Vistas gaļas plācenīši

2022-08-25 Receptes autors Worldrecipes.lv

Vistas gaļas plācenīši
Garšīgi ar karija mērci vai marinētām jāņogām.

Piezīme: Filejas vietā var ņemt arī vistas šķiņķīšus.

Sastāvdaļas

    • vistas fileja - 3 filejas (~600 g)
    • majonēze - 3 ēdamkarotes
    • kartupeļu ciete - 3 ēdamkarotes
    • olas - 2
    • sīpols -1
    • sāls
    • dilles, pētersīļi
    • rīvmaize – 2 ēdamkarotes
    • augu eļļa cepšanai

    Pagatavošana

  1. 1. Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos un liek bļodā. Pārkaisa cieti un samaisa, pievieno olas, majonēzi, sīki sakapātu sīpolu.
  2. 2. Pieliek sāli – pavisam nedaudz, jo majonēzē tā ir pietiekami.
  3. Reklāma
  4. 3. Pieber rīvmaizi. Ja masa nav pietiekami bieza, var piebērt vēl mazliet rīvmaizi. Maisījumu liek ledusskapī marinēties 1-2 stundas.
  5. 4. Pirms cepšanas pievieno smalki sagrieztus zaļumus un vēlreiz samaisa.
  6. 5. Masu ar karoti liek pannā sakarsētā eļļā un cep no abām pusēm zeltaini brūnus plācenīšus.
Bao maizītes ar kraukšķīgu vistas gaļu
(1)
Grillēta vistas fileja ar ceptiem dārzeņiem krēmīgā mērcē
(1)
Kesadiljas ar vistu, kukurūza un siers
(1)
Ananasu karijs ar vistu
(1)
Vistas fileja ar dārzeņiem un wok nūdelēm
(1)