, cepu apaļajā kūkas formā.
Sākumā gatavo
smilšu mīklu, tikai pie mīlas iesaku pievienot dažas ēdamkarotes skābā krējuma. Nu kādas 2 - 3 ēdamkarotes. Bet var pirkt arī gatavo mīklu.