Turku vistas šavarma vai kebabs

2023-05-02 Receptes autors Worldrecipes.lv

Turku vistas šavarma vai kebabs
Es vēlos pastāstīt par turku virtuvi. Kāds ir populārākais turku ēdiens pasaulē, iespējams, varētu atbildēt pat bērns. Protams, tas ir kebabs. Šķiet, ka to mīl visi - gan bērni, gan pieaugušie. Varu jums pateikt, ka garšīgu kebabu nav nemaz tik viegli pagatavot. Jau pirmais gaļas skats liek man justies nedaudz nobijušai, nemaz nerunājot par higiēnas apstākļiem. Es reti ēdu kebabus, bet, ja ēdu, tad gribu ļoti garšīgus. Tāpēc šajā nedēļas nogalē mēs gatavojām vistas šašliku ar visdažādākajām piedevām. Šādi gatavojot, es zinu, kādus produktus izmantoju un kāda ir to garšas kvalitāte. Es neteiktu, ka tas noteikti ir turku ēdiens, tas varētu būt Tuvo Austrumu ēdiens. Iesaku to darīt, kad apnīk šašliks, vistas stilbiņi un kebabi vispār.

Es ieteiktu šādu gatavošanas procedūru:
1. Vistas stilbiņu pagatavošana. Marinējiet gaļu dienu pirms gatavošanas.
2. Sagatavojiet garšvielas.
3. Sagatavojiet maizi.
4. Izcep gaļu.

Bet tagad recepte!Izmantojiet recepti!

Sastāvdaļas

    Vistas šavarma:
    • Vistas augšstilba gaļa bez kaula, bet ar ādu: 12
    • Kardamona pākstis: 8
    • fenheļa sēklas: 1 tējkarote
    • koriandra sēklas: 1 tējkarote
    • Ķimeņu sēklas: 0,5 tējkarotes.
    • kanēlis: 1 tējkarote
    • malti piparu pipari: 1 tējkarote
    • maltas krustnagliņas: 0,5 tējkarotes.
    • kūpināta paprika: 1 tējkarote
    • ķiploki: 6-8 daiviņas
    • svaigas lauru lapas: vairākas
    • biezs dabīgais jogurts: 4 ēdamkarotes (grieķu tipa)
    • riekstu sviests bez gabaliņiem: 1 ēd.k.
    • citrons: 1
    • tomāti: 1
    • pipari: 1
    • 1 sīpols: 2
    Maizei:
    • Kviešu milti: 600 grami.
    • pilngraudu kviešu milti: 50 grami
    • sezams: 1 ēdamkarote
    • olīveļļa
    • sāls:
    • ūdens
    • cepamais pulveris: 1 tējkarote
    Šavarma piedevas - humuss:
    • Sastāvdaļas: konservēti aunazirņi: ~200-250 gramu.
    • citroni: 0,5
    • ķiploki: 1 daiviņa
    • zemes ķimenes: šķipsniņa (tikai šķipsniņa, pavisam nedaudz)
    • tahini: 1 ēd.k.
    • Sāls:
    • olīveļļa
    Šaurmas piedevas - Tabuleh salāti:
    • bulgur kreses: 150 g
    • sīpolu lapas: dažas
    • piparmētru lapas: 30 grami
    • plakanlapu pētersīļi: 40 grami
    • mazi tomāti: daži
    • citronu sula: no 1-1,5 gab.

