Burkānu kūka ar maskarpones siera krēmu

2024-06-10 Receptes autors Worldrecipes.lv

Burkānu kūka ar maskarpones siera krēmu
Jāatzīst, ka pirms kāda laika man vienmēr bija diezgan izkropļots priekšstats par kūkām, cupcakes un burkānu kūkām. Ilgu laiku man nebija vēlēšanās tās pat nobaudīt, jo biju pārliecināta, ka tās garšos "slikti" vai vismaz "nekas iespaidīgs". Dažu draugu mudināta, es apsolīju izcept burkānu kūku ar siera krēmu.

Kad to gatavoju, man joprojām bija sajūta, ka man to nāksies gatavot otrreiz, bet cik ļoti es kļūdījos! Šī burkānu kūka bija tik neticami garšīga, ka man ļoti patika. Tāpēc es varu jums visiem droši apgalvot, ka šī ir ideāla burkānu kūka.

Pūkains, mitrs, mīksts, smaržīgs un "ar dzirksti", ko piešķir karija riekstu kraukšķīgums. Tajā ļoti labi apvienojas burkānu, kanēļa, kokosriekstu, karija un citrona garšas. Visa buķete, bet viss ir ideālā harmonijā.

Burkāni ir ne tikai garšīgi, bet arī ļoti veselīgi. Tie satur daudz vitamīna A, kas ir svarīgs redzei, ādai un imūnsistēmai. Burkāni ir arī labs šķiedrvielu avots, kas palīdz uzturēt gremošanas sistēmu veselu. Tāpēc burkānu kūka ir ne tikai garšīga, bet arī veselīga izvēle. Ja vēlaties, varat izmantot arī citus dārzeņus, piemēram, ķirbi vai cukini, lai dažādotu garšu un uzturvērtību.

Pārziests ar maskarpones krēmu un pasniegts uz galda, tas lieliski var aizstāt pat greznu kūku.

No manis norādītajiem sastāvdaļu daudzumiem sanāk 22 cm gara kūka.

Sastāvdaļas

    Kūkai:
    • Kviešu milti: 190 grami (es izmantoju Kauno grūdų "Ekstra").
    • Olas: 3
    • Cukurs: 130 grami
    • Eļļa: 120 mililitri (var izmantot arī kokosriekstu eļļu vai rapšu eļļu)
    • Rīvēti burkāni ar bietēm: 200 grami (var izmantot arī tikai burkānus)
    • Kokosriekstu skaidiņas: 30 grami
    • Karija rieksti: 50 grami (var izmantot arī pekanriekstus vai valriekstus)
    • Cepamais pulveris: 1 tējkarote
    • Citrona miziņa: no 1 gabaliņa (var izmantot arī apelsīna miziņu)
    • Malts kanēlis: 1 tējkarote
    • Vaniļas ekstrakts: 1 tējkarote
    • Sāls: šķipsniņa
    • Sviests: gabaliņš (lai ietaukotu skārdu)
    Krēmam:
    • Maskarpones siers: 200 grami (var izmantot arī krēmsieru)
    • 35% tauku krējums: 200 grami (var izmantot arī putukrējumu)
    • Pūdercukurs: 2 ēdamkarotes
    • Vaniļas ekstrakts: 1 tējkarote
    • Citronu sula: 2 ēdamkarotes
    Dekorēšanai:
    • 1 burkāns
    • Karija rieksti: 20 grami

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms sausā pannā atsevišķi apgrauzdējiet sasmalcinātus karija riekstus un kokosriekstu pārslas.
  2. 2. Tad sajauc kopā miltus, cepamo pulveri, kokosriekstu pārslas un kanēli.
  3. Reklāma
  4. 3. Sakult olas ar sāli un cukuru līdz pūkainai masai. Pievienojiet eļļu un vaniļas ekstraktu.
  5. 4. Iejauc miltu un kokosriekstu čipsu maisījumu.
  6. 5. Tad pievienojiet rīvētus burkānus, citrona miziņu un 50 gramus karija riekstu.
  7. 6. Ielieciet mīklu ar cepamo papīru izklātā un ar sviestu ietaukotā 22 cm cepamajā formā un cepiet cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 35-40 minūtes. Lai pārbaudītu, vai kūka ir izcepta, ielieciet koka nūjiņu kūkas vidū, lai pārliecinātos, ka tā ir sausa.
  8. 7. Atdzesējiet kūku.
  9. 8. Krēma pagatavošanai sajauciet auksto krējumu, maskarponi, vaniļas ekstraktu un pūdercukuru līdz viendabīgai masai. Samaisiet ar elektrisko mikseri uz maza ātruma. Nepārspīlēt, krēmam jābūt gludam un stingram, bet ne dzeltenam un ar sviesta piegaršu.
  10. 9. Beigās pievienojiet citrona sulu un izslēdziet blenderi.
  11. 10. Pārklājiet kūku ar krēmu.
  12. 11. Ar kartupeļu mizotāju sagrieziet plānas burkānu strēmelītes.
  13. 12. Apkaisiet kūku ar karija riekstiem un dekorējiet ar burkānu strēmelēm. Izbaudiet!
  14. 13. Ar šo recepti jūs iegūsiet burvīgu kūku, kas priecēs gan acis, gan garšas kārpiņas, turklāt tā būs arī veselīga izvēle jūsu uzturam. Lai labi garšo!
Jogurta kūka ar mellenēm
(1)
Rabarberkūka
(1)
Apgāztā biezpienkūka
(1)
Valentīndienas kūka
(1)
Mandeļu kūka ar skābo krējumu
(1)