Liellopa gulašs ar skābētiem kāpostiem

2024-06-10 Receptes autors Worldrecipes.lv

Liellopa gulašs ar skābētiem kāpostiem
Liellopa gulašs ar skābētiem kāpostiem ir tradicionāls latviešu ēdiens, kas ir gan sātīgs, gan garšīgs, un piemērots jebkurai sezonai. Šī ēdiena galvenā sastāvdaļa - liellopa gaļa - ir bagāta ar olbaltumvielām, kas ir būtiskas muskuļu audu uzturēšanai un imūnsistēmas stiprināšanai. Skābēti kāposti, savukārt, ir lielisks probiotiku avots, kas uzlabo gremošanas sistēmas darbību un stiprina imunitāti. 

Sastāvdaļas

    • 4 sīpoli
    • 2 ķiploka daiviņas
    • 750 g liellopa gaļas bez kaula
    • 3 ēdamkarotes eļļas
    • tējkarote paprikas pulvera
    • tējkarote ķimeņu
    • 4 ēdamkarotes tomātu biezeņa
    • 2 sarkanās paprikas
    • 800 g skābētu kāpostu
    • 125 g skābā krējuma
    • sāls, malti melnie pipari
    • cukurs

    Pagatavošana

  1. 1. Sīpolus un ķiplokus notīra; sīpolus sagriež sloksnītēs, ķiplokus sasmalcina.
  2. 2. Gaļu noskalo, nosusina un sagriež 4 cm lielos kvadrātveida gabalos.
  3. Reklāma
  4. 3. Katliņā sakarsē eļļu un apcep gaļu, pievieno sīpolus un ķiplokus, cep vēl 3 minūtes.
  5. 4. Pievieno paprikas pulveri, ķimenes, tomātu biezeni un 250 ml ūdens, visu zem vāka sautē uz lēnas uguns.
  6. 5. Paprikas pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež lielos kvadrātos.
  7. 6. Skābētos kāpostus nolej un sasmalcina, ar papriku pievieno sautējumam un zem vāka sautē 15 minūtes.
  8. 7. Sautējumam pieliek krējumu, sāli, piparus, cukuru un sautē vēl 5 minūtes.
  9. 8. Šī recepte ir ne tikai garšīga, bet arī veselīga, jo satur daudz dārzeņu un liellopa gaļu, kas ir svarīgs dzelzs un cinka avots. Skābēti kāposti ir tradicionāls latviešu produkts, kas ir bagāts ar C vitamīnu un šķiedrvielām. Pievienojot skābo krējumu, ēdiens iegūst maigu un krēmīgu tekstūru, kas patiks ikvienam. Pasniedzot šo gulašu, to var papildināt ar kartupeļu biezeni, rīsiem vai griķiem, kas padarīs maltīti vēl sātīgāku.
  10. 9. Izmantojot šos padomus, jūs varēsiet pagatavot garšīgu un veselīgu liellopa gulašu ar skābētiem kāpostiem, kas noteikti iepriecinās jūsu ģimeni un draugus.
Burito ar liellopu gaļu, rīsiem un dārzeņiem
(1)
Liellopu gaļa ķīniešu valodā: liellopu gaļas un dārzeņu stir-fry un terijaki (terijaki) mērce | Receptes
(1)
Taizemes siltie salāti ar liellopa gaļu
(1)
Liellopa kakla karbonāde
(1)