Jāatzīst, ka pirms kāda laika man vienmēr bija diezgan izkropļots priekšstats par kūkām, cupcakes un burkānu kūkām. Ilgu laiku man nebija vēlēšanās tās pat nobaudīt, jo biju pārliecināta, ka tās garšos "slikti" vai vismaz "nekas iespaidīgs". Dažu draugu mudināta, es apsolīju izcept burkānu kūku ar siera krēmu.
Kad to gatavoju, man joprojām bija sajūta, ka man to nāksies gatavot otrreiz, bet cik ļoti es kļūdījos! Šī burkānu kūka bija tik neticami garšīga, ka man ļoti patika. Tāpēc es varu jums visiem droši apgalvot, ka šī ir ideāla burkānu kūka.
Pūkains, mitrs, mīksts, smaržīgs un "ar dzirksti", ko piešķir karija riekstu kraukšķīgums. Tajā ļoti labi apvienojas burkānu, kanēļa, kokosriekstu, karija un citrona garšas. Visa buķete, bet viss ir ideālā harmonijā.
Burkāni ir ne tikai garšīgi, bet arī ļoti veselīgi. Tie satur daudz vitamīna A, kas ir svarīgs redzei, ādai un imūnsistēmai. Burkāni ir arī labs šķiedrvielu avots, kas palīdz uzturēt gremošanas sistēmu veselu. Tāpēc burkānu kūka ir ne tikai garšīga, bet arī veselīga izvēle. Ja vēlaties, varat izmantot arī citus dārzeņus, piemēram, ķirbi vai cukini, lai dažādotu garšu un uzturvērtību.
Pārziests ar maskarpones krēmu un pasniegts uz galda, tas lieliski var aizstāt pat greznu kūku.
No manis norādītajiem sastāvdaļu daudzumiem sanāk 22 cm gara kūka.