Liellopa ribiņas sinepju mērcē

2024-07-01 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Liellopa ribiņas sinepju mērcē
Liellopa ribiņas sinepju mērcē ir klasika Latvijas virtuvē, kas apvieno bagātīgas garšas ar ēdiena pagatavošanas vienkāršību. Šis ēdiens ir ideāli piemērots gan ikdienas vakariņām, gan svētku galdam, jo gatavošanas process ir pietiekami vienkāršs, bet rezultāts – izcili garšīgs un sātīgs. Liellopa gaļa ir bagāta ar olbaltumvielām, dzelzi un B vitamīniem, kas ir būtiski mūsu ķermeņa veselībai un enerģijas līmenim.

Sastāvdaļu alternatīvas
Ja nav pieejams krējums, var izmantot skābo krējumu vai grieķu jogurtu. Sinepju vietā var izmantot franču sinepes vai pat dijonas sinepes, lai iegūtu nedaudz atšķirīgu garšas niansi.

Receptes padomi
Lai nodrošinātu, ka gaļa ir īpaši mīksta, to var marinēt nakti pirms gatavošanas. Varat arī pievienot dārzeņus, piemēram, burkānus vai selerijas, lai bagātinātu garšu.

Veselības ieguvumi un trūkumi
Liellopa gaļa nodrošina būtiskas uzturvielas, bet ir svarīgi ievērot mērenību, jo pārāk liels sarkanās gaļas patēriņš var veicināt holesterīna līmeņa paaugstināšanos.

Kalorijas
Kopējais kaloriju daudzums ēdienā ir aptuveni 2000 kcal, kas nozīmē, ka vienā porcijā ir apmēram 500 kcal. 

Sastāvdaļas

    • Liellopa ribiņas: 6-8 gabali
    • Sinepes: 3-4 ēdamkarotes
    • Krējums: 200 ml
    • Garšvielas: pēc garšas
    • Sīpols: 1 vidēji liels
    • Ķiploku daivas: 2-3
    • Laurulapas: 2
    • Melnie pipari: pēc garšas
    • Sāls: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Sagatavo marinādi, sajaucot garšvielas, sinepes un krējumu bļodā. Pievieno gaļu un rūpīgi iemarinē.
  2. 2. Atstāj gaļu marinādē aptuveni 1 stundu. Pa to laiku sagriež sīpolus un ķiplokus.
  3. Reklāma
  4. 3. Uzkarsē pannu un apcep gaļu no abām pusēm līdz zeltainai garoziņai.
  5. 4. Pārliek gaļu katliņā. Tajā pašā pannā apcep sīpolus un ķiplokus līdz zeltainumam, tad pievieno gaļai.
  6. 5. Pievieno sāli, laurlapas, piparus un pārlej visu ar ūdeni. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  7. 6. Samazina uguni un ļauj lēni vārīties 1,5-2 stundas, līdz gaļa kļūst mīksta.
  8. 7. Kad gaļa ir gatava, pievieno papildus sinepes un krējumu pēc garšas. Ja nepieciešams, var pievienot miltus, lai sabiezinātu mērci.
  9. 8. Pasniedz ar izvēlētajām piedevām, piemēram, kartupeļu biezeni vai dārzeņiem.
  10. 9. Kopsavilkums: Liellopa ribiņas sinepju mērcē ir garšīgs un sātīgs ēdiens, kas piemērots gan ikdienas, gan svētku galdam. Ar vienkāršām sastāvdaļām un ilgstošu gatavošanu iespējams iegūt īpaši mīkstu un sulīgu gaļu, kas noteikti patiks visai ģimenei. Svarīgi ir atcerēties par mērenību liellopa gaļas patēriņā un dažādot uzturu ar citiem veselīgiem produktiem.
Liellopa ribiņas sinepju mērcē
Liellopa ribiņas sinepju mērcē
Liellopa ribiņas sinepju mērcē
Liellopa ribiņas sinepju mērcē
Liellopa ribiņas sinepju mērcē
Liellopa ribiņas sinepju mērcē
Liellopa ribiņas sinepju mērcē
Liellopa ribiņas sinepju mērcē
Liellopa ribiņas sinepju mērcē
Liellopa ribiņas sinepju mērcē
Liellopa ribiņas sinepju mērcē
Liellopa ribiņas sinepju mērcē
Liellopa ribiņas sinepju mērcē
Liellopa ribiņas sinepju mērcē
Liellopa ribiņas sinepju mērcē
Liellopa gulašs ar skābētiem kāpostiem
(1)
Liellopu gaļa ķīniešu valodā: liellopu gaļas un dārzeņu stir-fry un terijaki (terijaki) mērce | Receptes
(1)
Liellopa kakla karbonāde
(1)
Burito ar liellopu gaļu, rīsiem un dārzeņiem
(1)
Taizemes siltie salāti ar liellopa gaļu
(1)