Načo plate ar malta liellopa gaļu, kukurūzu un sieru ir ideāls ēdiens gan draugu, gan ģimenes pasākumiem. Šī recepte piedāvā garšīgu kombināciju ar kraukšķīgiem načo čipsiem, sulīgu malto liellopa gaļu un izkausētu Čedaras sieru. Papildinot ar svaigiem dārzeņiem un vieglu tako mērci, šis ēdiens ne tikai apmierina izsalkumu, bet arī sniedz uzturvielu bagātību. Liellopa gaļa ir lielisks olbaltumvielu avots, kas veicina muskuļu atjaunošanos un stiprināšanu, bet kukurūza piedāvā vērtīgus vitamīnus un šķiedrvielas. Alternatīvi, jūs varat aizstāt liellopa gaļu ar vistas vai veģetāro alternatīvu, kā arī izmantot dažādus sierus pēc izvēles.
Alternatīvas sastāvdaļas
- Liellopa gaļa var tikt aizstāta ar vistas gaļu vai veģetāro malto gaļu.
- Čedaras sieru var aizstāt ar mozzarella vai jebkuru citu kausējamu sieru.
- Tako mērci var aizstāt ar salsu vai gvakamoli.
Veselības ieguvumi un trūkumi
Maltā liellopa gaļa ir bagāta ar olbaltumvielām, dzelzi un B vitamīniem, kas ir būtiski enerģijas ražošanai un imūnsistēmas stiprināšanai. Tomēr, ja vēlaties samazināt tauku patēriņu, var izvēlēties liesāku gaļu vai veģetārās alternatīvas. Kukurūza nodrošina svarīgas šķiedrvielas, kas uzlabo gremošanu. Siers ir kalcija avots, bet jāpatur prātā, ka tas satur arī piesātinātos taukus, tāpēc lietošana mērenībā ir svarīga.
Kalorijas
Kopējais kaloriju daudzums visā receptē ir aptuveni 2200 kalorijas. Vienā porcijā ir aptuveni 550 kalorijas.