Vistas gaļas plācenīši

2022-08-25 Receptes autors Worldrecipes.lv

Vistas gaļas plācenīši
Garšīgi ar karija mērci vai marinētām jāņogām.

Piezīme: Filejas vietā var ņemt arī vistas šķiņķīšus.

Sastāvdaļas

    • vistas fileja - 3 filejas (~600 g)
    • majonēze - 3 ēdamkarotes
    • kartupeļu ciete - 3 ēdamkarotes
    • olas - 2
    • sīpols -1
    • sāls
    • dilles, pētersīļi
    • rīvmaize – 2 ēdamkarotes
    • augu eļļa cepšanai

    Pagatavošana

  1. 1. Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos un liek bļodā. Pārkaisa cieti un samaisa, pievieno olas, majonēzi, sīki sakapātu sīpolu.
  2. 2. Pieliek sāli – pavisam nedaudz, jo majonēzē tā ir pietiekami.
  3. Reklāma
  4. 3. Pieber rīvmaizi. Ja masa nav pietiekami bieza, var piebērt vēl mazliet rīvmaizi. Maisījumu liek ledusskapī marinēties 1-2 stundas.
  5. 4. Pirms cepšanas pievieno smalki sagrieztus zaļumus un vēlreiz samaisa.
  6. 5. Masu ar karoti liek pannā sakarsētā eļļā un cep no abām pusēm zeltaini brūnus plācenīšus.
Cālis a la china style
(1)
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
(1)
Pikantie vistu spārniņi saldskābā mērcē
(1)
Butter chicken recepte - Indijas sviesta vistas
(1)
Tom Kha zupa ar vistu un dārzeņiem
(1)
Vistas un tomātu krēmzupa
(1)
Vistas biryani - Indijas plosts ar basmati rīsiem
(1)