Šajā vasarā sanāca pabūt Ungārijā. Skaista zeme, gardi vīni un protams, gulašs, vai pareizāk sakot gulašzupa. Pirms brauciena es biju pētijusi daudz un dažādu recepšu, kā pagatavot šo gardo zupu, bet līdz gatavošanai tā īsti nemaz netiku. Un tad, kad uzzināju, ka briest brauciens uz šīs zupas izcelsmes valsti, tad vārīšanu atliku, sak, jānogaršo īstā ungāru gulašzupa. Ēdu daudz un dažādas šīs gulašzupas un secinājums viens. Viņiem tāpat kā mums, latviešiem, skābu kāpostu zupai, katrai saminiecei sava recepte. Un katra uzskata, ka viņa gatavo to īsto zupu pēc vienīgās un īstās receptes. Tapēc padalīšos ar zupas pamatprincipu gatavošanai un pamatsastāvdaļām, taču garšvielas droši piemeklējiet pēc savām garšas kārpiņām.