Cepta vista ar dārzeņiem un Āzijas garšvielām

2024-07-17 Receptes autors Santa Maria LV

Cepta vista ar dārzeņiem un Āzijas garšvielām
Cepta vista ar dārzeņiem un Āzijas garšvielām ir ne tikai garšīgs un ātri pagatavojams ēdiens, bet arī ļoti veselīgs. Vista ir lielisks olbaltumvielu avots, kas palīdz uzturēt un attīstīt muskuļus, kā arī uzturēt sirds veselību. Šajā receptē izmantotie dārzeņi, piemēram, brokoļi un paprika, ir bagāti ar vitamīniem un antioksidantiem, kas stiprina imūnsistēmu un uzlabo vispārējo veselību.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja jums nav pieejami konkrēti dārzeņi vai garšvielas, šeit ir dažas alternatīvas:

  • Santa Maria Āzijas garšvielas: Var aizstāt ar sojas mērci un dažiem tējkarotēm medus, pievienojot ķiplokus un ingveru.
  • Olu nūdeles: Var aizstāt ar rīsu nūdelēm vai pilngraudu spagetēm.
  • Šampinjoni: Var aizstāt ar citām sēnēm, piemēram, portobello sēnēm vai austeru sēnēm.

Receptes padomi

Lai iegūtu vislabāko garšu, vistas gabaliņus ieteicams marinēt vismaz 30 minūtes pirms cepšanas. Šis ēdiens ir lieliski piemērots aizņemtām nedēļas dienām, jo tas ir ātri pagatavojams un veselīgs.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Vistas gaļa ir lielisks zema tauku satura olbaltumvielu avots, kas palīdz muskuļu augšanai un atjaunošanai. Dārzeņi nodrošina svarīgus vitamīnus un minerālvielas, kas nepieciešami ķermeņa veselībai. Tomēr, ja lietojat daudz eļļas vai sāls, tas var paaugstināt ēdiena kaloriju saturu un nātrija līmeni.

Kalorijas

  • Kopējais kaloriju skaits: 800 kcal
  • Kalorijas vienā porcijā: 200 kcal

Sastāvdaļas

    • Santa Maria Āzijas garšvielas vistas gaļas vok ēdienam: 1 paciņa
    • Santa Maria Olu nūdeles: 1 iepakojums
    • Vistas filejas: 2 gab.
    • Šampinjoni: 200 g
    • Ķiploki: 2 daiviņas
    • Olas baltums: 1 gab.
    • Kartupeļu ciete: 1 ēd.k.
    • Sarkanā paprika: 1 gab.
    • Brokolis: 1 gab.
    • Puravs: 0.5 gab.
    • Zaļās pākšu pupiņas: pēc izvēles
    • Santa Maria Ingvers, malts: pēc garšas
    • Sezama eļļa: cepšanai
    • Santa Maria Akmens sāls: pēc garšas
    • Santa Maria Tellicherri melnie pipari: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Sarīvē ingvera gabaliņu un ķiploka daiviņas, tad sajauc ar olas baltumu, cieti, sāli un pipariem. Vistu filejas sagriež strēmelēs un pārklāj ar šo maisījumu.
  2. 2. Kamēr vista marinējas, sagatavo dārzeņus: puravu sagriež plānās ripiņās, sēnes šķēlītēs, papriku strēmelītēs, zirņu pākstis gabalos un brokoli sadala ziedkopās.
  3. Reklāma
  4. 3. Uzkarsē vokpannu ar sezama eļļu un apcep vistas gabaliņus, līdz tie apbrūnē.
  5. 4. Noņem vistas gabaliņus no pannas un tajā pašā pannā liek sagrieztos dārzeņus. Pievieno Āzijas garšvielas un apcep, tad pielej pusglāzi ūdens un sautē pāris minūtes.
  6. 5. Pievieno apceptos vistas gabaliņus atpakaļ pannā un visu labi samaisa. Pasniedz ar olu nūdelēm.
  7. 6. Kopsavilkums: Cepta vista ar dārzeņiem un Āzijas garšvielām ir lieliska izvēle gan ikdienas vakariņām, gan svētku galdam. Šis ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs, bagāts ar olbaltumvielām un vitamīniem, kas stiprina ķermeņa veselību. Izmantojot dažādas dārzeņu un garšvielu kombinācijas, varat šo recepti pielāgot savām garšas vēlmēm un padarīt to vēl interesantāku.
Uzbeku plosts ar vistu
(1)
Vistas iesmiņš bekonā
(1)
Vistas biryani - Indijas plosts ar basmati rīsiem
(1)
Vista cepeškrāsnī - mīksta, sulīga un supergaršīga
(1)
Rīsu sacepums ar malto gaļu un dārzeņiem
(1)
Vista mājas adžikā
(1)
Cāļa zupa dvēselei
(1)
Saldskābā tomātu zupa ar olu un vistu
(2)