Tarte Au Citron - Citronu pīrāgs (Citronu plakanā kūka)

2023-05-07 Receptes autors Worldrecipes.eu

Tarte Au Citron - Citronu pīrāgs (Citronu plakanā kūka)
Man jāatzīst, ka šis citronu pīrāgs (Tarte Au Citron) ir nesen papildinājis manu maizes izstrādājumu sarakstu, lai gan es to atradu kādā vecā recepšu grāmatā. Tiesa, tā nosaukums ir citronu plātsmaize, bet man šis vārds asociējas ar kartupeļu ēdienu, tāpēc es nedaudz mainīju nosaukumu, lai sev patiktu. Kas attiecas uz garšu, tad šī kūka ir īsts gardums. Ja jums patīk citronu kūkas, noteikti to vajadzētu izmēģināt. Es apsolu, ka jūs to cepsiet vairāk nekā vienu reizi. Es to esmu iekļāvusi savā obligāti atkārtojamo kūku sarakstā.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    23 cm diametra cepums:
    • viela: 90 grami (sagriezta gabaliņos)
    • eļļa: 1 ēdamkarote
    • ūdens: 3 ēdamkarotes
    • cukurs: 1 ēdamkarote
    • sāls: 1 astotā tējkarote
    • piens: 150 grami
    citronu pildījums:
    • svaigi spiesta citronu sula: 125 mililitri
    • biezināta citrona miziņa: no 1 gab.
    • cukurs: 150 grami
    • viela: 90 grami (sagriezta gabaliņos)
    • piena olas: 2 (+ 2 dzeltenumi)

    Recipe Directions

  1. 1. Papildināšana: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem.
  2. 2. Sviestu, eļļu, ūdeni, cukuru un sāli ievietojiet karstumizturīgā bļodā un ievietojiet bļodu cepeškrāsnī uz apmēram 15 minūtēm, līdz sviests ap malām kļūst viegli brūns.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam, kad bļoda izņemta no cepeškrāsns, pievienojiet miltus un labi samaisiet, līdz izveidojas gluda mīkla.
  5. 4. Ielieciet mīklu apaļā 23 cm diametra plācenī, tā, lai apakšdaļa būtu izvirzīta ārā. Atdaliet ķirša lieluma mīklas gabalu un novietojiet to vienā pusē, bet pārējo mīklu vienmērīgi izklājiet pa visu veidnes dibenu un malām, ar pirkstiem to saplacinot un izlīdzinot.
  6. 5. Ieliec mīklu ar dakšiņu (apmēram 10 reizes) un liec to cepeškrāsnī. Cep apmēram 15 minūtes, līdz garoziņa ir labi apbrūnējusi.
  7. 6. Pēc mīklas izņemšanas no cepeškrāsns aizlīmējiet visas plaisas, kas varētu būt radušās, ar nelieliem plankumiem no vēl neizceptās mīklas. Plāksterus var uz 2-3 minūtēm ielikt karstā cepeškrāsnī, taču tas nav nepieciešams - plāksteri no izceptā plāceņa karstuma izžūs paši.
  8. 7. Izcepto kūku atdzesējiet uz cepšanas plāts.
  9. 8. Citrīna pildījums: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  10. 9. Vidēji lielā katliņā uzkarsē citrona sulu, rīvētu citrona miziņu, cukuru un sviestu, līdz sviests izkūst.
  11. 10. Sakult olas un dzeltenumus, līdz tie ir labi sajaukti.
  12. 11. Silto citrona sulas, cukura un sviesta maisījumu plānā strūklā ielej saputotajās olās, joprojām enerģiski sitot. Kad viss maisījums ir iepildīts, vēl dažas reizes saputojiet, lai labi samaisītos. Visu maisījumu ielej atpakaļ tajā pašā katliņā, kurā ielej sulu un sviestu.
  13. 12. Uzkarsē uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz maisījums sabiezē un sāk veidoties pirmie burbuļi. Tūlīt noņemiet no karstuma un caur smalku sietu pārlieciet pildījumu tieši uz izceptiem un atdzesētiem plācenīšiem; ja siets ir pārāk smalks, pildījumu var viegli piespiest ar lāpstiņu vai koka karoti.
  14. 13. Izlīdziniet pildījuma virsmu un atgrieziet plātsmaizi cepeškrāsnī uz aptuveni 5-7 minūtēm, līdz pildījums ir nedaudz sastindzis.
  15. 14. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns kūku atdzesējiet uz cepamās plātnes.
  16. 15. Izņemiet atdzesēto kūku no kārbas, uzmanīgi pieturot to pie izņemamā dibena un pārnesot uz šķīvja vai paplātes. Izbaudiet!
Šokolādes - ķiršu torte
(1)
Mājas saldējuma kūka
(1)
Krējuma-mascarpones-banānu želejkūka
(1)
Plūmju un bumbieru kūka
(1)
Snickers kūka
(3)
Pupiņu šokolādes kūka
(1)
Rabarberkūka
(1)
Biskvīta pīrāgs ar kondensēto pienu
(1)