Cepta vēja zivs

2022-09-21 Receptes autors Worldrecipes.lv

Cepta vēja zivs
Labs vakars!

Nu ko, jauna darba nedēļa ir klāt. Tas nozīmē, ka ļoti strauji tuvojas Līgo un tad jau skat, vasara uz otru pusi sāk ritēt. Skumji, ne? Un skumjāku šo faktu dara tas, ka aiz loga ir nevis 20 grādu silts, bet knapi 14 un arī tad mums saule liegta. Par saules peldēm i nesapņot, par parastajām nemaz nerunājot. Bet nu nekas, kā pēdējie gadi liecina, jūnijs auksts, jūlijs/augusts karsts. Lai nu tā būtu.

Brīvdienās klimstot pa piemājas tirgu uzdūros visai interesantai zivij - Vēja zivs. Zvans mātei lai noprecizētu, vai vērts ņemt, jo cena akurāt pievilcīga 1.20eur/kg. Centrāltirgū, pieļauju, ka maksā zem lata. Pēc skata atgādina manu iemīļoto, sen neēsto un dārgo ledus zivi. Mamma saka, lai pērku droši, ir garšīga. Mammai jāklausa un ņēmu trīs zivteles. Nedaudz pāri kilogramam sanāca.

Šodien pēc darba, tapināju augšā. Neesmu liels eksperimentētājs ar zivīm, tāpēc pieturos pie klasikas - ceptas. Sanāca laba un garšīga. Turpmāk zināšu, ka tādas var pirkt.

Sastāvdaļas

    • vēja zivis
    • sāls
    • saulespuķu eļļa
    • milti

    Pagatavošana

  1. 1. Cepšana, kā jau visām zivīm. Lūk, var aplūkot tuvāk tās bālajā vaigā. Tautā saukta par vēja zuti, es gan tik smalki nezinu un neņemos apgalvot, kā tā arī ir.
  2. 2. Tīrīšana kā jau jebkurai zivij. Galva nost, vēders pušu, ķidas ārā spuras nost. Netīrs darbiņš, es jums teikšu. Ar nazi pārbrauc pāri zivs mugurai, tur nedaudz zaļas zvīņas. Tās nu nokasa nost. Un pēc tīrīšanas darbiem noskalo zem tekoša ūdens.
  3. Reklāma
  4. 3. Ak jā, nebrīnieties, ka asaka izskatās aizdomīgi zaļgana, cepoties zaļā krāsa nekur nepazudīs. Paliks zaļa! Taču garšu un zivs gaļas krāsu tas neietekmē.
  5. 4. Kad zivs iztīrīta, sagriež gabalos, pārkaisa ar sāli. ļauj ievilkties.
  6. 5. Pēc tam, izkaisa uz šķīvja miltus. Pannā lej karsēties saulespuķu eļļu. Gabaliņus apvārta miltos un liek sakarsētā pannā cepties. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas. Zivs diezgan ātri izcepas, cepot varēs redzēt kā viena puse zivs gaļas griezuma vietā paliek gaiša, griež otu pusi. Tas arī viss. var servēt galdā!
  7. 6. Lūk, zaļā asaka pa vidu. Viens labums - ēdot viegli ieraudzīt asakas. Lai labi garšo!
Cepta vēja zivs
Cepta vēja zivs
Cepta vēja zivs
Cepta vēja zivs
Cepta vēja zivs
Cepta vēja zivs
Cepta vēja zivs
Cepta vēja zivs
Cepta vēja zivs
Cepta vēja zivs
Cepta vēja zivs
Cepta vēja zivs
Cepta vēja zivs
Lasis ar kraukšķīgu garoziņu, kartupeļiem un salātiem
(1)
Cepta bute sviestā
(1)
Līdakas kotletes ar baltmaizi
(1)