Ceptas reņģes marinādē

2022-08-26 Receptes autors Worldrecipes.eu

Ceptas reņģes marinādē
Sakot, ka latvieši ar reņģēdāji. A ko padarīsi, ja tā zivtele ir tik garšīga??

Sakārojās man ceptas reņģītes marinādē. Bērnībā tās bija gana bieži brokastu vai vakariņu galdā. Mans tēvs ir zivēdājs. Taču šo ēdienu es ilgi vairījos gatavot. Galvenais iemesls - reņģu tīrīšana. Pasarg dies, auksti sviedri, zils gar acīm, kad iedomājos par šo zivteļu tīrīšanu. Un tā jēlo zivs smaka...brrr.

Taču vakar klimstot pa piemājas tirgu iemaldījos zivju stendā. Lūkoju - saldēts jūras asarītis pa 4.20eur/kg...ehhh, noriju siekalas un skatos tālāk. Un mans skats paliek pie reņģēm.

Es pat nezinu, kas mani dzina, kas mani raustīja vai vadīja. Bet pašai par brīnumu prasu pārdevējai iesvērt 1 kg. svaigās reņģītes. Tik vēlāk domāju, kā es tās notīrīšu?! Nu neko, ilgi jau galva nebija jālauza. Saimniecībā gumijas cimdi ir? Ir. Nu lūk, lieta darīta. Cimdi rokā un aidā. Reņģes ar slepkavniecisku skatu tiek žigli žigli notīrītas, izķidātas. Hūuu... esmu varone.

Tik vīramātei nevar teikt, ka ar cimdiem zivis tīrīju. Izsvilps, ka bail. Bet izņemot šo faktu, zivis sanāca labu labās!

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • 1kg svaigas reņģes
    • 1 liels sīpols
    • ~100ml etiķis(9%)
    • 1-2ēd.k. cukurs
    • melnie pipari
    • lauru lapas
    • sāls
    • milti
    • eļļa

    Recipe Directions

  1. 1. Tātad, ķeramies pie reņģu tīrīšanas. Šņak galva nost, kiškas ārā un gatavs. Tā kā man garšo reņģu ikri, tos atstāju. ja negaršo, visu ķidājam laukā. Un metam vienā bļodā.
  2. 2. Kad zivis viena pēc otras izķidātas, zem tekoša ūdens noskalojam, notecinam ūdeni un liekam bļodā. Pārkaisam ar sāli. Es bēru kādu tējkaroti sāls un ļāvu brīdi ievilkties.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam, ņemam pannu, ielejam eļļu un uzkarsējam. Man vislabāk tīk zivis cept saulspuķu eļļā. Taču der jebkura cita. Uz šķīvja izberam nedaudz miltus. ņem pa vienai reņģei, apvārtam miltos un liekam cepties.
  5. 4. Sagatavojam trauku, kurā marinēsim. Un kad zivis apcepušās no abām pusēm zeltaini brūnas, kārtojam traukā.
  6. 5. Kad reņģes saceptas gatavojam marinādi. Notīram un sagriežam sīpolu pusripiņās. Beram katlā, pieberam melnos piparu graudus un kādu laura lapu. Un pielejam kādus 800ml ūdens. Liekam vārīties. Kad sāk vārīties, tad pievieno kādu šķipsnu sāli, 1-2 ēdamkarotes cukura un apmēram 100ml 9% etiķa.
  7. 6. Marināde vairāk pēc garšas, cik stipru vēlas. Tapēc nevajag baidīties pagaršot. Kad ir atrasta ideālā garša, griež uguni nost un ļauj marinādei padzist līdz istabas t. Karstu marinādi nav vēlam liet, jo zivs tajā izšķīdīs.
  8. 7. Pēc tam marinādi pārlej pāri zivīm. Es sākumā izķeksēju sīpolus un pēc tam pārlēju marinādi pāri. Atstāj vismaz uz 5-6h ievilkties, tomēr vislabāk garšo nākošajā dienā - brokastīs.
  9. 8. Mmmm... esmu viena sasodīta reņģēdāja! Lai labi garšo!
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Ceptas reņģes marinādē
Laša pastēte
(1)
Zivju burgers
(1)
Cepta forele ar apelsīniem
(1)
Lasis ar kraukšķīgu garoziņu, kartupeļiem un salātiem
(1)
Līdakas kotletes ar baltmaizi
(1)
Mencas fileja a la china style
(1)