Grillēta vistas fileja ar ceptiem dārzeņiem krēmīgā mērcē

2024-10-02 Receptes autors Egija Šteinberga - food_life_style_lv

Grillēta vistas fileja ar ceptiem dārzeņiem krēmīgā mērcē
Vistas fileja ir ne tikai viens no populārākajiem ēdieniem pasaulē, bet arī lielisks olbaltumvielu avots, kas nepieciešams muskuļu augšanai un atjaunošanai. Vistas gaļa satur arī būtiskus vitamīnus un minerālvielas, piemēram, B6 vitamīnu, kas uzlabo smadzeņu darbību, un niacīnu, kas atbalsta gremošanu. Šajā receptē vistas fileja tiek kombinēta ar ceptiem dārzeņiem un krēmīgu mērci, radot sātīgu un gardu ēdienu. Papildus veselīgajiem dārzeņiem, saldais krējums piešķir ēdienam maigu garšu, bet tomātu pasta un garšvielas – pikantu niansi. Ja vēlaties veselīgāku variantu, saldo krējumu var aizstāt ar kokosriekstu pienu, kas piešķir īpašu eksotisku pieskaņu​.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Saldā krējuma vietā var izmantot kokosriekstu vai mandeļu pienu, lai iegūtu vegānisku un vieglāku versiju.
  • Olīveļļu var aizstāt ar avokado eļļu, kas ir vēl bagātāka ar veselīgajām taukskābēm​.

Receptes padomi

Lai vista kļūtu sulīgāka, ļaujiet tai marinēties vismaz 30 minūtes, bet vēl labāk – 4-5 stundas. Tas nodrošinās, ka marināde pilnībā iesūcas gaļā un piedos tai bagātīgāku garšu​.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Vistas fileja ir liesa gaļa, kas piemērota tiem, kas vēlas samazināt tauku patēriņu un vienlaikus iegūt pietiekamu olbaltumvielu daudzumu. Dārzeņi nodrošina organismu ar nepieciešamajiem vitamīniem un šķiedrvielām. Tomēr saldā krējuma lietošana pievieno papildus kalorijas, tāpēc to var aizstāt ar vieglāku alternatīvu​.

Kalorijas

  • Kopā: aptuveni 1200 kcal
  • Porcijā: aptuveni 300 kcal 

Sastāvdaļas

    Vistas marinēšanai nepieciešams:
    • Vistas fileja: 1 kg
    • Tomātu pasta: 1 ēdamkarote
    • Garšvielu maisījums Itāļu gaumē: 1 tējkarote
    • Malts koriandrs: 1 tējkarote
    • Čilli pipars: 1 gab.
    • Sāls: pēc garšas
    • Olīveļļa: 30 ml
    Dārzeņu pagatavošanai nepieciešams:
    • Paprika: 2 gab.
    • Burkāni: 4 gab.
    • Sīpoli: 2 gab.
    • Kabacis: 1 gab.
    • Ķiploka daivas: 2 gab.
    • Čilli pipars: 1 gab.
    • Garšvielu maisījums Itāļu gaumē: 1 tējkarote
    • Pētersīļi: neliela bunte
    • Eļļa dārzeņu apcepšanai: pēc nepieciešamības
    • Saldais krējums (10%): 200 ml

    Pagatavošana

  1. 1. Sagrieziet vistas fileju 5 cm lielos gabalos, smalki sasmalciniet ķiplokus un čilli, pievienojiet gaļai.
  2. 2. Pievienojiet tomātu pastu, garšvielas un olīveļļu. Visu kārtīgi samaisiet un ļaujiet marinēties 20 minūtes.
  3. Reklāma
  4. 3. Uzsildiet Airfryer līdz 180 grādiem, vistas gabaliņus cepiet 18 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
  5. 4. Nomizojiet un sagrieziet sīpolus un burkānus salmiņos.
  6. 5. Sagrieziet papriku un kabaci līdzīgos gabalos.
  7. 6. Smalki sakapājiet čilli, ķiplokus un pētersīļus.
  8. 7. Uzsildiet pannā eļļu un apcepiet visas sastāvdaļas, pievienojiet sāli un garšvielas.
  9. 8. Pievienojiet saldo krējumu un sautējiet uz neliela karstuma, līdz dārzeņi ir mīksti.
  10. 9. Pasniedziet kopā ar vistas fileju, dekorējiet ar svaigiem zaļumiem.
  11. 10. Kopsavilkums: Šī Grillēta vistas fileja ar ceptiem dārzeņiem krēmīgā mērcē ir ideāla maltīte, kas apvieno veselīgas sastāvdaļas ar gardu garšu. Vistas fileja ir lielisks olbaltumvielu avots, bet dārzeņi nodrošina organismu ar vitamīniem. Saglabājot mērenību krēmīgajā mērcē, jūs iegūsiet līdzsvarotu un sātīgu maltīti, kas būs gan garšīga, gan uzturvielām bagāta.
Grillēta vistas fileja ar ceptiem dārzeņiem krēmīgā mērcē
Grillēta vistas fileja ar ceptiem dārzeņiem krēmīgā mērcē
Bao maizītes ar kraukšķīgu vistas gaļu
(1)
Turku vistas šavarma vai kebabs
(1)
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
(1)
Vārītas vistas kājas mērcē
(1)
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
(2)
Gards vistas šķiņķīšu šašliks
(1)