    Pagatavošana

  1. 1. Vistas šavarma: Nomizojiet kardamona pākstis. Ielieciet visas garšvielas aukstā pannā, pēc tam novietojiet to uz vidējas uguns un karsējiet, līdz viss kļūst smaržīgs.
  2. 2. Tad pievienojiet to virtuves kombainam un pulsējiet, līdz tas kļūst par vienmērīgu garšvielu maisījumu bez lieliem gabaliņiem.
  3. Reklāma
  4. 3. Virtuves kombainā vai kokteiļu šeikerī pievienojiet garšvielas, šķipsniņu sāls, jogurtu, zemesriekstu sviestu, lauru lapas, ķiploku daiviņas un berzējiet, un saberziet, lai iegūtu vienmērīgu mērci.
  5. 4. Vistas kājas pārlejiet ar sagatavoto mērci, pārklājiet un atstājiet marinēties ledusskapī uz nakti.
  6. 5. Kad ēdiens ir gatavs, sagrieziet citronu, tomātus un mizotos sīpolus uz pusēm. Papriku sadaliet 8 daļās. Ņem divus iesmus, pusi citrona, pusi tomātu. Tad vienu gabaliņu vistas gaļas, vienu gabaliņu paprikas, atkal vienu gabaliņu vistas gaļas, tad sīpolu un tā tālāk, līdz ir visa vistas gaļa. Noslēdz ar pusi tomāta un citronu. Ja tas nesanāk, sadaliet to starp diviem iesmiem.
  7. 6. Cāli cep uz uguns, nepārtraukti pagriežot. Apgrieziet ik pēc aptuveni 3 minūtēm, pārliecinoties, ka gaļa nesadeg. Kad redzat, ka gaļa ir apbrūnējusi, ar lielu nazi nogrieziet to no virsmas, līdzīgi kā griežot kebabu. Šādā veidā gaļu gatavo, līdz tā ir pilnībā izcepta.
  8. cepta vistas šauruma - šavarma
  9. 7. Kad citrona sula ir izspiesta, izspiežam to uz gaļas un vienkārši apēdam tomātu.
  10. 8. Mīkla: Sajauc visas uzskaitītās sastāvdaļas, pievieno labu daudzumu olīveļļas un 400 mililitrus ūdens un mīca mīklu. Tai jābūt pietiekami stingrai, bet arī pietiekami elastīgai, lai no tās varētu izrullēt plānu pankūku.
  11. 9. Līdz cepšanai pārklājiet ar mitru dvieli.
  12. 10. Mēs gatavosim ēdienu uz ugunskura, tāpēc pirms tam to uzsildīsim. Kad esat gatavi gatavot, paņemiet mīklas gabalu, izrullēiet to iegarenas, ļoti plānas pankūkas formā un uzmetiet to uz grila virs uguns. Cepiet, līdz tā ir skaisti apbrūnējusi. Tad to apgriež un cep otru pusi.
  13. 11. Noņemiet maizi no karstuma, aplejiet to ar olīveļļu un iemetiet cepeškrāsnī, lai ceptu nākamo klaipu.
  14. 12. Izceptās smalkmaizītes sakrauj kaudzē, pārsedzot ar foliju, lai tās neizžūtu un lai pildījums varētu ietīties.
  15. 13. Bezmaksas piedevas: Piedevām varat izvēlēties jebkuru no savām iecienītākajām piedevām - svaigus dārzeņus, marinētus dārzeņus, ceptus dārzeņus, savas iecienītās mērces. Jūs varat izvēlēties arī manis norādītās piedevas.
  16. 14. Hummus: Ievietojiet aunazirņus virtuves kombainā vai kokteiļu šeikerī ar visu šķidrumu. Izspiediet citrona sulu, pievienojiet ķiploka daiviņu, šķipsniņu ķimenes, tahini, labu šķipsniņu sāls un labu daudzumu olīveļļas. Visu saputo, līdz izveidojas mērce. Izmēģiniet, lai redzētu, vai garšas kaut kā netrūkst.
  17. 15. Tad pārlej to bļodā un vidū pievieno nedaudz olīveļļas.
  18. 16. Tabuleh salāti: Putraimus vāriet sālītā ūdenī saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma un atdzesējiet.
  19. 17. Sasmalciniet sīpolu lapas, piparmētras un pētersīļus. Sagrieziet tomātus nelielos gabaliņos.
  20. 18. Samaisiet putraimus ar dārzeņiem, izspiediet viena citrona sulu, samaisiet, pasmaržojiet pēc skābes un sāls. Ja nepietiek, pievienojiet vēl.
  21. šavaras piederumi
  22. 19. Kā ēst šavarma kebabu? Mēs ņemam maizi, pievienojam vistas gaļu un garšvielas, pārlejam ar mērci, satinam un ēdam kā kebabu. Vai ēst to atsevišķi, kā jums patīk.
Vistas sitenis
(1)
Cāļa zupa dvēselei
(1)
Vistas biryani - Indijas plosts ar basmati rīsiem
(1)
Pasta ar dārzeņiem, vistu un saldo krējumu
(1)