Načo plate ar malta liellopa gaļa, kukurūza un siers

2024-07-13 Receptes autors Santa Maria LV

Načo plate ar malta liellopa gaļa, kukurūza un siers
Načo plate ar malta liellopa gaļu, kukurūzu un sieru ir ideāls ēdiens gan draugu, gan ģimenes pasākumiem. Šī recepte piedāvā garšīgu kombināciju ar kraukšķīgiem načo čipsiem, sulīgu malto liellopa gaļu un izkausētu Čedaras sieru. Papildinot ar svaigiem dārzeņiem un vieglu tako mērci, šis ēdiens ne tikai apmierina izsalkumu, bet arī sniedz uzturvielu bagātību. Liellopa gaļa ir lielisks olbaltumvielu avots, kas veicina muskuļu atjaunošanos un stiprināšanu, bet kukurūza piedāvā vērtīgus vitamīnus un šķiedrvielas. Alternatīvi, jūs varat aizstāt liellopa gaļu ar vistas vai veģetāro alternatīvu, kā arī izmantot dažādus sierus pēc izvēles.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Liellopa gaļa var tikt aizstāta ar vistas gaļu vai veģetāro malto gaļu.
  • Čedaras sieru var aizstāt ar mozzarella vai jebkuru citu kausējamu sieru.
  • Tako mērci var aizstāt ar salsu vai gvakamoli.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Maltā liellopa gaļa ir bagāta ar olbaltumvielām, dzelzi un B vitamīniem, kas ir būtiski enerģijas ražošanai un imūnsistēmas stiprināšanai. Tomēr, ja vēlaties samazināt tauku patēriņu, var izvēlēties liesāku gaļu vai veģetārās alternatīvas. Kukurūza nodrošina svarīgas šķiedrvielas, kas uzlabo gremošanu. Siers ir kalcija avots, bet jāpatur prātā, ka tas satur arī piesātinātos taukus, tāpēc lietošana mērenībā ir svarīga.

Kalorijas

Kopējais kaloriju daudzums visā receptē ir aptuveni 2200 kalorijas. Vienā porcijā ir aptuveni 550 kalorijas. 

Sastāvdaļas

    • Malta liellopa gaļa: 200 g
    • Santa Maria Tako garšvielu maisījums: 0.5 paciņa
    • Santa Maria Kukurūzas čipsi ar sāli: 185 g
    • Tomāti: 2 gab.
    • Kukurūza: 200 g
    • Rīvēts Čedaras siers: 200 ml
    • Santa Maria Tako mērce maigā: 1 burciņa
    • Sīpolloki: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Sākumā, uzkarsējiet pannu un pievienojiet nelielu daudzumu eļļas. Tad lieciet malto liellopa gaļu uz pannas un cepiet, līdz tā kļūst zeltaini brūna.
  2. 2. Pēc tam pievienojiet ½ paciņu Santa Maria Tako garšvielu maisījuma un rūpīgi samaisiet, lai gaļa būtu vienmērīgi pārklāta ar garšvielām. Turpiniet cepšanu vēl dažas minūtes.
  3. Reklāma
  4. 3. Sagatavojiet cepamo plātni, pārklājot to ar cepamo papīru. Uz tās izklājiet kukurūzas čipsus vienā kārtā.
  5. 4. Vienmērīgi izkārtojiet sacepto malto gaļu virs kukurūzas čipsiem. Tad pievienojiet mazos gabaliņos sagrieztus tomātus, kukurūzu un rīvētu Čedaras sieru.
  6. 5. Uzkarsējiet krāsni līdz 180 grādiem un lieciet cepamo plātni krāsnī. Cepiet aptuveni 10 minūtes, līdz siers ir pilnībā izkusis un viegli zeltains.
  7. 6. Kad načo plate ir gatava, izņemiet no krāsns un pasniedziet nekavējoties, dekorējot ar smalki sagrieztiem sīpollokiem.
  8. 7. Kopsavilkums: Šī Načo plate ar malta liellopa gaļu, kukurūzu un sieru ir lielisks ēdiens, kas ir gan viegli pagatavojams, gan uzturvielām bagāts. Ar dažādiem garšvielu un mērču variantiem, šo recepti var pielāgot ikviena gaumei, padarot to par ideālu izvēli gan ģimenes vakariņām, gan draugu sanākšanām.
Viltotais zaķis
(2)
Spagetti ar "bolognese" mērci
(1)
Pankūkas ar gaļu
(1)
Pupiņu un maltās gaļas sautējums a la mexicano style
(2)
Kotletes no putnu gaļas
(1)
Pildīta paprika ar malto gaļu un pupiņām
(1)
Tortillas ar siera mērci un malto gaļu
(1)