Meduskūka bez olām

2022-08-18 Receptes autors Worldrecipes.eu

Meduskūka bez olām
Kapēc virsrakstā bez olām? Tapēc, ka daudziem bērniem ir alerģija uz olām un olu saturošiem produktiem. Arī mūsu ģimenē vienam radubērnam ir šī kaite. Un žēl noskatīties, kā bērnam izpaliek visas svētku kūkas un našķi, jo 90% gadijumos visiem saldajiem ir pievienotas olas. Šo recepti man iedeva radubērna mamma un izmēģinot to, tika atzīta par labu esam. Meduskūku esmu jau reiz cepusi, taču tā bija pēc citas receptes. Arī šai nav ne vainas, tapēc neturēšu sveci zem pūra.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    Mīklai
    • 4-5 ēd.k. cukurs
    • 200gr. sviests
    • 4gl. milti
    • 6-7ēd.k. meduss
    • 3 tēj.k. soda
    • 300ml. skābā krējuma
    Krēmam
    • 600ml saldā krējuma
    • 300ml skābā krējuma
    • 6-8 ēd.k cukura
    • 1/2tēj.k. vaniļas cukura
    • citrons

    Recipe Directions

  1. 1. Sakumā izsijājam miltus bļodā, kurā jauksim mīklus. Ņemam katliņu ar ūdeni, duršlaku un liekam uz uguns. Bļodā izkausējam sviestu, tad pievienojam cukuru un kārtīgi samaisam.
  2. 2. Kad sviesta-cukura masa kārtīgi samaisīta, pievienojam medu un skābo krējumu. Kartīgi sakuļam, pievienojam sodu un šķipsnu sāli. Var likt arī šķipsniņu karmadona, bet tā kā mana vecā galva piemirsa to iegādaties, tad lieliski iztiku bez.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam liekam ūdens peldē sildīties. Sildīt nevajag daudz, tiklīdz parādas pirmās putas, ņemam nost no uguns un pievienojam izsijātajiem miltiem.
  5. 4. Visu kopa kārtīgi samaisa. Mīkla būs diezgan bieza. Pēc tam ņemam cepamo papīru, kas ir izgriezts cepamās pannas lielumā un liekam virsū mīklu. Es liku ļoti plāna kārtiņā, jo man pašai patīk, ja kārtas ir plānas. Mīkla ir gana bieza un viegli padodas "izspaidīšanai" pa cepamo papīru.
  6. 5. Tā kā mājās biju viena pati, nebija kas nobildē šo procesu. Bet nu mīklu uz cepamā papīra izklāju ar rokām.
  7. 6. Pēc tam liekam plāksni cepties. Cep apmēram 200grādos ~10min. Jo plānāka kārta, jo ātrāk izcepās. Tā kā pēc pirmās plāksnes izcepšanas krāsns bija uzsilusi, pārejās kārtas izcepās 2-3min. laikā.
  8. 7. Knapi paspēju nākamo kārtu izklāt uz cepamā papīra, kad jau bija jāliek cepties. Tikko cepamā kārta sāk pūsties, to sadurstam ar dakšņinu. Pirms tam nav jēgas, jo mīkla nav tik stingra. Un cep zeltaini brūnas.
  9. 8. Tā mēs izcepam kārtu pa kārtai. Man no šī mīklas daudzuma sanāca 7 kārtas. Šīs plāksnes ir mīkstas. Kad visas kārtas izceptas, ņemam saldo krējumu, pievienojam cukuru.
  10. 9. Cukuram tas daudzums ir norādīts tā, aptuveni. Ja grib saldāku, tad var likt vairāk cukura. Man arī nebija vaniļas cukura, bet gan vaniļas esence, tad piepilināju vienu pilienu klāt. Saldo krējumu sakuļ un kad jau sāk palikt stingrs, pievieno skābo krējumu un kārtīgi sakuļ. Pēc tam pievieno nedaudz citrona sulu un citrona miziņu. Tas gan ir gaumes jautājums. Citronu var arī nelikts.
  11. 10. Kā arī var izmantot tikai skābo krējumu un cukuru. Bet tad jāņem vēra viens fakts, ka cukurs krējumu padara šķidru. Lai vai kā krēmu vajag daudz! Tad ņemam atdzisušās kārtas un bagātīgi zieķējam to krēmu iekšā. Un tā kārtu pa kārtai veidojam savu piramīdu. Krēmu daudz vajag tapēc, ka lielākā daļa sasūksies mīklā.
  12. 11. Tā kā man bija palicis nedaudz mīklas, to izcepu un pēc tam sarīvēju veidojot drupačas ar ko dekorēt kūku. Ja mīkla nepaliek pāri, tad drupačām, ja ir vēlme, noziedo vienu no izceptajām kārtam.
  13. 12. Pēc tam liekam ledusskapī nostāvēties. Praktiski, tākā kūkas mīkla ir mīksta, tad var to lietot jau pēc dažām stundām. Bet nu jo ilgāk nostāv, jo vairāk kūka " atveras" sasūcas.
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Meduskūka bez olām
Mājas saldējuma kūka
(1)
Safrāna - šokolādes kūka
(1)
Ābolzaftes pīrāgs
(1)
Zitinjas Napoleona kūka
(1)
Plūmju un bumbieru kūka
(1)
Burkānu kūka ar maskarpones siera krēmu
(1)
Šokolādes kūka ar vārīto šokolādes krēmu
(1)